Keskustelut Metsänhoito Säästöpuiden hakkaaminen

Esillä 8 vastausta, 41 - 48 (kaikkiaan 48)
  • Säästöpuiden hakkaaminen

    Löytyyköhän tähän tietoa? Kun sitoudutaan sertifiointiin, niin kuinka pitkäksi ajaksi säästöpuut- ja ryhmät tulee jättää paikalleen. Itse luulin, että niitä ei koskaan saa hakata, mutta nyt menneen talven aikana naapurin palstalla on nämä saarekkeet jyrätty ja säästöpuut korjattu samalla kun on viereinen kuvio hakattu, vain kaksi n. 5cm läpimittaista riukua on jätetty/saareke.

    Miten valvotaan sitä että säästöpuut myös jäävät säästöpuiksi eikä niitä muutaman vuoden jälkeen käydä hakkaamassa ohimennen?

  • sikari

    Onko meidän ihmisten elämä kiinni muutamasta jättöpuusta. On kun lukee näitä keskustatukiais laisia.

    Tolopainen

    Yhdestä isosta lahosta koivusta jättöpuuna oli aikoinaan vähän aikaa iloa pöllölle, joka teki sinne pesän. Oli kyllä hankala mennä alueelle, kun se kävi päälle kuin yleinen syyttäjä. Myrsky kaatoi kuitenkin puun ja se on lahonnut jo ajat sitten. Eikä olisi nyt pöllölle ruokaakaan, myyrät on vähissä.

    Jätkä

    Jättöpuu on täyttänyt tehtäväsä tähän asti ja vaikka se on ollut maassa jo pidempään, sen jäämistössä on elämää, jonka luonto on tarkoittanut tähän kiertokulkuun.

    Pete

    Mallasohrakasvuston (tai mallasvehnän) pakkotuleennuttaminen ei taida olla oikein mahdollista jos tavoitteena on mallastaminen, wikipedia: ”Mallas on idätettyä viljaa, josta idut on poistettu, ja sen jälkeen jyvät on kuivattu ja rouhittu”

    Idätys ei onnistu jos kasvusto on tapettu glyfosaatilla.

    Huoripukki

    Kyllähän säästöpuut kuuluu jättää. Voihan ne mahdollisuuksien mukaan jättää ryhmään johonkin paikkaan mitä ei järkevästi voi kuitenkaan uudistaa. Kalliot, soistuneet painaumat yms. Myös komeat isot puu yksilöt on maisemallisesti arvokkaita. Ja se että ne taimikkoa haittaa on se ja sama. Taimikosta et tule enää koskaan tiliä saamaan ja jälkipolvi on ainakin toivottavasti järkevää. Ja osaavat arvostaa luonnon monimuotoisuutta muutamaa menetettyä mottia per hehtaari enemmän. Sitä paitsi tulevaisuudessa hyönteis- ja sienituhot lisääntyy, eikä voi varmaksi sanoa että taimikoista kunnon metsää tulee koskaan. Ennusteen mukaan kuusen kasvuraja siirtyy niin että napapiirin eteläpuolella ei kuusi kasva tämän vuosisadan lopulla. Joten lehtimetsät ovat kohta ainoa vaihtoehto kasvattaa. Paitsi karuimmille maille männiköt.

    Visakallo Visakallo

    Nyt näyttää vahvasti siltä, että jos Huoripukilla on omaa metsää, se kannattaa myydä pois. Niin synkältä näyttää hänen metsiensä tulevaisuus.

    Petkeles Petkeles

    Jännä että Saksassa kasvaa tuhannen hehtaarikiinnon kuusikoita ilmastossa, joka meille saapuessaan ennustettavasti tappaa kaiken elämän 😀

    Jätkä

    Saksalainen kuusi on eri lajia, se kestää juuristo – ja runkovaurioita lahoamatta paljon paremmin kuin meidän kuusemme. Tosin se ei ole yhtä vaaleaa kuin meidän kuusemme ovat, vaan siinä on syvänpuu värillinen.

    Ainakin niissä kuusissa, mitä minä olen nähnyt .

    Siellä kuusikot kasvavat etupäässä vuorten rinteillä ja korkeammalla merenpinnasta.

Esillä 8 vastausta, 41 - 48 (kaikkiaan 48)