Keskustelut Puukauppa Sahakuitu

Esillä 4 vastausta, 41 - 44 (kaikkiaan 44)
 • Sahakuitu

  Sain ostotarjouksen, jossa yhtenä terminä oli sahakuitu. Onko foorumilaisille tuttu sahakuitu, joka sisältää pikkutukin ja havukuidun? Miten pitäisi suhtautua?

 • Lasse

  Täälä Pohjois-Suomessa kaikki kolme suurta vain tukin välittäjiä yksityis sahoille, eikös se ollut että pohjosin saha näillä kolmella suurella UPM:n pieni Pietarsaaren saha. Näiltä sellunkeittäjiltä tukin tulo monestikkin hallitsematonta ja jos tukkia tulee liikaa niin ensimmäisenä sahan omat hakkuuketjut jarruttelee tukkitulvaa.

  Nuot ylisuuret tyvit ei monestakaan nykysestä sirkkelilinjan sahasta mee läpi niin olikos se sitte Pölkky OY:n saha jossa ne vielä voidaan sahata ja johon ylisuuria ajetaan pitkienkin matkojen päästä.

  Jätkä

  Laineen Tommi kauppasi kerran tukkivannasahaa, jolla pystyi sahaamaan tuppeen 120 senttistä puuta. Sellainen olisi aika peli asennettuna kuorma-auton puoliperävaunun päälle ja autossa olisi puutavaranosturi.

  Voisi kiertää sahalaitoksia ja sahailla ylisuuret pois. Isommalla sahalla niitä kertyy talven mittaan joka tapauksessa paljon ja yksityiset voisivat myös saada erikoispöllinsä sahattua yksilöllisten tarpeiden mukaan.

  Tolopainen

  En suostu myymään päätehakkuussa sahakuitua kun mitta on välillä 4-4.6m. Näin oli yhdessä tarjouksessa jonka heitin roskiin.

  Jätkä

  Kohin parrut taitavat olla lyhimmillään jopa alle kolmen metrin pituisia, sen lisäksi on ehkä pari-kolme pitempää mittaa. Pikkutukeille on eduksi, jos ne ovat pitkän puoleisia.

  Päätehakkuussa, jossa sahakuidut tulevat latvuksesta, menee pitkillä mitoilla katkottuun pieneen otettuun pölliin melkoisella varmuudella tukkia ja koko homma vesittyy siihen.

  Sahakuitu on paraimmillaan kuiturungoista tehden, jolloin sen tyvessä ei mene tukkia palaakaan.

Esillä 4 vastausta, 41 - 44 (kaikkiaan 44)