Keskustelut Tekniikka Sähkö

 • Tämä aihe sisältää 2,109 vastausta, 71 ääntä, ja päivitettiin viimeksi , 6 tuntia sitten artoarto toimesta.
Esillä 10 vastausta, 1,691 - 1,700 (kaikkiaan 2,108)
 • Sähkö

  Puu kyllä lämmittää, mutta kovasti jo uhkailtu tulevilla sähkökatkoilla.

  Aurinkopaneeli järjestelmiä monenlaisia, ite kattella lataavia, jottei ihan pimiäksi kaikki mee

 • Tolopainen

  Kyllä paneelit sähköä tuottaa, kun Espanjassa valtio rajoittaa niillä tuotetun sähkön määrää suurilla sakkorangaistuksilla. Valtion pitää saada verotuloja sähköstä.

  Visakallo Visakallo

  Espanjassa on aurinko sydäntalvella yhtä korkealla kuin meillä keskikesällä, eli siellä aurinkoenergia on aivan käyttökelpoinen ratkaisu ympäri vuoden. Meillä valitettavasti vain puoli vuotta vuodessa.

  Rane

  Edelleenkin:Aurinkopaneelikenttiä voi ja saa rakentaa näille voimajohtokäytäville/rakennusten katoille  niin paljon ja kauan kuin rahat ja into riittää.Muualla ne vain rasittaa turhaan ”maankäyttösektoria” hävittämällä metsäalaa.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Aivan. Keksiikö joku vastaväitteen miksi Fingridin vähintään sata metriä leveille johtokäytäville ei voisi rakentaa aurinkovoimaloita?

  Perko

  Ihmiskunta oppi säilömään karjalle heinän kuivattamalla.  Se on ollut paikallaan asumisen edellytys. Oivallus on arvioitu jopa ihmisen suurimmaksi keksinnöksi, maailman onnellisimmat heimot saivat asua samassa kortteerissa sukupolvienajat.

  Samaa tarvitaan  sähkön säilömiseksi.  Yksinkertaisin ehkä on pumpata  vettä yläpuolelle josta sitä  laskiessa turbiinista saa jälleen sähköä kaamoksen valaisuun.    Vedynvalmistus  on yksinkertaista eikä  sekoitus ”häkään”  ole ongelma ja muutetuksi nesteeksi.  Liikennepolttoaineita voi varastoida, valmiit paikat ovat jo  olemassa.

  Tolopainen

  Visakallo ei hyväksy. Johdot ja pylväät varjostaa, lisäksi käytävien leveys pitäisi olla kolminkertainen, jos paneeleja on 100m leveästi. Vanhat turvetuotantoalueet on paljon parempia sijoituspaikkoja. Niitäkin on paljon ylimäärin.

  Perko

  Paljoko niitä  ha  linja-aukeita metsissä on?   Valmis  siirtolinja  !

  PS.Vastaan , noin 6600km  mutta metsässä ehkä 5000 km  .

  Nostokoukku

  Saattoi olla vehnä joka sitoi ihmiset samaan paikkaan. Siitä alkoivat myös sodat ja riitely parhaista viljelymaista. Sekä kaupungistuminen ja jatkuva rähinöinti. Onnellisimmat heimot olivat metsästäjä-keräilijöitä jotka vaelsivat kulloisenkin ravintotilan mukaan. Eivät omistaneet maita eikä mantuja eikä tarvinnut käydä rajariitoja. Se oli ekologisin elämäntapa.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Jos tekee aukean keskelle paneelit kapeampaan riviin niin linja-aukeaa ei tarvitse niiden takia leventää yhtään? Uuden mallin paneelit eivät ole niin herkkiä varjostukselle että sähkölinjoja kannattelevat pylväät olisivat haitaksi.

  Tolopainen

  Ei niitä paneeleita voi yhdistää 400kw siirtolinjaan kuin isoilla muuntoasemilla, joita on hyvin harvassa.

Esillä 10 vastausta, 1,691 - 1,700 (kaikkiaan 2,108)