Keskustelut Tekniikka Sähkö

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 3,435)
 • Sähkö

  Merkitty: 

  Puu kyllä lämmittää, mutta kovasti jo uhkailtu tulevilla sähkökatkoilla.

  Aurinkopaneeli järjestelmiä monenlaisia, ite kattella lataavia, jottei ihan pimiäksi kaikki mee

 • Apli

  Turve hommat on paketissa tältä kesältä sille hommalle ollut todella hankala kesä kun vettä on tullut tasaisin väliajoin, varmaa on että kaikki loputkin turvevarastot poltetaan ensi talvena. Sähköveroa jouduttaneen alentamaan se olisi hyvä asia.. Yksi tuttu asentaa aurinkojärjestelmiä ja kovasti on hommia vuodeksi eteenpäin pikkuisen on kuulemma pulaa komponenteista..

  Tolopainen

  Teollisuus voi säästää sähköä talvella, jos siitä on pula. Kun MW maksaa 500€, ei sillä kannata paperia tehdä tai pitää Outokummun sähköuuneja kuumana. Tuhansia MW voidaan tarvittaessa vapauttaa myyntiin valtakunnan verkkoon.

  Pavekka

  No veroa nyt ainakaan ei pidä mennä laskemaan. Jos joku on varmaa niin se on varmaa että se hyöty ei kuluttajalle saakka tule ja valtio repii sen summan jostain muualta.  Löböä voi ostaa varastoon kunhan vaan on säiliö. Ei se vanhena samalla tavalla kuin bensa. Lämmityksessä puu on edelleen lyömätön. Mutta tuskin tässä nyt mitään katastrofia ole tulossa. Hinnat vähän nousee ei sen kummempaa.

  ihmettelijä

  Onhan tuo hinta noussut valtavasti. Viime syksynä tein lumme energialta 24 kksopimuksen 5,89 c/ kwh, minkä voi jatkaa vielä kahdella vuodella  siis 48 kk aina 2025 asti samaan hintaan. nyt näkyy olevan 24kk sopimus samalla firmalla 27,89 c/ kwh.  10 000 kwh kulutuksella ero, 589 euroa tai 2789 euroa. 2200 ero vuodessa.   Neljässä vuodessa siis 8800 euroa. Huh huh.

  Puuki

  Mulla nousisi pörssisähkön hinnalla (n. 28 c/kwh) sähkölasku yli 4 k€/vuosi. (Varaava sähkölämmitys pääosin). Se olisi niin paljon että en maksaisi.   Eli mm. sauna puulämmitteiseksi (ulkosauna säännölliseen käyttöön ), ilmastointi pois päältä kalliin sähkön aikaan  ja lämmitys suurimmaksi osaksi puulla .

  Koneen säätiön meppi hehkutti tv:ssä miten onnistuu hyvin, kun suunnitellut uudet energian säästötoimet tehdään joka tönöön ja uusia energian tuottomahdollisuuksia otetaan käyttöön.   Ei ollut tullut hällä mieleen mitä kustantaisi koko asuntokannan muuttaminen suunnilleen 0- energia taloiksi Suomessa.   Ihan järjetön suunnitelmahan se on. Tulisi paljon kalliimmaksi kuin sähkön hinnan korotuksesta tulevat kulut. Liian tiiviit talot lisää  homehaittojakin jatkossa ja kulut tod.näk. moninkertaistuu.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Kyllä Putlerin sota tulee kalliiksi kaikille lopettais jo.

  Pavekka

  Kalliiksi tulee jos länsi rintama rakoilee. Se on nyt elettävä tän kanssa. Ei tänne mitään nolla talo vaatimuksia tule tai raidemuutoksia. Kansantaloudella ei ole varaa vaikka suomi pölvästi tekee kaikkensa eu:ta nuollakseen. Joskus se velanotto on pakko loppua.

  arto arto

  Meillä 4.4 c/ kwh 3 vuoden sopimus. Vielä 2 v jäljellä. Eli halpaa on.

  Puuki

  Joo , halpaa on ainakin toistaiseksi. Siirtohinta ei halpene mutta halpaa on kun rahalla saa.  N. puolet koko sähkölaskusta kustantaa sähkön myyjä/ostaja näin kesäaikaan.

  Tolopainen

  Onneksi tammikuussa elääkkeet nousee viis pinnaa, ei tarvitse maksaa sähjölaskuja omista pääomista.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 3,435)