Keskustelut Tekniikka Sähkö

Esillä 10 vastausta, 3,311 - 3,320 (kaikkiaan 3,536)
 • Sähkö

  Merkitty: 

  Puu kyllä lämmittää, mutta kovasti jo uhkailtu tulevilla sähkökatkoilla.

  Aurinkopaneeli järjestelmiä monenlaisia, ite kattella lataavia, jottei ihan pimiäksi kaikki mee

 • Nostokoukku

  Mitä hyötyä on 200 tuurivoimalasta ja 2000 tehoista, jos ei tuule. Ja useimmiten, kun sähkön tarve on suurimmillaan on tyyntä. Agrikaatin pyörittämillä remmeilläkö tuurivoimalat pidetään liikkeessä?

  Metsuri motokuski

  Suomi on pitkä maa ja jossain aina tuulee. Sen vuoksi myllyt täytyy hajasijoittaa.

  Kalle Kehveli

  Koko pohjoismaat on yhtä tuulialuetta, sen takia siellä tuulee tai ei. Tämä on suuri ongelma.

  Ps. Tälläkin hetkellä sähköä myydään eräällä sähköyhtiön alueella 5,6 snt. / kw. Mutta vain heille tähän hintaan. Kiinteä 24 kk sopimus.

  Numppi

  Siinä tapauksessa tämän sähköyhtiön näkemys on, että pörssihinta tulee pysymään seuraavan 24kk aikana keskimäärin alle tuon 5.6 snt. Eivät he hyvää hyvyyttään tuollaista sopimusta tarjoa, vaan tuohonkin ovat laskeneet varmuusmarginaalin.

  Nostokoukku

  Pörssisähkön hintoja pitäisi tarkastella sen mukaan mikä hinta on silloin kun sähkö on käytännössä käytettävissä. Halvat hinnat tahtovat olla keski- ja iltayöllä.  Toki sillä hinnoittelulla saadaan keskihinta näyttämään pieneltä, mutta kuka työssäkäyvä jaksaa saunoa, pestä pyykkiä ja kokata aamuyöllä kolmen aikaan. Hintapiikit on korkeat ja ajoitettu juuri siihen aikaan, kun ihmiset ovat oppineet sähköä runsaammin käyttämään.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Pörssisähkön hinta määräytyy aina sen hetken kalleimman tuotantomuodon mukaan, ja sen kaikki pörssisähkön myyjät saavat markkinoilta vaikka oma tuotanto olisi halvempaa. Luultavasti sähköyhtiöiden tarjoukset poikkeavatkin toisistaan siksi että niiden tuotannon rakenne poikkeaa toisistaan. Sanotaan että tuulisähkö on jo tuotantokustannuksiltaan edullisin. Tuurisähkön varaan ei kuitenkaan sähkön myyjä voi laskea, joten sillä on oltava omaa varmaa tuotantoa tai sen on suojattava tuleva myyntinsä varavoimasopimuksin (sähköfutuurit?).

  Fortum tarjoaa täällä Espoossa määräaikaista sopimusta jossa on kiinteä hinta 8-9 snt/kWh ja lisäksi kulutusvaikutus joka nostaa tai laskee hintaa hiukan riippuen siitä minkä sähkön hinnan aikaan suurin kulutus osuu. Kuten sanottu aika harva tuosta tulee hyötymään.

  Perko

  Puunhinta  pompsahtaa  tänään illan aikaa ~ 2, 5 € / kg kun käyttää lämmityksessä, antaa palaa! Sähkön kilpailutuksessa  käyttäjällä tulisi olla  ainakin kaksi erilaista sopimusta erimittareilla joista voisi vaihdella  itselle  sopivamman käytön  hinnan mukaan.   Ennen oli yösähkö ja  se toinen lieneekö nykyisin.

  Nostokoukku

  Taitaa tuurivoima sanella sähkön hinnan. Tuotanto tänään 54 Mw, aurinkovoima 25 Mw. Vesivoima ja ydinvoima olleet halvimmat tuotantotavat, ainakin enne . Eikö sähkön pitäisi olla nyt lähempänä 5 senttiä kuin 1 euro kw.

  Jätkä

  Kyllä markkinatalous toimii:  Kun olkiluoto kolmonen on pysäytetty, sähkön pörssihinta nousee pilviin. Vaikka Olkiluoto taas saadaan pukkaamaan, sähkön pörssihinta ei juurikaan laske.

  Nostokoukku

  Markkinatalous tosiaan toimii. Jos naakka tekee Pariisissa pesän katedraalin torniin tai lokki istuu Eifel-torniin, niin pörssisähkön hinta pomppaa pilviin.

Esillä 10 vastausta, 3,311 - 3,320 (kaikkiaan 3,536)