Keskustelut Tekniikka Sähkö

Esillä 10 vastausta, 3,471 - 3,480 (kaikkiaan 5,743)
 • Sähkö

  Merkitty: 

  Puu kyllä lämmittää, mutta kovasti jo uhkailtu tulevilla sähkökatkoilla.

  Aurinkopaneeli järjestelmiä monenlaisia, ite kattella lataavia, jottei ihan pimiäksi kaikki mee

 • arto arto

  Ennen oli halpa reilu 4 c kw soppari nyt puolivuotta pörssi soppari laskut pienentynyt huomattavasti mutta joutuu seuramaan hintaa. Paljon ollut miinus päiviä silloin kulutus normia tai ylikin.

  Numppi

  Kohta tämänkin edellisen joku palstalainen tulee kumoamaan palattuaan hirvimetsältä ja toteaa määräaikaisten kuitenkin olevan halvempia..

  Visakallo Visakallo

  Laskinko oikein, että tänä vuonna on ollut n. 10 negatiivisen sähkönhinnan päivää?

  markules

  Oonko ymmärtänyt jotain väärin vai eikö sähköä myyvän yrityksen ansainta perustu pörssihinnan ja kiinteän myyntihinnan väliseen eroon? Ja pörssihintaisissa sopimuksissa hinnan päälle tulevaan marginaaliin. Vuosina 2010-2023 ollut vuoroin molempia sopimuksia. Edes n. 23000kwh kulutuksella en voi intoilla kummankaan puolesta. Ehkä varaava lattialämmitys omassa tapauksessa tekee pörssisähköstä keskimääräistä järkevämpää. Tosin syksyllä -21 tekemääni 6snt 3v. sopimukseen olen tyytyväinen.

  Perämurikka

  Tuossa kommentissa oli jo järkiä.riippuu ja roikkuu monesta

  Visakallo Visakallo

  Onneksi on Ruotsi, mistä saadaan nyt sähköä. Aika suurta vajetta on nyt ollut.

  Tolopainen

  Jos talossa on lattialämmitys suoralla sähköllä, se on jo niin suuri virheinvestointi ja sähkösyöppö, että sitä ei millään sopimuksella voi tehdä taloudelliseksi.

  markules

  Nuorempana menin kaikessa taloudellisuus edellä. Nykyään syön pähkinöitä vuodessa yhtä isolla rahalla kuin 20 vuotta sitten oli vuoden ruokalasku. En aio yhtään ainutta rankaa loppuelämän aikana karsia polttopuuksi, sitä sai muksuna tehdä ihan riittävästi.

  Visakallo Visakallo

  Kattolämmitys on erityisesti makuuhuoneessa oikein hyvä. Tarkenee vaikka ilman peittoa, kun kääntää vähän termostaattia suuremmalle…

  suorittava porras suorittava porras

  Puolet asunnosta on varaavan lattialämmön piirissä. Makkareissa kattolämmitys. Lisälämpönä päivittäin lämpenevä 6 kW: n leivinuuni ja 2,5 kW:n puuhella ,jota käytetään tarvittaessa. Saunakin lämpiää puilla ,joita on tällä hetkellä varastossa noin neljäksi vuodeksi kaikkiin kohteisiin. ( kahden vuoden tarpeet kaadettu, karsittu ,katkottu ,halottu ja pinottu tänä vuonna) . Katolla 6kW:n aurinkovoimala. Näillä pitäisi pärjätä aika pitkälle.

   

Esillä 10 vastausta, 3,471 - 3,480 (kaikkiaan 5,743)