Keskustelut Tekniikka Sähkö

Esillä 10 vastausta, 3,531 - 3,540 (kaikkiaan 5,743)
 • Sähkö

  Merkitty: 

  Puu kyllä lämmittää, mutta kovasti jo uhkailtu tulevilla sähkökatkoilla.

  Aurinkopaneeli järjestelmiä monenlaisia, ite kattella lataavia, jottei ihan pimiäksi kaikki mee

 • Nostokoukku

  Aika yllättävää. Tämän alan valopääkennoineen, tuurimyllyineen ja vetytehtaineen kun piti pyyhkiä taloudelliset huolet maastamme taivaanrantaan. Ruotsissa eräs taloustoimittaja tutki sikäläisiä tuurisähköyhtiöitä. 3-4 yhtiötä kymmenestä on konkurssin partaalla. Tulee maanomistajille rautaromua ja betonimursketta, kun joutuvat/pääsevät maitaan siivoamaan.

  Visakallo Visakallo

  Nousevien sähkön siirtokustannusten maksajat tiedossa:

  https://yle.fi/a/74-20061508

  Nostokoukku

  Sähkön hintaan vaikuttaa myös sähköstä käytävä turhanpäiväinen kauppa ja siirtely. Miksi Suomi ostaa sähköä Ruotsista, vaikka oma kapasiteetti riittäisi kotimaan kulutuksen kattamiseen? Ja miksi Ruotsista ostettua sähköä myydään sitten Viroon? Sähkökauppa on sähkön siirtelyä ja joka mutkassa on joku välistä vetäjä maksuineen. Ja kaikki pelinpolitiikka lankeaa kuluttajan maksettavaksi. Koko sähköntuotanto ja siirtely pitäisi saada valtion hallintaan.

  Visakallo Visakallo

  Ei Suomen oma sähköntuotantokapasiteetti riitä läheskään jatkuvasti, vaikka Viroon ei vietäisi sitä lainkaan. Kyllä tässä Ruotsin varassa aina silloin ollaan, kun ei tuule tarpeeksi eikä aurinkokaan paista.

  Puuki

  <p>Siirtomaksujen kohtuullistaminen vesittyi, kun siirtoyhtiöt valitti investointiensa vaarantuvan jos hintoja säädellään.  Monet sähkön käyttäjät maksaa suhteettoman suuria siirtomaksuja jotta siirtoyhtiö voi rakentaa tuurisähkölle siirtolinjat. </p>

  kmo

  Islantilainen yhtiö rakentaa Kouvolan Myllykoskelle datakeskuksen

  Investoinnin kokoluokka on 1–2 miljardia euroa. Datakeskus sijoittuisi lähellä vanhaa paperitehdasta.

  Tässä  ulkomaisia investointeja, halvan sähkön vaiko minkä houkuttelemana.

  Visakallo Visakallo

  Kouvolan kaupunki on luvannut rakentaa datakeskukselle tarvittavan infran, ja on lisäksi luvannut kustantaa ja järjestää työntekijöiden koulutuksen yhdessä valtion kanssa. Islantilaiset ovat tunnetusti erittäin taitavia näissä asioissa.

  kmo

  <p>Yhtä lailla minun koulutus on aikoinaan ollut kunnan ja valtion maksamia. Pitäisikö Visakallo mennä siihen suuntaan että joka ikinen saa maksaa omat koulutuksensa ettei vaan valtion taikka kunnan rahoja siihen käytettäisi?</p>

  Visakallo Visakallo

  Ei tietenkään. Kysymys oli vain muistuttaa asiasta niille elvistelijöille, jotka eivät ole tajunneet itsekin saaneensa valtion tukia, kun kiihkeästi arvostelevat toisia.

  Visakallo Visakallo

  Nuo datakeskukset ovat todella hyviä asiakkaita diesel-varavoimaloita toimittaville yrityksille. Myllykoskellekin niitä tullaan toimittamaan taas kymmenittäin.

Esillä 10 vastausta, 3,531 - 3,540 (kaikkiaan 5,743)