Keskustelut Tekniikka Sähkö

Esillä 10 vastausta, 5,561 - 5,570 (kaikkiaan 6,089)
 • Sähkö

  Merkitty: 

  Puu kyllä lämmittää, mutta kovasti jo uhkailtu tulevilla sähkökatkoilla.

  Aurinkopaneeli järjestelmiä monenlaisia, ite kattella lataavia, jottei ihan pimiäksi kaikki mee

 • Numppi

  Tämän päivän hintapuheeni oli pelkkää ironiaa.. Tällä palstalla vain monet ovat sitä mieltä, ettei pörssisähkö sovi tavalliselle ihmiselle. Tätä perustellaan usein sillä, ettei ne halvat tunnit ole tavallisen kuluttajan käytettävissä vaan niitä on ainoastaan öisin.

  Kalle Kehveli

  Hyvä että numppi saa saunottua edes yhden kerran normiaikaan.

  Puu Hastelija

  Miksi sähkön hinta herättää keskustelua vain silloin,  kun se on pörssissä reilusti koholla? Helmikuun sähkön hinta 5, 01c/kWh (22.2) mennessä ja laskussa. Jätkä voisi muuten pyytää kaveriaan tarkistamaan himmeän led lamppunsa. Jotain vikaa siinä täytyy olla.  Täällä paneelit ovat tuottaneet jo >10% päiväkulutulsesta jos pilven lonka on yhtään antanut myöden. n. 40% piikkitehosta jo hetkittäin.

   

  Numppi

  Puuhastelija on oikeassa. Kun pörssisähkön hinta jostain syystä hetkellisesti kohoaa, herää myös palsta. Parhaita ilon aiheita ovat jos Olkiluoto 3 jostain syystä sammuu tai Ruotsissa sammuu ydinvoimala. Myös päivät jolloin tuulivoima ei tuota, on ilon aihe. Päivät taas kun tuottaa 5000-6000Mw, on hyvin hiljaista kun ei niistä itse pääse halvan hinnan myötä nauttimaan.
  Muuten 95% vuodesta ollaan hiljaa ja tuijotetaan omaa 8 sentistä ylöspäin olevaa kiinteää sopimusta, josta eroon ei pääse kuin kärsimällä sovittu aika. Ja harmitellaan, kun maksetaan ylihintaa pörssisähköön verrattuna. Yleensä kun ihmistä sattuu joko sieluun tai fyysisesti, alkaa myös se kiukuttelu.

  Seuraavaksi varmaan ilakoidaan Olkiluodon vuosihuollosta. Moni olettaa sen koskevan ainoastaan pörssisähköläisiä. Se huolto on ollut tiedossa pitkään ja on hinnoiteltu myös määräaikaisiin. Jos huhtikuussa sanotaan Olkiluodon huollon jatkuvan esim puoli vuotta, mitä luulette tarjottavien määräaikaisten hinnoille tapahtuvan?  Näin vain vertauksena.

   

  Visakallo Visakallo

  Nyt taitaa olla niin, että käytännössä pörssisähkön ja määräaikaisen ero kapenee pörssisähkön marginaalin noustessa ja määräaikaisten hinnan laskiessa.

  reservuaari-indeksi reservuaari-indeksi

  Numpilta hyvää listausta kouluttamattoman ikä eliitin ilon aiheista. Sylki ja hanpaat suusta lentäen on näköjään ilahduttu jokaisesta s-vempeleen uutisesta ,”malli kuukauden myöhässä” .Koska ei ollut aikataulussa niin onneksi ei valmistu koskaan -ajattelua ,ennen oli niin paremmin ja onneksi en ole toimivanpaa näkemässä. H-puukia! Noin sähkö puolella.

  Lajemmin voisi tiivistää, että 1970-luvun jälkeen on kaikki menny persielleen ,vain pottumontussa on onneksi pysynyt olosuhteet tasaisina. Kaikki pakittaminen näyttää olevan tae tyytyväisyyteen, olkoon toimi ala mikä hyvänsä. Hee!

  L

  Puuki

  <p>Reservuaari L elvistelee täällä muka kouluttautumisellaan vaikka ei tuolla kielitaidolla läpäisisi edes peruskoulun oppimäärää. </p>

  Scientist Scientist

  Kerropa nyt Leena se oma koulutuksesi kuin muita halveksit. Olen sitä kysynyt aiemminkin useasti.

  Reima Muristo

  <p>Oletko itse ajatellut kerrata ympäristöopin kursseja. Mielestäni luetun ymmärtäminen on kohdallasi puutteellista. Opeteltu hokemia, ei sen sisältöä.</p>

  MJO

  Scienist:in kirjoituksista näkee, että kyseessä on asiaan perehtynyt ja asiaa tieteellisestä näkökulmasta ymmärtävä kirjoittaja. Aika monesta muusta näkee, että lauotaan omaa jargonia täysin mutu-tuntumalla.

Esillä 10 vastausta, 5,561 - 5,570 (kaikkiaan 6,089)