Keskustelut Tekniikka Sähkö

Esillä 10 vastausta, 681 - 690 (kaikkiaan 972)
 • Sähkö

  Puu kyllä lämmittää, mutta kovasti jo uhkailtu tulevilla sähkökatkoilla.

  Aurinkopaneeli järjestelmiä monenlaisia, ite kattella lataavia, jottei ihan pimiäksi kaikki mee

 • Visakallo Visakallo

  OL3-ydinvoimala on tuottanut  sähköä ensimmäistä kertaa täydellä 1600 megawatin teholla. Nordpoolin noteeraus perjantain 30.9. verottomaksi keskihinnaksi oli 37,6 senttiä kilowattitunnilta. Se on syyskuun toiseksi korkein hinta. Nousua edellispäivästä 15 c/kwh. Olkiluoto myy kaiken sähkönsä omistajilleen omakustannushintaan. Suuria omistajia ovat Fortum ja Kemira sekä Pohjolan Voiman kautta UPM ja lukuisat suomalaiset sähköyhtiöt. Kovaa pörssihintaa selittääkin tuulivoima. Suomen tuulivoimaloiden nimellisteho on noin 4400 megawattia, eli enemmän kuin Olkiluodon kolmen voimalan yhteisteho. Mutta tyynen sään vuoksi tuulisähköä on syntynyt perjantaina vain noin 30 megawatin teholla. Hintasahausta jyrkentää se, että tuuliset ja tyynet osuvat Pohjoismaissa samoihin päiviin.  Uusi voimala vakauttaa hintoja ja ilman sitä sähkö voisi olla vielä kalliimpaa. Mutta paluuta aiempiin melko vakaisiin hintoihin ei ole. Yle

  Metsuri motokuski

  Onhan tämä käsittämätöntä. Nyt kun ol 3 toimii täydellä teholla niin Suomessa tuotetaan nyt saman verran sähköä uudella voimalalla kun Venäjältä ostettiin. Mutta eihän se hinnassa näy. Syynä on joku helvetin tuulivoima tai lähinnä tuulettomuus. Miten se ei vuosi sitten vaikuttanut mitenkään. Sähköä myytiin jollain 4 sentillä kilowatti. Tämä nordpol pitäisi räjäyttää helvettiin joka pitää sähkönhinnan keinotekoisesti korkeana. Ymmärrän sähkön hinnan nousun jos omaa tuotantoa ei ole, mutta kun nyt on riittävästi niin sitten jonkun keskieuroopan tilanteen vuoksi se on kallista meilläkin. Keinottelua.

  Tolopainen

  Nykyaikana ei ole sellaista totuutta, joka kestäisi yli viisi vuotta. Tulemme vielä näkemään energiahinnan reippaan laskun. Miksi sähkön hinta pysyisi jatkuvasti  yli tuotantokustannusten ja vieläpä niin korkealla, että lähes kaikki suurteollisuus tuottaisi tappiota, jos joutuisi ostamaan sähköä nykyisellä  markkinahinnalla. Talouden äkkipysähdys tästä tulee.

  Planter Planter

  Jännäksi on mennyt. Tuulta on nyt tullut Olkiluoto 3:n verran ja ollaan tällä hetkellä omavaraisia, kulutus ja tuotanto tasapainossa. Siitä huolimatta pörssisähkön spot hinta keikkuu ensi yönä yhtä tuntia lukuunottamatta 20 sentin tasolla.

  tamperelainen tamperelainen

  Se vanha laulu,että markkinat hoitaa ei taida toteutua sähkönkuluttajan kohdalla.Sähköntuotanto ja jakelu pitäisi terevydenhuollon ohella olla yhteiskunnan vastuulla

  kmo

  No miten paljon ja millä tavalla yhteiskunta tuottaisi sähköä tällä hetkellä? Mihin hintaan kenellekin sähköä myytäisiin? Miten yhteiskunta suhtautuisi jos joku yksityinen tuottaisi sähköä?

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Hesarissa oli juttua sähkömarkkinoista. Kolme ongelmaa: sähkön hinnan nousu, sähkön riittävyys, vakuuksien riittävyys. Sähkön yhteismarkkinoista on rakennettu häkkyrä jonka toimivuus kriisitilanteessa on jäänyt miettimättä. On ehkä ajateltu, että kun sähkö valuu rajojen yli niin ylituotanto ja alituotanto tasaavat toisensa. Nyt kysyntä etelässä räjähti kun kaasua ei ole tarpeeksi, ja talvikin on vasta tulossa…

  Nostokoukku

  Ja Suomen on annettava sähkön valua läpi etelään….

  Sulli

  Aika erikoista että näemmä jossain vaiheessa aletaan huutaa sosialismia apuun kun markkinat ei muka toimi.

  Mikäs siinä olisi ollessa, valtion sähkölaitoksessa, ihan sama miten menee tai mitä tuottaminen maksaa, kyllä kansa jaksaa maksaa hinnan mitä pyydetään. Ei olisi huolta että joku tekisi saman homman halvemalla.

  Planter Planter

  Ensi yönä kannattaa laittaa sähköä säästöön, hinta on negatiivinen kunnes tuuli tyyntyy..

Esillä 10 vastausta, 681 - 690 (kaikkiaan 972)