Keskustelut Metsänomistus Sähkölinjat myrsky- lumituho vapaiksi.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 84)
 • Sähkölinjat myrsky- lumituho vapaiksi.

  Mitäs raati on mieltä näistä sähköyhtiöiden ehdotuksista hakata johtoaukea 40-50 m leveäksi. Maksetaan puustosta esim päätehakkuu hinta + 6€ ,uudistamiskustannukset ja ehkä jonkinlaista odotusarvokorvausta. Saadaan sähkölinjalta myrsky- ja lumituhot pois. Mo saa halutessaan istuttaa lisäjohtoaukean uudestaan.

 • husku550xp

  Itse raivailen näitä linjoja aika paljon ja oli sähköyhtiön esimiehen kanssa puhetta tästä maakaapeloinnista ja hän tuumasi juurikin ongelmaksi tuon hinnan ja kaikkea ei tulla edes maahan laittamaan. Vähän aikaa oli juttu telvisiossa että 40% tulee linjoista jäämään pystyyn.

  Eiköhän nämä sähköyhiöt ole sellaisia riistoporvareita että jos maakapeloinnin avulla saataisiin hirveät voitot yhtiölle niin olisivat he kaapeloineet ajat sitten.

  Itse sitä mieltä että mahdollisimman paljon teiden varsille. Sieltä ne on helppo korjata jos vikaa ilmene. Kaikki riuku ja lahopuut pois myös raivaiuksien yhteydessä.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Hiukan sivuten otsikkoa ,onko kellä palstalaisella kokemusta Ratahallinnon suorittamista rautateiden hakkuista suojavyöhykkeellä .Rautatiet toimenpiteellä puuvapaaksi,kolmekymmentä metriä kiskoparista heillä oikeus hakkuuttaa ,jolloin valtaosa suojavyöhykkeestä yksityismaanomistajan puolella.Korvauskäytäntö ilmeisesti melkolailla sama kuin sähköyhtiöillä.

  kim1

  Esim .Rauma-Pieksämäki rataosuudella pääosin se meni niin,että jos 30 metrin päästä radasta oli vielä väyläviraston maata niin silloin hakataan puusto 30 metriin,muussa tapauksessa vain väyläviraston rajalle..,toki erityisen riskialttiit puut yksityisen puolella on asia erikseen.vastaavasti on tapauksia jossa asuinkiinteistö sijaitsee radan varressa ja aikoinaa joku on istuttanut kuusiaidan väyläviraston puolelle näkö/ meluesteeksi niitä ei välttämättä ole kaadettu jos on todettu että siintä ei erityistä vaaraa sähköradalle.

  akkli

  Systeemi on vain mhy:ta suosiva,mo:ja kärsii.

  Täälläkin Mhy E-Karjala ja paikallinen monopoliyhtiö sähkönsiirrossa ovat tehneet projektin johtokujien aukaisusta 40 metriin yhteensä.

  Mhy lähestyy kirjeellä.mhy hakkaa ja sisarvirma myy puut eteenpäin .

  Sopimuksessa on euroina ilmoitettu hinta/m3 lukenkeskihinta +5 euroo  ja puuston kokonaisarvo m,mutta ei kuutiomääriä,uudistuskorvaus+odotusarvo=yhtäkuin laita nimi pareriin muutamanpäivän sisällä ja palauta.

  Ihmetyttää kun ei uskalleta laittaa kuutiomääriä ja kuvioittain kehitysluokista ,mitä mistäkin korvataan.

  Myy sika säkissä ja kärsi nahoissasi menetykset.

  en tee sopimusta.

  suorittava porras suorittava porras

  Puut kaadetaan joka tapauksessa oli sopimusta tai ei. Voihan niistäkin erillisen kaupan tehdä ,jos ostaja löytyy ,mutta tiettyyn päivään mennessä puut on oltava pois.

  akkli

  Ei laki velvoita 10 metrinjohtokujan ulkopuolelta kaatamaan ,kun linjalle vaaralliset puut kallistuneet  ym.tommoset. johtokujan levennys 15 metriä puolelleen on erisopimus ,mutta ei pakollinen.

  savo'ttamies savo’ttamies

  Suorittavan kannattaa lukea allekirjoittamansa sähkölinjan lunastussopimus tarkkaan. Linja-alueen voi raivata ilmanlupaa. Vierialueen saa hakata paljaaksi vain maanomistajan suostumuksella tai sitten sopimuksen mukaan, vain yli pitkät pois.

  savo'ttamies savo’ttamies

  Em koski isoja 110 kV ja suurempia linjoja , pienemmät kuten akkli kirjoitti.

  arto arto

  Minulla kyseistä vierimetsän hoitoa työnalla. Sieltä tosiaan poistetaan vain ne haittapuut pois. 15m metkalta. Voimayhtiö maksaa puut metsään maanaomistaja saa tehdä niillä mitä huvittaa. Se siis tehdään olkoon lupa tai ei. Eräs maan omistaja ei tykännyt annoin voimayhtiön puhelin numeron soitti oli sillä selvä antoi tehdä. Yleensä kaikki innoissaan. Myyvän hankinnalla kyseiset puut eli saavat tuplahinnan.

  akkli

  Mitä mieltä kansakunta on,onko mhy:llätai jollain muulla taholla, oikeus tehdä puusto-maapohja-arvioita ilman maanomistajan lupaa johtokujien(10 metriä) ulkopuoliselle vierialueelle 15metriä puolelleen?

   

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 84)