Keskustelut Metsänomistus Sähkölinjat myrsky- lumituho vapaiksi.

Esillä 4 vastausta, 81 - 84 (kaikkiaan 84)
 • Sähkölinjat myrsky- lumituho vapaiksi.

  Mitäs raati on mieltä näistä sähköyhtiöiden ehdotuksista hakata johtoaukea 40-50 m leveäksi. Maksetaan puustosta esim päätehakkuu hinta + 6€ ,uudistamiskustannukset ja ehkä jonkinlaista odotusarvokorvausta. Saadaan sähkölinjalta myrsky- ja lumituhot pois. Mo saa halutessaan istuttaa lisäjohtoaukean uudestaan.

 • Puuki

  Siirtoyhtiöiden tuottotapa ja -määrät on hyvin selostettu taannoin ilmestyneessä Talsan artikkelissa asiantuntijan toimesta , ei ole omaa keksintöä.   On täälläkin ollut sähkökatkoja , varsinkin lumisina talvina joskus  suht. pitkiäkin.  Kun ei ole navettaa tms. niin ei ne katkot kovin hankalia ole olleet.  Mutta sähkölaitteiden rikkoutumiseen riittää joskus lyhytkin katko virtapiikkeineen,  ja niitä on  ollut viime aikoina .

  Planter Planter

  Carunan liikevoittoprosentti oli viime vuonna ihan mukava 43%, lisäksi erilaisilla lainajärjestelyillä  yhtiö on ainakin aiempina vuosina vetänyt Suomeen maksetut verot lähes nollille. Tämän viisaat poliitikot myivät ulkomaille ja rahoilla ostettiin mm ruskohiilivoimaa Saksasta.

  caruna

  Aiemmilta vuosilta:

  ”Ylen mukaan Carunan yli 50 miljoonan on voitot ovat muuttuneet erilaisten laina- ja maksujärjestelyjen avulla Suomen-yhtiön osalta 7,6 miljoonan euron tappiotulokseksi. Yli 50 miljoonan euron liikevoitosta on maksettu veroa vain 800 000 euroa yhteisöveroa eli 1,6 prosenttia. Oksaharjun mukaan tulos on saatu miinusmerkkiseksi ennen kaikkea lähipiiriltä otettujen lainojen avulla.– Nykyinen omistaja pystyy liiketoiminnan tulosta vetämään ulos ulkomaille korkokuluina”

  Eli pääomistaja on rekisteröity johonkin halvan verotuksen maahan tai veroparatiisiin. Suomeen ei kannata näyttää tulosta ja maksaa veroja, koska täällä on korkea verotus. Pääomistaja antaa lainaa Suomen yksikölle vaikkapa edullisella 10% korolla. Suomen Caruna maksaa korkoina voitot halvan verotuksen maahan ja Suomen yksikkö näyttää 0-tulosta tai tappiota. Suomen verottajalle jää luu käteen. Super-hyper älytöntäntä myydä monopoli ulkomaiselle omistajalle.

  Seuraavaksi kunnat rahapulassaan yhtiöittävät vesilaitoksia ja lopulta niidenkin omistus siirtyy keinottelun kautta ulkomaille. Vedensiirtomaksua alkaa mennä vaikka ei kraanaan tartu.

  Aimo Jortikka

  Sähkölinjoja tarvitaan lisää.

  Suomen kantaverkkoyhtiö <b>Fingridiin</b> on tullut tuulivoimayhtiöiltä hanketiedusteluja 70 000 megawatin verran. Se vastaa karkeasti 44:ää Olkiluoto 3 -yksikköä, mutta tuulivoiman tuotanto on tietenkin riippuvainen säästä ja ydinvoimaa tuotetaan jatkuvasti.

  ”Eriasteisesti suunnittelussa ja toteutuksessa on kuitenkin monikymmenkertainen määrä tuulivoimatuotantoa tarkasteltuna tehomielessä”, Fingridin varatoimitusjohtaja <b>Asta Sihvonen-Punkka</b> sanoo.

  Hanketiedustelut koskevat tuulivoimaloiden liittymistä sähköverkkoon. Suurin osa hanketiedusteluista on kertynyt viime vuoden aikana ja niitä tulee koko ajan lisää.

  ”Tuulivoiman vauhti on aivan huikea. Tämä näkyy myös siinä, että meillä on Fingridissä ennätykselliset kolmisenkymmentä sähköasemahanketta käynnissä. Ne tulevat nimenomaan tuulivoiman liittämiseksi kantaverkkoon”, hän sanoi <b>Siemensin</b> järjestämässä energia-alan tilaisuudessa

  Uutta tuulivoimaa nousee Suomeen nyt tuhannen megawatin vuosivauhtia. Sitä varten Fingrid rakentaa myös paljon uutta sähköverkkoa.

  Visakallo Visakallo

  Tuulivoima kieltämättä aiheuttaa itse tuulimyllyjen lisäksi melkoisia investointitarpeita, mutta niistä ei tähän asti ole ollut muodikasta puhua. Samaan asiaan liittyen isojen diesel-varavoimaloiden menekki jatkaa kaikessa hiljaisuudessa kasvuaan. Haba taisi aiheesta viimeksi täällä hieman riehaantua, en vain ymmärtänyt miksi.

Esillä 4 vastausta, 81 - 84 (kaikkiaan 84)