Keskustelut Puukauppa Sellua vai jalostusarvoa?

 • Tämä aihe sisältää 144 vastausta, 28 ääntä, ja päivitettiin viimeksi sitten A.JalkanenA.Jalkanen toimesta.
Esillä 4 vastausta, 141 - 144 (kaikkiaan 144)
 • Sellua vai jalostusarvoa?

  Nyt on kovan luokan metsäasiantuntija! Olisiko kuitenkin jäänyt tarkistamatta mistä rahaa tällä hetkellä tulee: metsäteollisuuden viennin arvosta on tulee noin 3/4 sellusta, kartongista ja vastaavista ja vain 1/4 mekaaniselta puolelta. Nämä kovat tuotot mahdollistavat tuotekehityksen jolla tulevaisuudessa sitten myydään korkeampaa jalostusarvoa.

  ”Kyllä jos me teemme pahvia kiinalaiselle verkkokaupalle, niin on todennäköistä, että me häviämme tämän pelin jollakin aikavälillä sellaisille alueille, jotka pystyvät ympäristönormien lisäksi myös muilla tuotannon tekijöillä laskemaan hintoja ja myymään halvemmalla. Sen takia ei pitäisi lainkaan lähteä siihen kilpaan vaan siihen, jossa on kyse kalliimmista tuotteista ja niiden ominaisuuksista.”

  http://www.is.fi/politiikka/art-2000008621012.html

 • Rane

  ”Nykyisillä  puuston, metsän kasvatusmenetelmillä ja käytännöillä, Suomessa ei tuoteta ollenkaan puusepänlaadun täyttävää sahatavaraa.”

  Huipputukkia tuotetaan ja koko ajan hakataan.Koko tukkisuma ei tietysti ole ”puusepän laadun” raaka-ainetta.Vika ilmeisesti on ettei sitä parempaa laatua saada oikeaan paikkaan.

  Apli

  Mikromuovin kanssa peli voi olla menetetty mitä enemmän sitä on alettu tutkimaan sitä surullisempia tarinoita tulee sen kanssa ollaan oikeasti kusessa.

  Puuki

  Muovia on painoltaan merissä enemmän kuin kalojen ja maaeläinten painon verran  yhteensä.  Ei ne suurempi kokoiset irtomuoviroskatkaan ole ollenkaan harmittomia .  Kalat ja eläimet syö niitä luullen ruoaksi ja usein tukehtuvat tai muuten menehtyvät niihin.

  Siinä luulisi olevan viheriäillekin työsarkaa riittävästi miettiä ja  saada muovin käyttöä korvattua kierrätettävillä ja vähemmäksi mutta kun ei niin ei ole mennyt jakeluun . Ei ainakaan puheiden ja kirjoitusten perusteella edes sinne sen  puolueen ns. terävimpään päähän.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Kemiin olisi nyt syntymässä jalostusarvoa eli Infinited Fiberin tehdas.

  http://www.hs.fi/talous/art-2000008892179.html

Esillä 4 vastausta, 141 - 144 (kaikkiaan 144)