Keskustelut Puukauppa Sellua vai jalostusarvoa?

Esillä 10 vastausta, 141 - 150 (kaikkiaan 168)
 • Sellua vai jalostusarvoa?

  Nyt on kovan luokan metsäasiantuntija! Olisiko kuitenkin jäänyt tarkistamatta mistä rahaa tällä hetkellä tulee: metsäteollisuuden viennin arvosta on tulee noin 3/4 sellusta, kartongista ja vastaavista ja vain 1/4 mekaaniselta puolelta. Nämä kovat tuotot mahdollistavat tuotekehityksen jolla tulevaisuudessa sitten myydään korkeampaa jalostusarvoa.

  ”Kyllä jos me teemme pahvia kiinalaiselle verkkokaupalle, niin on todennäköistä, että me häviämme tämän pelin jollakin aikavälillä sellaisille alueille, jotka pystyvät ympäristönormien lisäksi myös muilla tuotannon tekijöillä laskemaan hintoja ja myymään halvemmalla. Sen takia ei pitäisi lainkaan lähteä siihen kilpaan vaan siihen, jossa on kyse kalliimmista tuotteista ja niiden ominaisuuksista.”

  http://www.is.fi/politiikka/art-2000008621012.html

 • Rane

  ”Nykyisillä  puuston, metsän kasvatusmenetelmillä ja käytännöillä, Suomessa ei tuoteta ollenkaan puusepänlaadun täyttävää sahatavaraa.”

  Huipputukkia tuotetaan ja koko ajan hakataan.Koko tukkisuma ei tietysti ole ”puusepän laadun” raaka-ainetta.Vika ilmeisesti on ettei sitä parempaa laatua saada oikeaan paikkaan.

  Apli

  Mikromuovin kanssa peli voi olla menetetty mitä enemmän sitä on alettu tutkimaan sitä surullisempia tarinoita tulee sen kanssa ollaan oikeasti kusessa.

  Puuki

  Muovia on painoltaan merissä enemmän kuin kalojen ja maaeläinten painon verran  yhteensä.  Ei ne suurempi kokoiset irtomuoviroskatkaan ole ollenkaan harmittomia .  Kalat ja eläimet syö niitä luullen ruoaksi ja usein tukehtuvat tai muuten menehtyvät niihin.

  Siinä luulisi olevan viheriäillekin työsarkaa riittävästi miettiä ja  saada muovin käyttöä korvattua kierrätettävillä ja vähemmäksi mutta kun ei niin ei ole mennyt jakeluun . Ei ainakaan puheiden ja kirjoitusten perusteella edes sinne sen  puolueen ns. terävimpään päähän.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Kemiin olisi nyt syntymässä jalostusarvoa eli Infinited Fiberin tehdas.

  http://www.hs.fi/talous/art-2000008892179.html

  Puuki

  Metsäyhtiöiden osavuosiraporttien mukaan on niin sellun kuin sitä pidemmälle jalostettujen tuotteiden arvokin noussut markkinoilla. Ja erityisesti energian myyntihän on ollut kannattavaa viime aikoina .     Umpin tulos nousi peräti yli 80 % (2 kk ), MG:n 31 milj €/ 3 kk.

  Jalostusta se on kalikoiden jalostus energialähteiksikin.  Sellun sivutuotteena ja muutenkin klapituksesta ja pienpuun keruusta ja haketuksesta  lähtien .     Minkä verran muuten nousi kotimaisen e-puun kantohinnat , kun energian hinta on noussut keskimäärin  n. 300 % ?

  Tolopainen

  Höpö juttuja nuo jalostusarvot. Metsiä on pakko harventaa, jotta saadaan arvokkaampaa puuta. Kuitupuu on sopivaa polttaa tai tehdä selluksi. Tietenkin oli kanbattavinta tehdä hienopaperia, mutta sille ei ole enää markkinoita.

  Puuki

  On niillä jalostusarvoilla merkitystä.   Kun sellupohjanen tuote suunnilleen 10 x ;staa kuitupuun arvon ,niin se tietää euroja johonkin suuntaan .  Jos tuote on niin arvokas , että kuidun arvo esim. 100 x;stuu, niin vielä enemmän.    Grafiitin korvaavajana puusta saaatava ligniinituote voisi olla sitä luokkaa tai esim. öljypohjaisen tekstiilikuidun korvaajana.        Mo:en kannattaa kyllä keskittyä tukkipuun kasvatukseen , kun se on miltei ainut hyvä tapa metsäpäässä nostaa puun myyntiarvoa.

  Gla Gla

  Jos puun hinta ei nouse, mutta sellun nousee, silloinhan toteutuu vihreiden tavoite eli jalostusarvon nosto.

  Tolopainen

  Jos puusta tehdään kannel, sen jalostusarvo voi olla korkea, mutta käyttöarvo nolla.

  Puuki

  Gla .       Niinpä, voi sen niinkin ajatella.  Ja jotkut vihriät varmaan ajatteleekin –   Ainakin nyt kun kerroit asiasta tuolta kantilta.    Olisko nollahinta sitten sopiva jalostusarvon maximoimisen takia?   Ehkä kuitenkin se  normikymppi pitää m-teollisuuden maksaa eh-kuitupuusta jotta ei mene entistä enemmän ihan  pelleilyksi kantohintojen kanssa.

  Rahan arvohan on muuttunut eikä entiset systeemit muutenkaan oikein toimi, kun jotkut luulee jopa  ettei lainoja ja lainojen korkojakaan tarvi muka maksaa koskaan takasin.

Esillä 10 vastausta, 141 - 150 (kaikkiaan 168)