Keskustelut Puukauppa Sellua vai jalostusarvoa?

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 144)
 • Sellua vai jalostusarvoa?

  Nyt on kovan luokan metsäasiantuntija! Olisiko kuitenkin jäänyt tarkistamatta mistä rahaa tällä hetkellä tulee: metsäteollisuuden viennin arvosta on tulee noin 3/4 sellusta, kartongista ja vastaavista ja vain 1/4 mekaaniselta puolelta. Nämä kovat tuotot mahdollistavat tuotekehityksen jolla tulevaisuudessa sitten myydään korkeampaa jalostusarvoa.

  ”Kyllä jos me teemme pahvia kiinalaiselle verkkokaupalle, niin on todennäköistä, että me häviämme tämän pelin jollakin aikavälillä sellaisille alueille, jotka pystyvät ympäristönormien lisäksi myös muilla tuotannon tekijöillä laskemaan hintoja ja myymään halvemmalla. Sen takia ei pitäisi lainkaan lähteä siihen kilpaan vaan siihen, jossa on kyse kalliimmista tuotteista ja niiden ominaisuuksista.”

  http://www.is.fi/politiikka/art-2000008621012.html

 • aegolius

  >Eikö ole aika erikoista, jos tämä mitätön 15 % on alkanut millään tavalla märtitellä metsänkasvatusta

  No nyt olen jo Petkeleen kanssa samaa mieltä. Tämä mielikuva syntyi RR:n korvien välissä. Näitä erikoisia omia päätelmiä ja niiden välittömiä vasta-argumentteja on syntynyt aiemminkin. RR pystyy väittelemään itsensä kanssa.

  Meillä on kuitenkin todennäköisesti RR:n kanssa samanlainen tavoite – eli tuottaa tukkia(kin) mahdollisimman paljon. Ei sellun tuottaminen mitään metsänhoidollista määrittele. Se määrittelee vain sen, että kannattaa sijoittaa sellun tuottajiin, koska heillä tuotteen arvonlisä (kuitupuusta selluksi) on niin paljon parempi kuin tukin tuottajalla.

  >Mitään viitteitäkään ei ole siitä, että metsänomistajan kannattaa panostaa yhtään mitään sellupuun tuottamiseen.

  Missä näitä viitteitä nyt vilahti? Tai kuka sellaisesta vihjaili?

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  No, tulin maininneeksi, että sellun tuottajia pitää tukea, mutta tarkoitin kyllä henkistä tukea. Edelleen olen tietenkin sitä mieltä, että kuitupuun hinta on häpeällisen alhainen. Odotan kyllä että se jossain vaiheessa nousee, kun puun tarjonta alenee ja sellusta ja muista puun sisällöistä keksitään tehdä arvokkaampia tuotteita. Tarjonta alenee koska: puuntuotannon käytössä oleva pinta-ala pienenee, jatkuvapeitteiset poimintahakkuualat laajenevat ja hiilimarkkina tulee kilpailemaan puusta.

  R.Ranta

  Oma pää on aegolius metsäomistuksessakin se tärkein menestymisen voimavara ja sen mukaan olen toiminut ja toimin jatkossakin. Toisen päällä toimiminen olisi kohdallanikin metsäasioissa johtanut taloudellisiin ongelmiin. Vain kuumaa rautaa kannataa takoa.

  Määrittely on toki uuden metsälain johdosta helpottunut

  Tuo sinun kovasti  kaipaama vihje on kuitupuun reaalihinnan kehitys.

   

  Tolopainen

  Meillä on maataloudessa ongelmia, yritetään tuottaa sellaisia tuotteita, joiden markkina supistuu  ja hinnat laskee. Lisäksi sellaisella tekniikalla, jonka hinta nousee energian hintojen noustessa. Tilanne on uusi, koska inflaatiota ei ole ollut vuosikymmeniin. Eikä vastaavia muutoksia kuluttajien ostoskäyttäytymisessä. Metsätaloudessa on sama ongelma, kuitupuulla ei ole riittävästi kysyntää ja hinta laskee.

  Rane

  No aikooko omapää-Reima lopettaa kuitupuun myymisen?

  mehtäukko

  Jo on kummallinen väite, että sellupuun tuottaminen pakollisena välivaiheena olisi mitään tekemätöntä! Laatuun tähtäävän tukin tuotto ja maan kasvutuoton hyödynnys puuston koon mukaan sekä kierto-ajan lyhentyminen järeytymisen nopeutumisena ovat selvät faktat.

  Montako myyntitukkia RR saat, kun lähdet alusta loppukasvatukseen eri puulajeilla niiden päätehakkuukappaleilla?

  Timppa

  Metsänomistajan tulosta n. n. 15 % tulee sellupuusta. Eikö ole aika erikoista, jos tämä mitätön 15 % on alkanut millään tavalla  määrtitellä metsänkasvatusta – metsänomistajan näkökulmasta.

  Kyllähän tämä harvennuspuukauppa määrittelee tietysti sen, että on helppo kasvattaa laatutukkia, kun metsänomistaja tietää saavansa harvennuspuunsa myytyä kohtuulliseen hintaan.  Kyllä niistä harvennuspuista saa enemmän kuin uudistuskustannukset ovat.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Tämän palstan ketjut ovat kuin rikkinäinen puhelin: kun linjan toiseen päähän jotain sanoo, koskaan ei tiedä mitä toisesta päästä ulos tulee. 😳 Tämä ketju on toistaiseksi pysynyt otsikossa, hyvä me!

  Tolopainen

  Mikä vika kun meilläpäin tukkileimikosta kertyy myös kuitupuuta. Visakallon leimikosta tulee vain tukkia, eli hän on Kontulan linjoilla.

  Visakallo Visakallo

  Tuleehan minun minulla kuitupuuta sentään yhteensä 20% koko kiertoajassa. Päätehakkuussa ei tahdo tulla kuin se 10%.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 144)