Keskustelut Metsänomistus Sijoittaminen

Esillä 10 vastausta, 191 - 200 (kaikkiaan 207)
 • Sijoittaminen

  Laitetaan tulille tästä oma ketju. Mihin sijoitatte mieluiten, metsän ostamiseen vai muualle? Mietittekö tuoton ja riskin suhdetta? Pitääkö pääoma olla turvassa? Entä sijoitushorisontti: kuukausia, vuosia vai vuosikymmeniä? Entä oma asunto: mikä on sen rooli kokonaisuudessa?

  Itselläni salkku sisältää tällä hetkellä: omakotitalo, yksi sijoitusasunto, yksi metsäpalsta, kesämökki (yhteisomistuksessa), tontteja. Tarkoitus olisi siirtää varoja pois asunnosta jonnekin muualle, mahdollisesti takaisin metsään ja siitä kenties metsäyrityksen sijoitustuotteisiin. Pääoman tuotto ei ole välttämättä aina rahaa, vaan elämänlaatuun (itsen ja läheisten) sijoittaminen myös tärkeää, ja siksi oman kesäpaikan hankinta asialistalla.

 • Perassic Park Perassic Park

  Buffet omistaa kai 70MRD$ edestä Yhdysvaltalaisia laatuyhtiöitä.

  Kysymys:

  Moniko olisi valmis vaihtokauppaan? -Saisit 70MRD rahaa, mutta sen hintana muuttuisit 89-vuotiaaksi.

  Aika harva,-uskoisin. Voidaan kysyä kuka oikeasti onkaan tällöin rikas?

   

  Puu Hastelija

  Warren Buffet on 88 ja hänen yhtiäkumppaninsa 92. Heidän pörssifirmallaan on käteistä pitkästi yli 100mrd€, tuo yhtiö ei ole koskaan maksanut osinkoja ja yhden osakkeen arvo on yli 300k€. Miettivät, mitä rahoille pitäisi tehdä.”

  Hyvä tolopainen! 6 faktaa ja vain 4 väärin. Alat oppia! Tai onko tuo miettiminen, mitä rahoilla pitäisi tehdä esitetty faktana vai omana mietteenä – tietävät nimittäin tasan tarkkaan,  mitä rahoilla aikovat tehdä.

  Visakallo Visakallo

  Mitä pidätte sijoituksesta näin metsänomistajan kannalta:

  58 vuotta sitten 10 hehtaarin lähes arvoton, veden vallassa ollut vähäpuustoinen, mutta rehevä suo.

  60-luvulta lähtien ojitettu, kunnostettu, täydennysojitettu, sekä terveyslannoitettu MERA-, metsänparannus-, sekä Kemera-rahoituksella.

  Hakattu ojalinjapuut, ylispuut ja harvennukset yht. 100 mottia /ha.

  Tällä hetkellä koko alalla kuusikko 300 mottia / ha. Tulee päätehakkuuseen 10 vuoden sisään.

  Haban ja Kertun  vastauksen jo tiedänkin, mutta mitä muut ovat mieltä?

  Metsuri motokuski

  Mitkähän ovat olleet kustannukset ? Muutenhan ei oikein voi sanoa mitään muuta kuin että suo on saatu hyvin kasvamaan puuta.

  Visakallo Visakallo

  Kustannukset ovat tässä tapauksessa olleet metsänomistajalle hyvin pienet, koska yhteiskunta on maksanut pyytämättä ja yllättäen lähes kaiken!

  Tolopainen

  Kyllä harmittaa tietenkin, Suomen parhaiten metsää kasvava suo.

  Visakallo Visakallo

  Ei varmasti ole Suomen paras suo, mutta se on totta, että rehevillä soilla kasvu ei todellakaan ole ravinteiden riittävyydestä kiinni, vaan vesitaloudesta ja hivenainetasapainosta. Juuri niihin metsänomistaja on voinut yhteiskunnan suosiollisella avustuksella vaikuttaa.

  Tolopainen

  No missä on paremmin kasvava.

  mehtäukko

  Visakallon kysymykseen… Metsätaloudessa ei tietystikkään kuten tuossakaan tapauksessa ole vain pyöritty tuon pläntin kimpussa.

  Tehdään aikanaan tarvittavat järkevät jutut,annetaan kehittyä, käydään taas vuorollansa …ja ollaankin tuossa pisteessä. Se on metsätalousyrittämistä parhaimmillaan ja onnistumista siinä.

  Tolopainen

  Jos tuon rahan olisi 60-luvulla sijoittanut Koneen osakkeisiin, mitä tuohon on sitoutunut omistaisi useita miljoonia.

Esillä 10 vastausta, 191 - 200 (kaikkiaan 207)