Keskustelut Tekniikka Stihl 250 versus Husky 543 XPG

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 143)
 • Stihl 250 versus Husky 543 XPG

  Nyt ois Husky sopivasti tarjouksessa, mutta tehot ja kaasarin säätäminen mietityttää. Miten riittää tehot tukkipuihin? Verrokkina siis tuo saman tehonen Stihl. Nykystä sahaa ei ole tarvinnu paljon säädellä, mutta mites tuo Husky? Pitääkö säätää erikseen kesälle ja talvelle? Pureeko yhtä hyvin tukkiin, ku tuo vanha 250?

 • Jätkä

  Mitä pohtimista tuossa on. Tuo Tilhi on Guttaperkkasaha. HVA on ihan oikea saha, jonka kaasuttimen säätö on takuulla yhtä vähäistä kuin Tilhinkin.

  Toki, jos haluat sahastasi maksimihyödyn, se kannattaa ostaa liikkeestä, jossa se koekäytetään ja säädetään ja ehkä tarkistus kun sillä on sahattu sellaiset 20 litraa. Jos se säädetään varvikellon kanssa huollossa, niin sitä ei sen jälkeen tarvitse säätää.

  kuusessa ollaan

  Jos et halua säädellä, osta Stihlin 241, vastine tuolle hq543:lle. Toimii kelillä kuin kelillä, etenkin kun hommaa talvikäyttöön oman putsarimallin ja ilmanoton rajoittimen.

  Ola_Pallonivel

  Eikös 241:ssä ole pienempi kone? Huskyn hinta nyt 599€ lämpökahvoilla, Stihl hinta kovempi.

  Jätkä

  Kyllä valintani olisi HVA. Kestävyys aivan varmasti parempi. Samoin käteensopivuus ja polttoainetalous.

  metsänhenki

  Kyllä se Husky 543 on hyvä säätää erikseen kesälle ja talvelle. Minulla oli talvipakkasella high-bensaruuvi täysin auki, ja nyt kesällä se on täysin kiinni. Kestävys ja toimintavarmuus olleet hyvät. Halvin nettihinta lienee noin 550 e kylmäkahvaiselle. Varalaipalla ja kahdella varaketjulla näkyy olevan 559.

  Jätkä

  Säätötarpeen sanoo korva, ellei ole mittaria.

  metsänhenki

  Low-bensaruuvissa sama periaate mutta pienempää hienosäätöä. Eli kesällä laihempi seos.

  Tolopainen

  Moottorisaha kannattaa valita sen mukaan mikä on paras kuitupuulle. Aika harva lähtee tukkipuita metsiin sahaamaan, kun niitä ei saa mihinkään myytyä. Ms 250 ei ole ammattisaha, mutta on hyvä rantesaha. En alkaisi sillä koko päivää kuitupuita tekemään, liikaa tärinää ja painava.

  kuusessa ollaan

  Ola: Kyllä HQ 543 ja Stihl 241 on kilpailevat mallit, niin teholtaan kuin kuutiotilavuudeltaankin. Stihl sähkösäätöinen ja 3/8″ terävarustuksella, mutta saatavissa myös perinteisellä 0.325″ terävarustuksella.

  Molemmat kiekuu samaan tahtiin.

  Ola_Pallonivel

  Tolopaiselle:

  Vajaa 10 vuotta ollut 250 käytössä. Sen tehot riittää ja sen painoon oon tottunu.

  Enää mietityttää 543:n säätäminen, ku itse en osaa. Hinta pitas olla kohdillaan verrattuna Stihliin.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 143)