Keskustelut Tekniikka Stihl 250 versus Husky 543 XPG

Esillä 10 vastausta, 121 - 130 (kaikkiaan 143)
  • Stihl 250 versus Husky 543 XPG

    Nyt ois Husky sopivasti tarjouksessa, mutta tehot ja kaasarin säätäminen mietityttää. Miten riittää tehot tukkipuihin? Verrokkina siis tuo saman tehonen Stihl. Nykystä sahaa ei ole tarvinnu paljon säädellä, mutta mites tuo Husky? Pitääkö säätää erikseen kesälle ja talvelle? Pureeko yhtä hyvin tukkiin, ku tuo vanha 250?

  • StihljaEchoMies

     
    <div id=”mailtoikkunamodalPopupTo” style=”z-index: 1102;”>
    <div id=”mailtoikkunapopupMailContentModal”>
    <div id=”mailtoikkunamailModalToClose”></div>
    <div id=”mailtoikkunapopupToQuestionModal”>What do you want to do ?</div>
    New mail<button id=”mailtoikkunabuttonEmail”>Copy</button><textarea id=”mailtoikkunatextCopyClipboardSelect”></textarea></div>
    </div>
    <div>Joku kirjoitti, että Jonseredin valmistus loppuu. Mahtoiko olla lämpimikseen puhujien liikkeelle laittama juoru vaiko ihan tosiasia? Mitä tulee noihin mökkisahoihin, isäntälinjan sahoihin ja ammattisahoihin on se totta, että käyttötarkoitus ratkaisee. Merkkeihin kantaa ottaen sanon jälleen, että laatusahan elinikä voi olla pitkä ja Kiina ilmiö saha voi kestää vain muutamia päiviä tai viikkoja huonoimmillaan. Tiedän ihmisiä jotka ovat sortuneet kiina ja vinkuintiaani tuotteisiin ja kironneet sitä päivää kauan sen jälkeen. Henkilökohtaisesti olen kokenut tehottomat mökkisahat pienemmissäkin hommissa vastenmielisiksi käyttää, jos olen joskus joutunut jonkun rimpulasahan ottamaan käteen. Riittävän tehokas saha on rimpulaa huomattavasti turvallisempi. Oletusarvona tietysti se, että on sahaamisen perusteet hallinnassa ja valitsee sahattavan kohteen, kelin, taitojen ja varusteiden mukaan. Ei ole synti pyytää kokenutta sahuria pitämään päivän tai parin intensiivikurssia. Jos lähtee summassa vinguttamaan isäntälinjan tai ammattisahaa taikka jotain tehotontakin, voi tulla pahaa jälkeä. Turvakengät, viiltosuojahousut ja kypärä ei välttämättä huono hankinta, ainakin jos sahaa enemmän kun jonkun pienen rankakasan ja saunapuut. Monestihan suositellaan rimpulan sijaan ottamaan isäntälinjan saha, jos menee tuumaamiseksi, kummanko ottaa. Isäntälinjan sahan ja pikkusahan hintaero on aika pieni. Käyttömukavuuden ero on suuri. Nälkä tuppaa vähän kasvamaan syödessä. Kun ostaa kerralla riittävän suorituskykyisen pelin, pystyy sen kanssa toimimaan vuosikausia, eikä tarvitse töydätä sahkauppaan ostamaan jonkun ajan päästä toista sahaa. Perushuoltojen tekeminen säännöllisesti tarpeiden mukaan, lisää sahan toimintavarmuutta ja käyttöikää. Itsellä tapana huoltaa sahaa hieman pidemmän päivän juoksussa mm. ketjua teroitellen ja illalla tarvittava perushuolto, että seuraavana päivänä ei tarvitse muuta kun ottaa saha kainaloon ja lähteä hommiin. Monestihan sahat vikaantuvat juuri sen takia, että ei viitsitä tehdä perushuoltoja. Kuulemma umpiamatöörit ovat silloin tällöin töydänneet huoltoon ja meuhkanneet, että on huono saha kun ei toimi kunnolla ja käynnisty oikein. Kopan avaamisen jälkeen monesti niinkin yksikertainen asia, että kopan sisus ja ilmaputsari täynnä roskaa. No eihän mikään laite toimi jos se ei hengitä ja saa puhdasta ilmaa. Eli itse tekemällä perushuollot säännöllisesti, säästytään kaupunkireissulta huoltoliikkeeseen, joka veloittaa rahaa.</div>

    mehtäukko

    Hevosmiesten tietotoimiston uutinen Jonseredista ei ole lämpimikseen lähetetty.

    Pavekka

    Tosi on. Partner myytiin, dolmar ja shindaiwa merkit lopetettiin suomessa. Nyt loppuu jonssi merkkinä. Mäkkullok jatkaa markettimalleilla mutta ei ulotu jonssilta vapautuville markkinoille. Päämerkki laajentuu. Kovin nyt keskittyy.

    Puuki

    Jonsered lopetetaan mutta Jonköping-saha jäänee vielä .  Sitä voisi mainostaa kuten ennen jotain kulutustavara välinettä mainostettiin; ” melkein kuin ilman” .

    arto arto

    Parner on nykyisin mcculloch Jonsered en ole kuullut että loppusi. Sillä vankka kannattajakunta.

    StihljaEchoMies

     
    <div id=”mailtoikkunamodalPopupTo” style=”z-index: 1102;”>
    <div id=”mailtoikkunapopupMailContentModal”>
    <div id=”mailtoikkunamailModalToClose”></div>
    <div id=”mailtoikkunapopupToQuestionModal”>What do you want to do ?</div>
    New mail<button id=”mailtoikkunabuttonEmail”>Copy</button><textarea id=”mailtoikkunatextCopyClipboardSelect”></textarea></div>
    </div>
    <div>Partnerista ei ole minun mielestä kuulunut aikoihin mitään. Dolmarin osti Makita. Shindaivan valmistus loppui ja Echo merkillä mennään Yamabiko konsernissa. Jönköping, no jaa, ei edes kirjoittamisen arvoinen rautaläjä.</div>

    Pavekka

    Partner on myyty jo aiemmin. Taisi menmä johonkin italiaan. Dolmaria ja shindaiwaa valmistetaan mutta merkkejä ei maahantuoda jos nyt oikein muistan. Makita osti dolmarin jo yhdeksänkytluvulla. Solon moottorisahat osti al-ko. Taisi loppua sekin. Zenoahilla ei ole ollut maahantuontia pitkään aikaan ellei 439 ja 543 lasketa vaikka niitä ne on.

    Jätkä

    Jonköping – sahalla ei ole mitään yhteyttä Jonssiin, ellei nimen kolmea ensimmäistä kirjainta käsitetä sellaiseksi. Noita kiinalaisia sahoja – joita on väärin sanoa kopioiksikaan, on tehty lukemattomilla eri tuotenimillä. Meillä on yksi maahantuoja-Jobbari aika lähellä ja hän kertoo ihan avoimesti, että merkin saa itse valita tilatessaan merikontillisen kerrallaan.

    Noin kolmasosa sahoista tulee takuun nojalla takaisin ja vaikka tilalle antaa uuden pistäen takuukoneen romuihin, vielä jää voitolle. Paraimmillaan niitä on myyty kaksi kpl alle satasella.

    Jos ihan aikuisten oikeasti tarvitsee moottorisahaa ja hieman isompaakin puuta joutuu sahaamaan, on syytä harkita merkkituotetta, jolla on HUOLTO samassa yhteydessä. Kysyin juuri eilen Jonssiin kulutusosaa Hankkijalta ja sieltä sain neuvon, että paikallisesta Huskun liikkeestä saa osia ja huoltoa.

    Jonseredin taru moottori – ja raivaussahana päättyy…. Sitä alkaa varmaan saamaan nyt Hankkijalta loppuunmyynnistä hassulla. Jos on ammattimalli, niin Huskun liike hoitaa kyllä jälkijutut.

    Jätkä

    Partner muistuttaa ulkoiselta olemukseltaan Cullopin  Hobby-sahaa. Elektrolux osti takavuosinaan kaikki kolme Ruotsalaismerkkiä ja niiden lisäksi Valtameren takaa pari – ehkä kolmekin sahamerkkiä.

    Hyvältä merkkisahakauppiaalta voi saada parilla satasella aivan toimivan – säädetyn ammattisahan, ja neuvoja sen käyttöön. Jos saha ei saa maksaa paljoa, niinkäytetty ammattisaha on hyvä vaihtoehto. Esim artolta saisi aivan varmasti laadukkaan käytetyn, paitsi ketjusahoilla hän taitaa sahailla hyvinkin vähän, eli ei niitä varmasti montaa kpl vuodessa ole myytävissä.

    Pavekka

    Loppuun ajetusta hyvästäkään ammattisahasta ei ole paljoa iloa. Suositut mallit on usein ylihintaisia ja silti niitä ostellaan. Ja juuri ne suositut on loppuunajettuja kun kaikki romutkit tekohengitetään myytäväksi. Merkkihuollosta ei tarvi olla huolissaan. Jos kotikunnassa on korjaamo niin hoitaa kyllä muutkin kun omat merkit jos vaan malliin saa varaosia. Ooppelin merkkihuoltoon ei kannata viedä mitsua mutta sahat on vähän eri juttu.  Valtamerkkien ammattimallit on olleet jo kymmenkunta vuotta tietokoneohjattuja. Kyllä ne käytettynä ja vikaantuessaan kuntoon saadaan mutta maksaa. Ei kannata ostella vähäisempään tarpeeseen ettei tarvi korjata 65e/h kun joku turhanpäiväinen päästöhärpätin piippailee.

Esillä 10 vastausta, 121 - 130 (kaikkiaan 143)