Keskustelut Tekniikka Stihl 250 versus Husky 543 XPG

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 143)
 • Stihl 250 versus Husky 543 XPG

  Nyt ois Husky sopivasti tarjouksessa, mutta tehot ja kaasarin säätäminen mietityttää. Miten riittää tehot tukkipuihin? Verrokkina siis tuo saman tehonen Stihl. Nykystä sahaa ei ole tarvinnu paljon säädellä, mutta mites tuo Husky? Pitääkö säätää erikseen kesälle ja talvelle? Pureeko yhtä hyvin tukkiin, ku tuo vanha 250?

 • petep

  550 xp:n  myyntihinta alkaa seiskalla joten laita pikkasen lisää niin ei tarvi säätää ja ihmetellä .

  Menninkäinen

  Tuosta 543 huskista porsi männäntapin laakeri alle vuoteen. Samoin takuuseen saadusta sahasta. Kolmas saha sitten lähtikin jo vaihtoon, kun takuuta ei enään ollut. Eikä huoltomiehen mukaan olleet ainoat.

  Jätkä

  Tuossa ei voi asettaa käyttäjän tietoa kyseenalaiseksi, mutta HVA:n toiminta on ollut aina, että uusi malli on varustettu lapsentaudeilla, jotka parannetaan parin ensimmäisen vuoden aikana. Ammattikäyttöön tehdyt mallit trimmataan toimiviksi / kestäviksi – ikävä kyllä kuluttajien kukkarolla käymällä.

  Toki takuut hoidetaan, jopa reilusti, mutta pidän sahan kuskaamista liikkeeseen ja takaisin turhan kalliina ja turhauttavana touhuna. Varsinkin jos kauppiaan asentaja käyttäytyy huonosti.

  arto arto

  .
  Tuotekehittelyn ohella kuluja kertyy mallien tyyppihyväksynnästä ja testaamisesta ennen markkinoille tuloa. Esimerkiksi 572 XP:n tuotekehitys ja testaus ovat kestäneet seitsemän vuotta.
  ”Sahaa on testattu niin Afrikassa, Siperiassa kuin Kanadan kalliovuorilla.”………..Siinä jotain faktaa kuluttajan kukkarosta

  Jätkä

  Fakta on kuitenkin, että jo ”rivinelosen” ajoilta on HVA:l6ta tullut kuluttajille uutuuksia, jotka ovat olleet virheellisiä. Samoin ”karvalakkimalli, joka oli siis 44 – oli laite, jossa oli ylläty… eri suunnitteluvika kuin ammattimallissa.

  Sen jälkeen 242, joka oikutteli blähes kaksi vuotta. 346, jossa männät leipoi kiinni enempi niinkuin säännöllisesti, kunnes ilmavuodot saatiin hillintään.

  On ollut runkovikoja ja sähkövikoja, vääränlaisia ilmansuodattimia ja kaikkea.

  Jos tarvitsisin uutta ammattihuskua, en ostaisi uutuutta, ellen saisi lähes lahjaksi.

  Ola_Pallonivel

  Siis haluaisin lämpökahvat, 550XPG hinta taitaa alkaa kahdeksikolla.

  10-50 mottia sahaan talvisin tuulenkaatoja ja lumituhoja kuiduksi, niin monen kokosta puuta on sahattava. Ja kun palsta on 250km päässä asunnolta, niin keliä ei voi aina valita. Vapaa-aika kortilla ja sahatessa saattaa olla -20 pakkasta.

  Jos ei houkuttelis nuo lämpökahvat, ni ostasin Stihl 251 tai 261. No pitää mennä vielä liikkeeseen noita ihmettelemään.

  husku550xp

  Elä laita 550xp:tä jos et päivittäin hakkaa tukkipuuta. Laita enemmin tuo 543

  Jätkä

  Miksi et ajattele?

  Lakeuden koneen HVA 550 XPG + ketjulaippapaketti =799€

  Tilhin MS 241 C – M vw LÄMPÖKAHVOILLA 739 €

  Ola_Pallonivel

  Ajattelen, että 700€ on liikaa moottorisahasta. En ole ammattilainen, vaan harrastelija.

  Jätkä

  Harrastekäyttöön tehdyt sahat ovat rehellisesti sanottuna paljon huonompia. Jos uuden hinta tuntuu liian kovalta, niin katsele käytettyä ammattisahaa. Sellaisen – ja hyvän – saa jo kolmellasadalla eurolla oikeasta sahaliikkeestä – ei osuuskaupasta.

  Minä en missään tapauksessa ostaisi muuta kuin ammattikäyttöön tarkoitetun ja ne kaikki ovat suhteellisen hintavia. Se on hyvä keino maallikonkin erottaa hyvä kehnosta.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 143)