Keskustelut Tekniikka Stihl fs 460 vai 490?

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 158)
  • Stihl fs 460 vai 490?

    Kumpi malli olisi parempi alaa opiskelevalle ja mahdollisesti ammattikäyttöön soveltuva? Onko 460 200 mm terävarustus riittävä?
    Onko 490 esim turhan järeä taimikon perkaukseen tai 460 alakanttiin ennakkoraivaukseen?

  • jpjulku jpjulku

    Oho, olin jo näköjään marraskuussa kommentoinut tätä ketjua:) No, onneksi edes molemmat kommentit olivat samansuuntaisia…

     

    trimmeri

    mitenkäs tuo 460 kiihtyy puolikierroksilta täysille ja notkahtaako isomman katkasussa lopuksi kierrokset? Laitoin mini-tilhiin 460 sylinterisarjan ja aika vähän piristyi. Loppu aika, kun piti traktoriakin vähän remontoida, joten säätö ei tainnu tulla ihan valmiiksi. Säädöt muuttu ihan erilasiksi kyllä. L on nyt noin 50-55min ja H varttia vaile 2min. Puoltoista minuuttia oli huipputeholle liian vähän. Kattelin taas räjäytyskuvia ja ainoa ero on kaasutin. Ei se 460 kaasuttimen kurkku voi oikein isompi olla, koska imusarja ja ilmanpuhdistinkotelo kaikkineen ovat samalla varaosanumerolla. Mahdankohan nyt vaatia liikaa?

    Jätkä

    Mini-Tilhi on outo kapistus minulle, mutta kuinka paljon pienempi se nyt onkaan? onko äänenvaimennin varmasti sopiva? Tuossa hengityspuolessa myös uloshengitys kuuluu pakettiin. Onko kaasutin varmasti riittävän isolla kurkullaSekä imupuolen, että pakopuolen aukkojen pitäisi olla oikean kokoiset alusta loppuun.

    Tuo ”notkahtaa isommassa katkaisussa kierrokset”, viittaa siihen, että ruokinta ei ole ihan kohdallaann ,utta kun L:llä on noinkin pienellä ja H noinkin suurella, niin ei sellaista suuttimella ehkä saa paikattua. Kaasuttimen kurkussa kiihdytyskartion läpimitta voi kertoa jotain.

    trimmeri

    mini-tilhi on 41,6cc 2kW Kovasti on muuten samanlainen kuin 460. Äänenvaimennin on myös samalla varaosanumerolla. Oikeastaan luulis pakarin olevan eri kyllä. Walbron wtf kaasareista vähän huonosti löytää tietoja. Perkule kun ei tullu paremmin tutkittua, kun kädessä oli. Haaveilin  225 terää ja sektorisuojaa, muta ei tuo ainakaan tällä hetkellä jaksa. Ruohokulmalla voisi jaksaa, mutta ei mitään järkeä ja terä väärään kulmaan. Heti lähtee käyntiin, kuten ennenkin, kuumana ja kylmänä. Alkuperänen sylinteri ja mäntä ovat mielestäni erittäin hyväkuntosia, männän päällä oli imupuolella hivenen karstaa.

    Arnold Layne

    410 ja 460 on tullut sahattua jonnin verran a molemmilla myös 200 terällä. En huomannut käytännön eroja sahoissa. Pikku nyansseja, mitkä eivät juurikaan päivän sahauksessa vaikuttaneet oikeastaan mihinkään.

    Asiaa voi ajatella kuin kulkuneuvoissa, mikään ei voita kuutiotuumia. Ääni 490:lle.

    trimmeri

    Joo, jos alkaa liikaa ahistamaan, niin seuraava saha on 490. 490 tehdään myös pidemmällä putkella, taitaa olla jopa kolmea pituusvaihtoehtoa. Erikoistilaus vain kehiin, missä otetaan 490 ce-m tai +L ja siihen sitten k version metsäkulma sektorisuojineen+ matalampi/kapeampi kahvaputki. Ruottalaisista ei oikeinen tunnu löytyvän tälläistä vaihtoehtoa. Toi mun nykynen viritetty mini-tilhi on L mittanen (fs410c-L). Ei kait ilmoitettujen kokonaispituuksien ero voi johtua muusta kuin putken pituudesta?

     

    husku550xp

    Ruottalaisen jos haluat pitkä putkisena niin se on rxt malli. Kyseessä siis trimmeri versio esim 555rxt. Metsä malli on sitten fx.

    trimmeri

    Kyllä, mutta ruåtsalaisseen joutuu vaihtamaan enemmän osia kuten koko runko-osan kahvankannattimineen ja kahvat täydellisenä. Eli ruottalaisten ruohomallissa on suuremmat eroavaisuudet metsämalliin. Tässä on nyt itselle tullu selväksi se, että jos uusi kone tulee hankittavaksi, niin sen täytyy olla 50cc kone. Siis ihan omien mieltymysten ja tarpeiden takia.

    Tietysti, jos tilaamalla saa helposti ja ilman 100%  hintalisää pidempiputkisen 555fx niin mikä ettei.

    Jätkä

    Trimmerikäytössä on toki pidemmällä karjulla jonkinlainen ongelma terän saaminen niin alas, että sänki saadaan alle viisisenttiseksi – jos käytössä on vakiomalli.

    Joihinkin sahamalleihin on saatavissa korkeampaa kahvamallia, eikä ilmeisesti hirmukallis ole. kun riiputuskoukkua samalla siirtää kymmenenkin senttiä alemmaksi, niin sahan asento muuttuu jo aika paljon.

    Nuo puisto/puutarhahenkilöt ovat varmaan löytäneet ihan ammattilaisten trimmausvarusteet – näyttää sivusta katsellen, että sahat ovat oikeita raivureita ja jälki tulee ihan siistiä.

    Itse kyllä tyydyn Tilhin 480 raivuriin, johon asennan Oregonin hammastetulla langalla varustetun kiekon. Toki liotan langat ennen trimmausta.

    arto arto

    Huskin valjaissa on ruoholle ja metsälle hihnan kiinnitys kohdat. Ruoho kohdassa saha laskeutuu alemmas. Metsä kohdassa taas ylemmäksi. Kahvoja säätämällä onnistuu kummatkin työt.

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 158)