Keskustelut Tekniikka Stihl raivaussahan kulmavaihde

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 27)
 • Stihl raivaussahan kulmavaihde

  Minulla on muutaman vuoden ikäinen Stihl FS 460 raivaussaha jossa on ollut alkuperäinen kulmavaide alusta lähtien.

  Nyt ostin Stihlin ”ruohopaketin” jossa on siimapään lisäksi eri leikkauskulmalla oleva kulmavaide joka mainoksen mukaan pitäsi olla vaihdettavissa sekunneissa vai yksi ruuvi aukaisemalla.

  Eipä vain onnistu – kun avaan kiinnitysruuvin, niin kulmavaihde ei juuri inahdakkaan, pikkuisen kiertyy mutta ei niin paljoa että sen voisi nitkutella irti.

  Mikä vikana vai onko tässä joku jippo ?.

 • Petkeles Petkeles

  Taenna jumija tae viärä ruuvi irti. Nuo yhen ruuvin vaehteet meenoovat kiertyvä vaekka ee oes tarvekkaa.

  Jätkä

  En viitsi kävellä katsomaan oman kulmurin kiinnitystä, mutta jos siinä puristaa vain yksi ruuvi, eikä lukitusruuvia ole, niin voimaa käyttöön – ei se nitkuttelemalla lähde, vaan vääntämällä reippaasti.

  Metsuri motokuski

  Ei kai siinä ruohopaketissa kulmavaihdetta irroiteta. Minulla on ainakin stihiln siimapää joka laitetaan terän tilalle. Eli mutteri auki ja peltiterä pois ja siimapää kierretään kulmavaihteeseen kiinni. Joskus siimapään mukana tulee sektorisuoja joka laitetaan pelerän sektorisuojan tilalle.

  Jos ne nyt ovat sitten kehittäneet uuden ruohopaketin sitten empä tiedä.

  Jätkä

  Do Diid. Suoritin aamulenkin ja kävelin parinkymmenen metrin päähän katsomaan. Sahani on tosin 480, mutta sen kulmavaihde on kahdella ruuvilla tanakasti kiinni. Takuulla irtoaa, kun ruuvit irroittaa ja vetää kulmurin irti.

  Westeri
  Jätkä

  Joskus tuollainen ruuvilukitus on tehty niin, että ruuvi pitää irroittaa kokonaan ennenkuin se vapauttaa lukituksen. Oletko irroittanut?

  Westeri

  Olen irroittanut ruuvin kokonaan. Ruuvihan vain puristaa kulmavaihteen sen runkoputken ympärille. Kulmavaihteen runko on alumiinia – kuinka suurta voimaa sen kanssa uskaltaa käyttää ?

  tamperelainen tamperelainen

  Ruiskuttele CRC WD40 tai vastaavaa muutaman kerraan liitoskohtaan,odottelua ja uusi irroitusyritys

  Pokara

  Minulla 490:ssä vastaava lisävaruste. Irroittaminen onnistuu löysäämällä kiristysruuvi kunnolla (ei tarvi edes ottaa irti asti), jonka jälkeen kulmavaihdetta edes takaisin noin 1/8 – 1/4 kiertämällä ja samanaikaisesti vetämällä. Mitä harvemmin irroittaa sitä tiukemmin on ottanut kiinni. Irroitusöljyä väliin ja kyllä pitäisi irrota ihan kohtuuvoimalla.

  Hiluxmetsuri

  Voimaa lisää. Neitimeiningillä ei onnistu.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 27)