Keskustelut Tekniikka Stihl raivaussahan kulmavaihde

Esillä 7 vastausta, 21 - 27 (kaikkiaan 27)
 • Stihl raivaussahan kulmavaihde

  Minulla on muutaman vuoden ikäinen Stihl FS 460 raivaussaha jossa on ollut alkuperäinen kulmavaide alusta lähtien.

  Nyt ostin Stihlin ”ruohopaketin” jossa on siimapään lisäksi eri leikkauskulmalla oleva kulmavaide joka mainoksen mukaan pitäsi olla vaihdettavissa sekunneissa vai yksi ruuvi aukaisemalla.

  Eipä vain onnistu – kun avaan kiinnitysruuvin, niin kulmavaihde ei juuri inahdakkaan, pikkuisen kiertyy mutta ei niin paljoa että sen voisi nitkutella irti.

  Mikä vikana vai onko tässä joku jippo ?.

 • Jätkä

  Kardaani on kiinni vain yläpäästään. Alapää on vain Booreja vastaavilla kanteilla yhteydessä kulmurin hammasvaihteeseen. Jos kulma heiluu, niin pelkkä koputtelu vasaralla luultavasti irroittaa kiinni jämähtäneen akselin. paikka tarvitsisi luultavasti voitelua, jos sen saa jollain keinolla irti. Joskus on huskun yläpäässä ollut Lukitusnestekäsittely, mutta molemmat päät eivät saisi olla kiinni edes liimalla.

  Viilapenkin kanssa olemma joskus tehneet Liukuvasaran tyyppisen isku -asetelman. jolla on tiukassa olevia asetelmia purettu.

  Ki2mo

  Kiitokset! Se oli vaan jämähtänyt ”kiinni”. Uusi raivuri, niin asennus oli tehtaan jäljiltä. Nyt kun kokeilin, niin taidan päästä jo mainoksen lupaamaan 10 sek vaihtoaikaan 🙂

  Metsänmies

  Ei sen akselin pitäisi olla millään kiinni yläpäästäkään, vaikka Jätkä niin kertoo. Kyllä sen pitäisi olla molemmista päistään booreilla. Putken kiinnitys pitää myös sen yläpään kiinni, samalla periaatteella, kuin kulmavaihteenkin. Jos on paljon käytetty saha, voi tuo akseli hakkautua, että ottaa jommasta kummasta päästä vähän kiinni. Lähtee kyllä irti ilman suurta ponnistelua.

  huski

  Muista irrottaa myös teräsuojus  muistaakseni ruuvveja 4kpl.

  pitopuu

  Ohjekirjassa ei mainita kulmavaihteesta mitään? Rasvaus reikää ei ole. Liekö kestovoideltu? FS 410 C ja viitisen vuotta vanha.

  Kirkonkylän baarissa puhuvat kulmavaihteen lopulta ääntävän betonimyllyn lailla.

   

  Tolopainen

  Saha kiinni vajaisiin, vajaat kiinni palotikkaisiin, sitten kulmavaidetta vedetään mönkijän vinssillä, Johan irtoaa. Mönkijän vinssi on hyvä apuväline kaiken laiseen irrotustyöhön.

  AMMATTIMIES AMMATTIMIES

  E1 PITÄ KÄYTÄÄ LIIKAN,PALION VOIMAA VOI TULTA TUHOJAN.E1KÄN MISÄÄN NIMESÄ VINSIÄ.NÄITÄN ON JOSKUS LÄNMITELTYN,KAASU TÖHÖLÄN HYVIN ON LÄHTENTYT,VAIKAN ON OLTUT ALUKSIN TIUKASA.

Esillä 7 vastausta, 21 - 27 (kaikkiaan 27)