Keskustelut Metsänhoito Suomalaisen metsäteollisuuden tulevaisuuskuvat.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 33)
 • Suomalaisen metsäteollisuuden tulevaisuuskuvat.

  Suomen metsäteollisuus on nykymuodossaan tullut tiensä päähän.
  Jo lämpötilakartta sen osoittaa. nyt 10.04.2013 yli 99,9 % metsistä kasvaa uutta puuta muualla. Emme pysty puun kasvulla kilpailemaan.
  Laadullakin osin, mutta tärkein asia olisi löytää puusta sen ainesosat, jotka tekevät pohjoisen puun niin ainutlaatuiseksi.
  Karut kasviolot pakottavat kasvin erilaisiin muutoksiin. Se pitää huoltansa soluen välittäjäaineista ja pakkaa ne sellaiseen muotoon että solut saavat ne keväällä samantien käyttöönsä. Tätä asiaa pitäisi alkaa tutkimaan oikein todenteolla. Mikä ensinnäkin saa puun aloittamaan ja mitkä on se välittäjäentsyymi, tai muu.
  Kyseessä on miljardiluokan investoinnit, mutta sen saavutettua on kyseessä biljoonaluokan voitot.

 • Leevi Sytky Leevi Sytky

  Antin kaalissa sitä dataa liikkuu. Silleen oikeessa järjestyksessä.

  Anton Chigurh Anton Chigurh

  Olen lukenut tuon saman litanian jostakin muualta jonkun toisen kirjoittamana.

  abietis

  Idealismi on hyvä, valvonta parempi
  Optimismi on hyvä.
  Pessimisti ei pety kuin iloisesti.

  Aina on vapaamatkustajia.
  Lokapoikia.
  Ympäristön tila ei parane.
  Kilpailu pakottaa riman alitukseen, aina.

  Länsimaisen liiketoiminnan säännöt:
  Kun voiton mahdollisuus on >15% toimitaan sääntöjen mukaan.
  Kun voiton mahdollisuus on >15% > 25% venytetään ommatuntoa lahjotaan.
  Kun voiton mahdollisuus on 100% toimitaan sääntöjä vastaan, lahjotaan toimitaan epäeettisesti
  Kun voiton mahdollisuus on 250% toimitaan lain vastaisesti, rikollisesti
  Kun voiton mahdollisuus on <250% ihmishenget ovat vaarassa,
  ollaan valmiina tappamaan tarvittaessa

  Itämailla Ihmishenget ovat vaarassa kaikessa liiketoiminnassa.

  Kurki

  <<<Mielestäni Kurki toiveesi teollisuuden palkkojen pudotuksesta tai että julkinen sektori luopuisi neljänneksen palkoistaan on täyttä utopiaa.<<<

  Utopiaahan se on, mutta jos Suomessa olisi nyt oma valuutta, devalvaatio tehtäisiin keltään kyselemättä ja se leikkaisi palkkoja ja etuuksia sitten 25% verrattuna muihin valuuttoihin.
  Devalvaatio palauttaisi suomalaisen metsäteollisuuden kilpailukyvyn tasolle, että Suomeen investoitaisiin.
  Devalvaatio myös laskisi suomalaisen palkansaajan ostovoimaa ulkomaisten tavaroiden kallistuessa.
  Mutta vastapainona vienti alkaisi vetää ja ostovoimaa ja rahaa alkaa sitten tulla Suomen talouteen.

  Nyt kun ei ole devalvaatiomahdollisuutta ja palkkojen laskua pitää kysyä AY-liikkeeltä, joka tietenkin vastustaa sitä kuten on aina vastustanut devalvaatoitakin.

  Miten sitten 6tukki korjaisi Suomen kilpailukyvyn?
  Palkkoja korottamallako (kuten ehdottaa syksyn palkkaratkaisuksi) ja siten pahentamalla entisestään kilpailukykyä ja joka aiheuttaa lisää yritysten liputtamisia ulos Suomesta?

  Puun takaa

  Suomella on tällä hetkellä kaksi vientimiestä ylitse muiden, –
  Sauli Niinistö ja Antti Herlin.
  Heidän taannoinen Kiinan vierailunsa oli ilmeisen onnistunut.
  Kiina ei enää ole pelkästään maa, jonne tuotanto siirtyy, vaan siitä on nopeasti tullut myös erittäin suuri ostaja.
  Suomen suurin maariski on tällä hetkellä sen oma hallitus, joka on ostanut itselleen kannatusta ylisuurilla palkankorotuksilla.

  pitkät neulaset pitkät neulaset

  Kiinalaiset kaksi suurta pankkia ovat mahtavimmat yhtiöt maailmassa.
  Heillä on siis sitä napeltsuunia – sinne on viety tuotanto,annettu tieto/taito ja siellä kehitys menee eteenpäin pitkillä harppauksilla.
  Siellä on suurimmat kansanjoukot ja markkinat.
  Niinistö ja Herlin ovat isojen poikien hiekkalaatikolla.
  Lehmäkauppojen teko siellä lienee suunnitelmissa monella muullakin
  Vasililla ja Andreilla?
  Joskopahan nuo suuret pankitkin jossakin vaiheessa kiinnostuisivat
  hakemaan uusia kasvualueita esim. matkailun tai kalankasvatuksen parista -ostamalla käyttöoikeudet vaikka näihin Suomen järviin ja jokiin? Saasteettomuus ja lintujen liverrys keskellä ei mitään
  voi myöskin muodostaa uusia mahdollisuuksia metsiimme.

  6tukki

  ”””Miten sitten 6tukki korjaisi Suomen kilpailukyvyn?
  Palkkoja korottamallako (kuten ehdottaa syksyn palkkaratkaisuksi) ja siten pahentamalla entisestään kilpailukykyä ja joka aiheuttaa lisää yritysten liputtamisia ulos Suomesta?”””

  Eihän 6tukki ehdottanut mitään syksyn palkkaratkaisuksi, sanoin vain, etten itse usko enää edes nollaratkaisuun pääsyä.

  Minä ainakin toivon, että osaltaan yhteisöveron reipas laskeminen (jopa kaksi prosenttia alemmaksi kuin Ruotsissa) parantaa kilpailukykyämme. Tämä ei varmaankaan vielä riitä, vaan Suomen tulisi vähentää bulkkitavaran osuutta viennissämme. Toisin sanoen vientituotteemme tuli entistä suuremmalta osalta olla uusiin innovaatioihin perustuvia, tuotteita, joiden valmistaminen edellyttää korkeatasoista know how’ta ja joissa jalostusaste olisi mahdollisimman korkea.
  Tietysti syksyn tuponeuvotteluissa olisi Suomen etu, jos pääsisimme vähintään kaksivuotiseen palkkaratkaisuun aivan nimellisillä korotuksilla.
  Tämän tapaisilla ratkaisuilla uskon meidän taas selviävän seuraavaan nousukauteen, joka toivon mukaan realisoituu seuraavan parin vuoden kuluessa. EU:n Etelä-Euroopan kumppanimaillamme on kyllä mahdollisuus sotkea suunnitelmamme.

  Kurki

  Totta tuo yhteisöveron lasku 4% on eräänlainen sisäisen devalvaation muoto, mutta auttaa vain voittoa tekeviä yrityksiä.
  Siksi tarvittaisiin vielä palkkaratkaisu syksyksi, joka tukisi vientiteollisuutta ja erityisesti metsäteollisuutta.
  Nollaratkaisu riittäisi pitkälle ainakin Ruotsin ja Saksan suhteen, sillä siellä on sovittu juuri aika korkeat palkkaratkaisut ja Ruotsissa vielä kruunu on vahvistunut reilusti.
  Uutisissa viime viikolla ruotsalainen hallituksen edustaja toivoi Suomeenkin korkeaa palkkaratkaisua tietenkin helpottamaan heidän omaa kilpailukykytilannettaan. Nyt olisi hyvä tilaisuus korjata Suomen kilpailukykyä useamman vuoden 0.-ratkaisulla pysyvästi ja varmistaa että se myös säilyy, sillä kruunun arvokin on lähtenyt taas heikkenemään ja kelluvana pienenä valuuttana heittelehtii kovasti.

  http://www.kauppalehti.fi/5/i/porssi/valuutat/valuutta.jsp?curid=SEK&days=730&x=18&y=10

  Nuo uudet korkeamman jalostusasteen tuotteet metsäteollisuudessa pitäisi olla olemassa, jos bulkin tuottamisesta voisi luopua korkeiden palkkakustannusten vuoksi.
  Mutta kun niitä ei ole, niin silloin palkkakustannukset pitää pitää kurissa, että kilpailukyky paranisi ja varmistuisi tulevaisuudessa, sillä tällä hetkellä tilanne on epäedullinen Suomelle.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Helpottaisiko taloudenpitoa jos talous olisi aidosti EUn laajuinen? Ei tarvitsisi vahtia maittaisia vaihtotaseita. Toisaalta olisimme vielä pahemmin samassa veneessä vielä heikompien maiden kanssa.

  Euroopassa on tyydyttävä ja sopeuduttava hitaaseen kasvuun. Nopea kasvu tapahtuu siellä missä elintaso on heikolla tolalla. Elintasoerojen tasoittuminen on myös meidän etu, ja sitä paitsi moraalisesti välttämätöntä. Kunhan nyt edes saataisiin pidettyä jotakuinkin siedettävä elintaso. Elämisen tasohan on kohtuullisen hyvä useimmilla.

  Kuten Jari Sarasvuo hyvin sattuvasti totesi (yritysvastuusta veroparatiisikeskustelussa): laki on moraalin alin taso. Eli kaikki mikä on lainmukaista, ei ole moraalista tai oikeudenmukaista.

  Kurki

  <<<Helpottaisiko taloudenpitoa jos talous olisi aidosti EUn laajuinen? Ei tarvitsisi vahtia maittaisia vaihtotaseita. Toisaalta olisimme vielä pahemmin samassa veneessä vielä heikompien maiden kanssa.<<<

  Taloushan on nyt euroalueen laajuinen.
  Eli Suomen asema on sama euorovaltiossa kuin jonkin suomalaisen kaupungin asema Suomessa oli ennen, kun Suomella oli oma markka.
  Eihän silloinkaan esim. Jyväskylän alueella ollut omaa palkkapolitiikkaa eli ei siellä olisi voinut palkkoja korottaa pitkässä juoksuss vuosittain reilusti enemmän kuin muualla Suomessa, sillä kilpailukyky olisi mennyt ja Jyväskylästä olisi nopeasti häipynyt teollisuus ympäristökyntiin ja Jyväskylä olisi autioitunut.
  Suomen asema eurovaltiossa on nyt sama eli meidän palkankorotukset eivät voi elää omaa elämäänsä ja nousta vain siksi, että tuntuu siltä että meillä on pienet palkat, muuten käy kuin tuossa esimerkissä Jyväskylälle.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 33)