Keskustelut Luonto Suomen tulevaisuus

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 59)
 • Suomen tulevaisuus

  Merkitty: 

  Tämäkö se on kivinen ja raiskattu maa?

 • Menninkäinen

  Jos Per mehiläisiä haikailee. Joudut todennäköisesti odottamaan toiseen kesään että kasveilla on kunnolla kukintaa.

  mulle

  Korkeintaan horsmaa voisi tuo maa tuottaa,mutta jatkuvan mätsän kasvatus runsaita sienisatoja,marjojen lisäksi.

  Kurki

  Aukko antaa luonnolle monimuotoisuutta.

  Per Ä Reikäs

  Pärrekin vaalii monien puolueiden lisäksi monimuotoisuutta,metsäin kivetys kun vain oikein iske näin rauhan aikana,ymmärtäisin minäkin tuon kuvan mukaisen toiminnan,entisen neuvostoliiton panssarivaunujen torjunta keinona näin:

  https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Panssarieste

  Scientist Scientist

  Viiden vuoden jälkeen paikalla kasvaa todennäköisesti ainakin vadelmaa, maitohorsmaa, koivuntaimia ja sinne mahd. istutettuja muita taimia. Itse olen kuvaillut eräitä hakkuualueita vuosittain. Muuttuvat kyllä kovasti 5 vuodessa jo.

  Kallelle, mitänkäs se VVO/Kojamo ja verovapaat osingot ?

  Tolopainen

  Kävin paljon kivisemmällä hakkuualueelle 8v sitten, joka oli mätästetty ja lisäksi kaivettu ojia kivikkoiseen kangasmaastoon.  Oli järkyttävän näköinen kivikko. Nyt kävin viime viikolla, oli tasainen hyvä  taimikko puhtaaksi raivattu, kiviä ei enää näkynyt.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Tasasta suhteelisen vähäkivistä, sellaiseen maahan aikanaan isävainaa ruistyösiöstä teki kun olin pienipoiuika. Riskarhilla peitteli ja ensin vähän koitti kultivaattorilla repiä. Taisi silloin hyvin ruista kasvaa ja nyt siinä loistava 40 vuotias kuusikko, väliin tosin kerkesi lepikko, jonka ensin suojuspuuasentoon harvensin. Sitten armeijalomalla istuttelin kuusen taimet alle.                                                                                                                                                Ilmeisesti kaikilla ei ole luonollista suhdetta maahan, jos kuva raiskattua Suomen tulevaisuutta jonkin mielestä edustaa. Kyllä Suomi tulee nyt muuten raiskattua ja syömävelan maksajia kohta rupeavat etsimään. Veikkaan velansuhteen bkt:n olevan vaalikauden lopussa kiehumispisteessä , eli kolminumeroisessa summassa. Se on maamme tulevaisuus ja talous polkee taasen kymmenkuntavuotta lähes paikoillaan.

  Puuki

  Tulevaisuus ei urkene ainakaan suojelemalla metsät ja toistemme paitoja pesemällä.  Vientituloja tarvitaan jatkossakin ja entistä enemmän.  Vv. 1929-1933  kun oli vielä joka paikassa melko vaatimatonta talouskehitys , oli Suomen metsien vuosikasvu n. 44 milj. m³ ja vientituloista tuli metsätuotteista yli 82 %.   Jos nyt joidenkin innokkaimpien visionäärien  mielipiteiden mukaan mennään ja   pääosa  metsien lisäkasvusta saatavissa olevasta arvonlisästä jätetään lahoamaan, ei kovin hyvältä näytä.

  Tolopainen

  Ne on nuo lamat aika erikoisia nykyään. Jenkkilässä on jo yhtä paljon työttömiä kuin 30-luvun lamassa ja pörssi huitelee lähellä ennätystä. 30-luvulla ei hallittu rahapolitiikkaa, vaan sitä kiristettiin ja ihmisiltä loppuivat rahat. Tiloja myytiin markalla pakkohuutokaupoissa. Nyt vain painetaan lisää rahaa ja valtiot jakaa sitä yrityksille. Rahaa voidaan lisätä markkinoille, koska se ei enää ole sidottu mihinkään vastikkeeseen, kuten joskus oli kultakanta. Lainaraha ei maksa valtiolle enempää kuin verorahakaan. Suomen velka voi tuplaantua nykyisestä, niin ollaan vasta keskimääräisellä Eurooppalaisella tasolla. Jos Euro kaatuu, parempi olla reippaasti velkaa. Euro on pelkkää paperia, jonka arvo määritellään joka päivä markkinoilla.

  Rane

  Itse asiassa peppuveljeksillä on otsikko oikein.Tuonne kun tökkii taimet niin kohta on komea taimikko ja hiilinielut kasvaa kohisten sekä Suomen tulevaisuus on valoisa.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 59)