Keskustelut Luonto Suomen tulevaisuus

Esillä 9 vastausta, 51 - 59 (kaikkiaan 59)
 • Suomen tulevaisuus

  Merkitty: 

  Tämäkö se on kivinen ja raiskattu maa?

 • Kumikettu

  Ehkä on niinkin.

  Tolopainen

  Nykyään joutuu kuutiokaupalla keräämään lumppeja päätehakkuualueelta, eikö tuo ole kansantaloudellista tuhlausta polttaa sahapuuta. Ei niitä saa myytyäkään, kun putoilevat energiapuukasoista pois, pitäisi liimata pidemmiksi pätkiksi. Motokuskien pitäisi tehdä vähintään metrin lumppeja, niin ne voisi myydä energiapuuna yhtiölle. Noista alle puolimetrisistä tulee suurimmat tappiot.

  jees h-valta

  Voi kauhiata. Onpas Tolopalla tappiot. Itse olen yleensä läheltä tietä näkyvät heitellyt avolavan lavalle ja joskus aikani kuluksi niistä sitten klapeja kirvestellyt. Tai käyttänyt halkelupöllinä. Mikään ongelma ei tuo ole kun ajattelee kuinka paljon tappiota tulisi jos se olisi tehty kuitutapiksi sen juurenniskojen poiston vuoksi. Tai edes metriseksikin.

  mehtäukko

  Lumpin pituuden määrää vikaisuuden tai lahon määrä. Siinä ei voi venytellä tai kutistella kun tukin saannosta on ensisijainen kysymys.

  Tolopainen

  Meikäläinen joutuu tuollaiset 100kg painavat lumpit nostelemaan kuormaajalla ja halkomaan hyraulihalkojalla niin on kunto mennyt huonoksi. Prkle kun eivät viitsi niitä syöttää hakkuriin, vaikka laittaa energiapuukassan. Se on niin laiskaksi mennyt nykynuoriso.

  mehtäukko

  Sama täällä. Ei halkaisijaltaan 70-80 sentin puolenkaan metrin lumppia heitellä olan yli. Eikä sovi hakkuriin, mutta hyviä pilkkeitä kuitenkin.

  Visakallo Visakallo

  Lumpeista kannattaa sopia tarkemmin kaupanteon yhteydessä. Tolopainenkin varmasti muistaa sen seuraavalla kerralla, jos vielä puukauppaa joskus tekee.

  Tolopainen

  Ei koskaan muista noitakaan, kun nopeasti survoo kaupat päätökseen euron kiilto silmissä, aina tulee huijatuksi, ne on ostomiehet liian etehviä. Ei ole meikäläisestä kauppamieheksi, vanhuus on tullut ei voi mitään.

  Rane

  No,täällä on kohtalotovereita riittämiin…

Esillä 9 vastausta, 51 - 59 (kaikkiaan 59)