Keskustelut Metsänomistus Suomi Kreikan tiellä

  • Tämä aihe sisältää 634 vastausta, 37 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 8 vuotta, sitten AvatarKurki toimesta.
Esillä 4 vastausta, 631 - 634 (kaikkiaan 634)
  • Suomi Kreikan tiellä

    Lama-Suomi ajautui syksyllä 1992 tilanteeseen, jossa rahat loppuivat valtion kassasta. Päivän Ilta-Sanomat paljastaa, että presidentti Mauno Koiviston aloitteesta valtiovarainministeriössä selvitettiin jopa poikkeuslakien käyttöönottoa kassakriisin torjumiseksi.
    Tähän asti lamavuosia käsittelevä kirjallisuus on kertonut, että kassakriisiä ei ollut. Todellisuus oli siis paljon karumpi, joka käy ilmi valtiovarainministeriön silloisen budjettipäälikön Raimo Sailaksen ja Koiviston nauhoitetusta keskustelusta syyskuussa 1992.

    Koivisto teki syksyllä 1992 jotain hyvin poikkeuksellista. Hän antoi Sailakselle salaisen tehtävän: mitä tehdään, jos valtio ajautuu tilanteeseen, jossa se ei pysty maksamaan lakisääteisiä maksujaan, kuten esimerkiksi lapsilisiä?

    Toiminta valtion likviditeettikriisissä -raportti on päivätty 8. lokakuuta 1992. Se oli salainen ja jaettiin noin 10 henkilölle.

    Teksti on hyytävää luettavaa. Heti alussa hahmotellaan toimeksianto, jossa ”tarkastellaan tilannetta, jossa valtio uhkaa joutua tai on jo joutunut maksuvalmiuskriisiin.” Raportissa todetaan, että likviditeettikriisi voi tulla nopeasti. Raportissa viitataan arvioon, jonka mukaan ”valtio joutuu vuonna 1993 likviditeettikriisiin” mikäli ei käytetä poikkeuksellisia keinoja syntyneen vajauksen kattamiseksi. Raportissa edellytetään 10 miljardin markan lisäsäästöjä jo tehtyjen säästöpäätösten päälle. Aihevalikoimassa oli valtion henkilöstön lomauttaminen, virastojen tehtävien priorisointi ja tarvittaessa virastojen toiminnan alasajo.

    Raportti paljastaa, että Suomi oli velkaongelmineen Kreikan tiellä – jo yli 20 vuotta sitten.
    IS

  • Kurki

    Ruotsin talouden uhka on ylikuumentunut rakennussektori. Sen ansiosta talous on ripeässä 4% kasvussa nyt, mutta entä sitten kun rommaa .
    Siis ylikuumentuneen rakennusalan tuntipalkka Ruotsissa 180 kr/h = 19,5 e/h on matalasuhdanteen ajan suomalainen kokopäivätyön keskituntipalkka?

    Kurki

    <<<Nyt puhuu Kalle Kehveli asiaa. Metsänomistaja ja piensijoittaja maksaa täydet pääomaverot, mutta sipilän kaltaiset suursijottajat eivät maksa veroja lainkaan. katainen, urpilainen ja sipilä ovat saattamassa Suomen todella huonoon tilanteeseen. sipilä kävi sen ainoan porukan kimppuun, joka pitää maata pystyssä ja maksaa veronsa.<<<

    Kait sinä tiedät, että MOT on pyytänyt onteeksi Sipilältä Sipilästä esittämiään valheita.

    Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

    Ruotsin asuntokuplasta in paljon puhuttu ja romahduksen vaarasta. Varmasti on ruokkinut rakennuspuolta

    Kurki

    <<<Suomalaiset firmat maksoivat 16 miljardia osinkoa.
    Tästä verotulot luokkaa 350 – 400 miljoonaa.<<<

    Voi hyvä jeesus.
    Yritykset maksavat Suomessa tänä vuonna 8 miljardia osinkoja.
    4 miljardia niistä menee ulkomaisille omistajille ja 4 miljardia jää suomalaisille omistajille.
    Ja kaikki suomalaiset osingonsaajat maksavat pääomaverot samansuuruisina niin suuret kuin pienimmätkin omistajat.
    Sipilän vakuutussopimus-sijoitus on samanlainen kuin rahastosijoitus.
    Vasta lunastuksen yhteydessä maksetaan pääomavero eikä tietenkään joka vuosi.
    Samanlainen verokäytäntö kuin Sipilän sijoituksella on, on myös suomalaisella metsänomistajalla eli silloin kun tulee hakkuutuloja, maksetaan pääomaverot, vaikka puu eli pääoma kasvaa joka vuosi. Ja silloin kun ei ole tuloja, ei myöskään makseta mitään veroja.

    Pitäisikö tälle MOTn toimittaja Markus Berglundille antaa potkut valheiden levittämisestä vahingoittamistarkoituksessa. Nämä MOTn valheethan jäävät yksinkertaisen kansan mieliin elämään omaa elämäänsä eikä niiden oikaisu onnistu koskaan.
    Enäänhän ei ole kysymys mielipiteestä, vaan tahallisesta valheiden levittämisestä pääministeristä ja muistakin.

    Tässä MOT 7.3.20016/ Kapitalistin tilipäivä
    http://areena.yle.fi/tv/opas?t=2016-03-07

Esillä 4 vastausta, 631 - 634 (kaikkiaan 634)