Keskustelut Harrastukset Suomi on ainoa maa maailmassa jonka metsät ja suot ovat päästölähde

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 31)
 • Suomi on ainoa maa maailmassa jonka metsät ja suot ovat päästölähde

  Tutkijat ovat löytäneet keskeltä Kongon tasavallan sademetsiä valtavan muinaisen suoalueen, jonka uskotaan sisältävän miljardeja tonneja turvetta.
  Turvetta syntyy, kun kasviaines ei maadu kunnolla. Siksi suuri osa maailman turpeesta sijaitsee Siperiassa, Pohjoismaissa, Kanadassa ja muilla pohjoisilla seuduilla, joiden viileä ilmasto hidastaa maatumista. Tutkijat arvioivat Kongon suoalueen kattavan 100 000—200 000 neliökilometriä ja turvekerroksen ulottuvan seitsemän metrin syvyyteen.

  ”Turvesuot ovat olleet iso hiilinielu viimeisten 10 000 vuoden ajan. Ne ovat ottaneet hiiltä ilmakehästä ja varastoineet sitä turpeeksi”, tutkija Lewis sanoi.
  Luonnonsuojelujärjestö Wetlands Internationalin mukaan turvetta on noin 3 prosenttia maapallon maa-alasta, mutta se sitoo kaksi kertaa enemmän hiiltä kuin maailman metsät.
  Helsingin Sanomat

 • Puun takaa

  Jotkut sanovat, että nainen voi tulla kalliiksi…
  Tähän asti Suomen historian kalleimmat naiset ovat toimineen euroedustajina. Rahaa on mennyt ja tulee menemään kymmiä miljardeja euroja.
  He saivat aikaan rikkidirektiivin, turpeen muuttumisen fossiiliseksi polttoaineeksi, sekä Suomen metsät muuttumaan hiilinielusta päästölähteeksi.
  Heidi Hautala (vihr.) Tarja Cronberg (vihr.) Satu Hassi (vihr.) Sirpa Pietikäinen (kok.)
  Nyt Hautala ja Pietikäinen jatkavat edelleen ”Suomen etujen ajamista” EU-parlamentissa.

  jees h-valta

  Kyllä tosiaan järkytti tuo Hautalan pietin uusiutuminen. Ei ole helppoa metsärintamalla vastakaan. Ja ei näämmä ”sekoilutkaan” vähennä luottamusta. Oman maan hylky mutta muun maan hyvät liksat ja ”pahanteko” sen kun jatkuu. Siinä palkintoa ”viheraateliselle”.

  Suden jälki

  Itse en ymmärrä lokiikkaa, miksi vihreät tahtomalla halusivat poistaa uudistuvan turpeen pois uudistuvien listalta. ON totta että turvekerros lisääntyy vain millin vuodessa ja se lisääntyy koska maatuvat ainekset lisäävät sitä. Se on siis uusiutuva luonnonvara.

  Suden jälki

  Muistakaa aina tämä tosijuttu Sirpa Pietikäisestä:
  Kun hänestä tuli ärhäkkä ympäristöministeri, niin metsäteollisuus halusi esitellä hänelle uusia vedenpuhdistuskeinojaan. Sirpalle esiteltiin uusin mahdollinen jätevedenpuhdistuslaitos ja sanottiin että PH on saatu jo seitsemään. Ja nyt tulee se unohtumaton lause:
  SP: MUTTA NOLLAAN ON VIELÄ PITKÄ MATKA.

  Puun takaa

  Eniten minua on aina ihmetyttänyt se, että ne joille isänmaa on antanut hyvinkin paljon, ovat kuitenkin ensimmäisinä tuottamassa maalleen suurinta vahinkoa.

  Herman Herman

  Niin jos tutkijat joiden tieteellisiä tutkimuksia käytetään pohjana ilmaston muutoskeskustelussa eivät tiedä onko suo hiilinielu vai hiilen lähde, niin mitähän muuta ne ei varmasti tiedä????

  Hiluxmetsuri

  Noista uusista Mepeistä huolestuttaa eniten Hautala. Uskoni siihen, että ajaisi Suomen ja suomalaisten asioita on kyllä heikko.

  Kyllösen olen tavannut ja on vasemmiston edustajaksi yllättävän ymmärtäväinen yritysmaailman asioille.

  tamperelainen tamperelainen

  Kyllä Pietikäinen on vähintään yhtä vaarallinen suomalaiselle taloudelle.Hän on viheruskossaan vakuuttava,kuten Paula Lehtomäkikin.Lehtomäki voidaan lukea Suomen kalliiksi tuleviiin naisiin.
  Olisin äänestänyt P Sarvamaata(kokemusta maa-ja metsätalousvaliokunnasta) EU-vaaleissa,mutta pelkäsin ääneni menevän Pietikäiselle tai Nauravalle Alexille.

  MaalaisSeppo

  Mitä vahinkoa Paula on aiheuttanut Suomelle?

  Puun takaa

  Paula astui maaseudun jätevesiassa ympäristöministeriön virkamiesten valheellisin EU-perustein virittämään vihreään miinaan.

  Nyt Suomi on lukuisien konkurssikypsien vesiosuuskuntien ja toimimattomien kiinteistökohtaisten jätevesipuhdistamojen maa.
  Vastaavaa maaseudun asukkaiden yhtä epäoikeudenmukaista kohtelua ei muualta Euroopasta löydä.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 31)