Keskustelut Harrastukset Suomi on ainoa maa maailmassa jonka metsät ja suot ovat päästölähde

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 31)
 • Suomi on ainoa maa maailmassa jonka metsät ja suot ovat päästölähde

  Tutkijat ovat löytäneet keskeltä Kongon tasavallan sademetsiä valtavan muinaisen suoalueen, jonka uskotaan sisältävän miljardeja tonneja turvetta.
  Turvetta syntyy, kun kasviaines ei maadu kunnolla. Siksi suuri osa maailman turpeesta sijaitsee Siperiassa, Pohjoismaissa, Kanadassa ja muilla pohjoisilla seuduilla, joiden viileä ilmasto hidastaa maatumista. Tutkijat arvioivat Kongon suoalueen kattavan 100 000—200 000 neliökilometriä ja turvekerroksen ulottuvan seitsemän metrin syvyyteen.

  ”Turvesuot ovat olleet iso hiilinielu viimeisten 10 000 vuoden ajan. Ne ovat ottaneet hiiltä ilmakehästä ja varastoineet sitä turpeeksi”, tutkija Lewis sanoi.
  Luonnonsuojelujärjestö Wetlands Internationalin mukaan turvetta on noin 3 prosenttia maapallon maa-alasta, mutta se sitoo kaksi kertaa enemmän hiiltä kuin maailman metsät.
  Helsingin Sanomat

 • Puun takaa

  ”Eihän otsikon väite tietenkään pidä paikkaansa.”

  Nyt en kyllä ymmärrä, mihin AJ perustaa tämän väitteensä?
  Jos Suomen metsien käyttöä lisätään tai metsäpinta-ala pienenee, metsistä tulee päästölähde, toisn kuin muissa maissa. Näin on ilmastokokouksessa päätetty.
  EU:ssa on puolestaan tiettyjen suomalaisedustajien toimesta Suomen suot määritelty uusiutumattomiksi eli päästölähteiksi, toisin kuin esim. Ruotsin, Viron, ym. Euroopan maiden suot.
  Muualla maailmassa ei vastaavia päätöksiä ole edes tehty.
  Ei tässä nyt kyllä mustaa saa muutettua valkoiseksi mitenkään.

  Pinsiön vaari

  Parin viikon välillä tuli käytyä kahdesti Päijät Hämeessä. Molemmat retket onnistui hyvin ja matkaseurakin oli oikein mukavaa. Toisella retkellä erityisesti juttu luiskahti näihin kotimaisiin energioihin. Pientareiden villisti kasvavia lupiineita katseleva kaveri totesi että jos Suomen kaikki tienvieriltä ja nurmikoilta saatava kasvusto muutettaisiin biokaasuksi energiaa tulisi yhden atomivoimalan verran. Ja vesistöjen ruovikoista lisää. Kaasu olisi monikäyttöistä ja kraanakin omissa käsissä. Pelloilla joita ei tarvita ruuantuotantoon voisi viljellä ahdekaunokkia joka on tiedossa olevista kasveista parhaan energiatuoton antava. Voimaa syntyisi toisen atomivoimalan verran. Eikä kaasuvoimaloiden rakentamiseen tarvitsisi hukata aikaa vuosikymmeniä!

  Polttopuuta silti tarvittaisiin tulevaisuudessakin. Mitä on kevät jos ei kuulu polttopuun teon ääniä ja näy klapikasoja ja talvella ylös puskeva savu on elämän merkki. Tätä ääntä kuulee nyt radiossa ja vähän juttuakin 19.6 klo 13.40 radio Suomessa. Terveisiä keskustelupalstalaisille!

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Vastausta Puun takuisen kysymykseen:

  ”Eihän otsikon väite tietenkään pidä paikkaansa.” Tarkoitan tällä sitä, että todellisuudessa Suomen metsät sitovat hiiltä enemmän kuin niistä ehditään hakata.

  Kasvihuonekaasujen laskenta lähtee sovituista raportointisäännöistä, jotka ovat ainakin periaatteessa samat kaikille maille. Laskennassa metsäpinta-alan vähenemiseen kohdistetaan erityishuomio, koska se on maailmanlaajuinen ongelma ja varmemmin mitattavissa kuin puustopääoma. Siksi sellaiset maat kuin Suomi, joissa puustopääomaan sitoutuu hiiltä, kärsivät nykyisistä laskentasäännöistä.

  hemputtaja

  ### Vastausta Puun takuisen kysymykseen:

  ”Eihän otsikon väite tietenkään pidä paikkaansa.” Tarkoitan tällä sitä, että todellisuudessa Suomen metsät sitovat hiiltä enemmän kuin niistä ehditään hakata.

  Kasvihuonekaasujen laskenta lähtee sovituista raportointisäännöistä, jotka ovat ainakin periaatteessa samat kaikille maille. Laskennassa metsäpinta-alan vähenemiseen kohdistetaan erityishuomio, koska se on maailmanlaajuinen ongelma ja varmemmin mitattavissa kuin puustopääoma. Siksi sellaiset maat kuin Suomi, joissa puustopääomaan sitoutuu hiiltä, kärsivät nykyisistä laskentasäännöistä. ###

  Kiitos täsmennyksestä. Ja valitan, että lähtöön ymmärsin väärin.

  Anton Chigurh Anton Chigurh

  Tuo väärinymmärrys ei ollut ensimmäinen eikä takuulla viimeinenkään.

  Puun takaa

  Ei kait sentään kukaan täällä luullutkaan, että väittäisin Suomen metsien ja soiden todellisuudessa olevan päästölähteitä, mutta
  omat meidän ilmastokokous- ja tietyt EU-edustajamme on niistä sellaiset maailman silmissä tehneet, halutessaan lopettaa Suomessa avohakkuut sekä turpeennoston.
  Näillä päätöksillä käytännössä estetään metsiemme tehokkaampi hyödyntäminen ja lopetetaan vähitellen uusien turvelupien myöntö.
  Jos joku nyt väittää, ettei näin ole, vaadin siitä vähän muutakin kuin pelkän vastaväitteen.

  Kantona

  Suomi on myös ainoa maa maailmassa jossa edustajat saavat ilman seuraamuksia tehdä ja viedä läpi maallemme tuhoisia aloitteita.

  Laskipa miten tahansa on järjetöntä, että jokin maa, jossa on pelkkää hiekkaerämaata on vehreään maahamme verrattuna hiilinielutaseeltaan samaa luokkaa.

  Vasta sitten kun kaikki vihreä on kerätty pois ja ennenkuin uusi alkaa kasvaa (iltapäivällä) hiiltä sitoen olemme samalla viivalla autiomaavaltioden kanssa.

  Näitä Suomelle tuhoisia vihollisia edustajistossamme on kirkkaasti eniten homeenvihreissä mutta muutkaan puolueet eivät ole puhtaita kuten mainittukin on

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Suomen Metsäyhdistyksen julkaisema pamfletti kertoo juuri tämän ketjun aiheesta taustatietoa. Kirjoittajat muistuttavat mm. siitä, että käyttämällä metsän kasvua tuotteisiin ja energiaksi voidaan käyttää vastaavasti vähemmän fossiilisia lähteitä.

  Esimerkiksi vaatteet voidaan tulevaisuudessa valmistaa puupohjaisista kuiduista eikä öljystä.

  Kirjoittajien mukaan neljäsosa maailmassa tarvittavista ilmakehän kasvihuonekaasujen vähennyksistä voidaan hoitaa metsien avulla. Tämä tarkoittaa mm. sitä että jos huolehdimme metsien kasvusta ja perustamme niitä lisää, tulevaisuuden elintasoamme ei tarvitse alentaa niin paljon kuin jos turvaamme pelkästään hupeneviin ja uusiutumattomiin luonnonvaroihin.

  Linkki josta voi ladata pdf:n:

  http://www.smy.fi/materiaali/hakata-vai-saastaa-‒-metsat-ja-ilmastonmuutos/

  hemputtaja

  ### Tuo väärinymmärrys ei ollut ensimmäinen eikä takuulla viimeinenkään.
  Lähetetty: 16.06.2014
  Lähettäjä: Anton Chigurh ###

  Vanha huomautus, mutta tainnut livahtaa ohi.

  Ilmoitankin nyt, että Anton on kerrankin oikeassa.

  Meikä on niin kova jätkä, että uskaltaa olla väärässäkin.

  Puun takaa

  Pieniä ovat Suomen hiilisynnit ja -ongelmat. Ei niistä pidä suurta maailmantuskaa kokea:

  Kiina tarvitsee noin tuhat ydinvoimalaa, 500 000 tuulivoimalaa tai 50 000 aurinkovoimalaa ilmastotavoitteidensa saavuttamiseksi, laskee uutistoimisto Bloomberg.

  Kiinan presidentti Xi Jinping sopi viime viikolla Yhdysvaltain presidentti Barack Obaman kanssa päästövähennyksistä. Kiina ei asettanut numeerisia tavoitteita, mutta Jinpingin mukaan maan päästöt saavuttavat huippunsa vuonna 2030. Siihen mennessä viidennes maan primäärienergiankulutuksesta on päästötöntä.

  Jo viime vuonna Kiinasta tuli maailman suurin tuuli- ja aurinkoenergian tuottaja.
  Kauppalehti

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 31)