Keskustelut Metsänomistus Susi-ilta!

Esillä 10 vastausta, 131 - 140 (kaikkiaan 160)
 • Susi-ilta!

  Suomalaisten petoasenteet ja petopolitiikka puntarissa. Salakaadot lisääntyvät: Onko maalla jouduttu susihysterian valtaan vai eikö petovaaraa oteta todesta?

  TV2 ti.16.4.2013 klo 21.00

 • 6 m3 6 m3

  Petokuvaus haaskojen etuja?
  Kuhmossa ammuttiin viime syksynä kolme yli 300 kiloista karhua luvallisissa jahdeissa. Ennätyskarhuja painon suhteen.
  Teuraspainosta reilu neljännes rasvaa. Karhujen yleiskunto heikko.
  Kun on valmiiksi katettu ruokapöytä, niin miksipä sitä suotta laukkaamaan hirvien perässä kun ruoka tuodaan valmiiksi maastoon. voihan sitä jo tuosta kiitokseksi vaikkapa poseerata turisteille, leppoisat nallekarhut.

  jees h-valta

  Mutta kova on silti metsästäjän vimma päästä ampumaan niitä leppoisia nallekarhuja. Mitähän uhkaa ne sitten lienevät metsästäjän statukseen aiheuttaakkaan?
  Olisko joskus paha ajatus jottei niitä kuvauskarhuja oltaisi sieltä lähituntumalta innolla ammuskelemassa?

  jees h-valta

  Enpä tuosta kuustosen vuodatuksesta juuri selkoa ottanut mutta tänään luin Satakunnan Kansan mielenkiintoisen ilvestutkijan haastattelun työstään. Hän myös pannoittaa ilveksiä.
  Metsästäjistä hänellä oli hiukan ikävää kerrottavaa ilveksen suhteen. On kuulemma asiallisia jotka ilveksen ammuttuaan kohtelevat sitä vanhan perinteisen hyödynnyksen mukaan vähintään turkin. Sitten on niitä surullisen sortin ramboja jotka ampuvat vihasta ja heittävät maakuoppaan. Tosin hän on pystynyt näitä ruhoja tutkimuksissaan hyödyntämään mutta suri vain aikoja ja tapoja nykymetsästäjillä. Asia jonka olen täällä todennut aikapäiviä sitten. Metsästys on huvittelutappamista jonka tämäkin tutkija allekirjoittaa.

  6 m3 6 m3

  Noille muutamille tuo asia ei tule koskaan avautumaan. Ei ennenkuin he lakkaavat hymisemästa suojelu mantraansa. Eikä niin pitkään aikaan kun oikea käsi ei tiedä mitä vasen tekee. Sekään ei edesauta asioitten ymmärtämistä jos omitaan toisten mielipiteet ja aletaan hetken kuluttua julistamaan niitä ominaan.

  PS. Pikainen herneen nenään veto joltakulta susikeskusteluun liittyvästä uudesta aihealueesta.

  Onnittelut operaattorille.

  Kyllä Onnia nyt ahistaa. 🙂

  Post Scriptum ei avaudu monelle muullekaan joka ei ole seurannut keskusteluja päivän aikaa, niin että älä ole Jesse millänsäsikään.

  Puun takaa

  Kun paljastui, että susien pannoittajat ovat laajamittaisesti liikkuneet maastossa moottorikelkoillla ja muilla ajoneuvoilla ilman maanomistajien lupaa, ja aiheuttaneet vahinkoja mm. puustolle ja taimikoille, tuntuisi oikeudenmukaiselta ratkaisulta, ettei Perhon susien salakaatajiakaan rangaistaisi tällä kertaa.
  Jatkossa käytäntöjä tarkistettaisiin puolin ja toisin.

  Leevi Sytky Leevi Sytky

  Salakaatajille sopiva ekologinen lokero sijaitsee kiviseinäisen sellin hämyssä.

  6 m3 6 m3

  ”Eipä hätää kun seriffit uljaat nuo, jo salametsästäjien perään ennättää, he tuo kylille sudet takaisin, on asukkaat ilosta sekaisin,,,” ”,,,ja häkki heilahtaa.”

  Puun takaa

  Jonkinlainen sovintoratkaisu on välttämätön yleisen luottamuksen palauttamiseksi.
  Ei ole mahdollista, että metsästäjiä valvotaan ja rangaistaan ankarasti, jos samaan aikaan susien pannoittajat voivat toimia omavaltaisesti ja vahinkoja aiheuttaen, saamatta siitä mitään sanktioita. Oikeusvaltiossa ei voida näin menetellä. Uskon, että oikeusviranomaiset löytävät tässä asiassa kaikkia osapuolia tasapuolisesti kohtelevan ratkaisun.

  Leevi Sytky Leevi Sytky

  Ontuva logiikkainen Puuntakainen. 😀

  6 m3 6 m3

  Muutamien logiikka on todella sumeaa(fuzzy logig) sen jalat ei edes onnu, saatikka kanna mihinkaan. Lieko niitten puujalat jo haudassa, lopullisessa hiilikierrossa?

Esillä 10 vastausta, 131 - 140 (kaikkiaan 160)