Keskustelut Metsänomistus Susi-ilta!

Esillä 10 vastausta, 141 - 150 (kaikkiaan 160)
 • Susi-ilta!

  Suomalaisten petoasenteet ja petopolitiikka puntarissa. Salakaadot lisääntyvät: Onko maalla jouduttu susihysterian valtaan vai eikö petovaaraa oteta todesta?

  TV2 ti.16.4.2013 klo 21.00

 • Puun takaa

  Millä tavalla logiikkani ontuu Leevi?
  Voisitko hieman perustella.
  Onko mielestäsi oikein, että jotkut saavat liikkua metsissäsi moottoriajoneuvoilla ilman lupaasi?
  Katsotko sormien läpi mahdollisesti aiheutetut vahingot?
  Oletko sitä mieltä, että ihmisarvo ei ole kaikilla suomalaisilla sama?

  Leevi Sytky Leevi Sytky

  Tiedän toki mikä on kiellettyä. Mutta P-takaisen logiikka ontuu pahasti.
  Eihän susien pannoittajien mahdollinen luvaton liikkuminen moottorikelkalla voi olla salakaatorikoksien lieventävä asianhaara.

  jees h-valta

  Aivan eri asioistahan silloin puhutaan ja maanomistajahan voi (jos on toteen näyttää) myös vaatia korvauksia aiheuteuista vahingoista.
  Lievä rikoksena salakaatoihin verrattuna. Maastossahan on muilta osin jokamiehen oikeus kulkea. Ja sekään ei mielestäni aivan enää lain kirjaimen mukaista ollut kieltää kulkua yksityisteillä vain tähän pannoitukseen veroten. Mielestäni valtionavustukset ainakin pois siinä kohtaa tältä tiehoitokunnalta.

  Puun takaa

  Perhon salakaatotapauksessa ei muita olekaan kuin lieventäviä asianhaaroja.
  Siellähän meni viranomaisilta kaikki pieleen, paitsi salakaatajien kiinniotto.
  Ei muka ollut susia laikaan, saatika että ne olisivat mitään vahinkoja tehneet.
  Tähän kun lisätään vielä pannoittajien luvattomat törmäilyt, on soppa valmis.

  6 m3 6 m3

  Todella mielenkiintoista logiikkaa! Lain kaidalta polulta voi poiketa suojelun nimissa.Ihmisia voi herjata ja arvostella suojelun nimissa. Mihinkas lokeroon tuollaiset ”suojelijat” sijoitetaan?

  suorittava porras suorittava porras

  Susien pannoitukseen vaaditaan pyyntilupa ja oikeus käyttää maa-aluetta joko kelkalla tapahtuvaan liikkumisen tai ilma-aluksen laskeutumiseen. Pyyntiluvan myöntää viranomainen , mutta esim metsätysseuralta ja/tai maanomistajalta on oltava erillinen suostumus toimintaan. Ellei näitä ole , syyllistytään luvattomaan pyyntiin , joka on rikos.Tästä ei voida poiketa edes tutkimuksen nimissä.

  Monikohan maanomistaja antaa kelkkailla taimikossaan ristiin rastiin suden perässä ?Leikkihän loppuu vasta , kun susi on näännytetty tai tainnutettu.

  Metsuri motokuski

  Tuosta suorittavan kirjoituksesta voisi päätellä sen että hän ei kovinkaan suopeasti suhtaudu noihin pannoitustouhuihin. Minusta pannoitus itseasiassa on erinomainen ajatus ja mitä enemmän pannnoituksia tehdään sitä paremmin susien liikkeitä voidaan seurata ja siten vältää niiden aiheuttamia vahinkoja. Samoin voidaan tarkemmin kohdentaa vahinkoja aiheuttaneet eläimet ja poistaa ne tarvittaessa yksilöllisesti. Se on totta että pannoitus ei ole sudelle kovinkaan mieluinen kohtelu mutta uskon että eläin palautuu niistä melko hyvin. Samoin puustolliset vahingot jäävät vähäisiksi sillä eihän niissä taimikoissa ajeta edes takaisin vaan kerralla läpi ja se on siinä. Tottahan siinä jokunen taimi voi taittua mutta tapahtuu sitä hävikkiä muutenkin.

  Minusta metsästysseurat voisivat suhtautua hyvinkin suopeasti pannoitustoimintaan ja itse olen valmis myöntämää lupan ilman kyselemistä pannoittajille seuramme alueelle.

  6 m3 6 m3

  Pannoitus ei anna reaaliaikaista tietoa suden liikkeista. Pannoituksen voisi panna vaikka paavin pannaan.

  Pinsiön vaari

  Petojen pannoitus on tieteen nimissä tehtyä eläinrääkkäystä. Tieteen nimissä mm japanilaiset pyydystää valaita. Pannoittaminen olisi saatava loppumaan tai ainakin petoihin laitettavat tunnisteet olisi saatava esim nahkan alle laitettaviksi ja kevyemmiksi. Karhujen pannat joko kalvaa tai tippuu pois. Eli parantamisen varaa on. Ainakin susille olisi saatava omat ”reservaattinsa” ja muilla aluilla se olisi sallittua riistaa.

  6 m3 6 m3

  Just noin. Pannoitus ei ratkaise ongelmaa, sillä yritetään vain piilottaa se.
  Kun housuihinsa kusee, niin hetken lämmittää, sitten on entistä kylmempi.
  Pannoitus on tuota kusettamista.

Esillä 10 vastausta, 141 - 150 (kaikkiaan 160)