Keskustelut Metsänomistus Susi-ilta!

Esillä 10 vastausta, 151 - 160 (kaikkiaan 160)
 • Susi-ilta!

  Suomalaisten petoasenteet ja petopolitiikka puntarissa. Salakaadot lisääntyvät: Onko maalla jouduttu susihysterian valtaan vai eikö petovaaraa oteta todesta?

  TV2 ti.16.4.2013 klo 21.00

 • Puun takaa

  Mennäkseni vielä Perhon tapaukseen ja susien salakaatajien tuleviin oikeudenkäynteihin, vertaisin niitä jopa sotasyyllisyyskysymykseen.
  Oikeutta käydään voittajien ehdoilla. Suomen johtajat tekivät parhaansa johtaessaan maataan sota-aikana.
  Myöhemmin sodan voittaja vaati samat johtajat tuomiolle sodan aiheuttamisesta.
  Susioikeudenkäynnit menevät myös voittajien ehdoilla.
  Perhon miehet puolustivat omaa kotiseutuaan susilta,
  mutta joutuvat tuomiolle muualla laadittujen lakien ja vaatimusten perusteella.

  Metsuri motokuski

  Voin antaa periksi. Totta se on että pannoituksella saatetaan aiheuttaa kärsimyksiä lähinnä hiertyminä ja muina vahinkoina. Niinhän nuo tutkijat väittää ettei ongelmaa ole ollut. Varmaan tuossa yhdessä kirjoituksessa viitattiin Oriveden karhuun jossa oli paha hiertymä kaulassa ja arveltiin sen pannan aiheuttaamaksi. Ilmeisesti kuitenkin nämä ”kusipäät” olivat sörkkineet pesässänukkuvaa karhua terävällä kepillä ja siten vahingoittaneet kaula. Sehän karhu oli toistamiseen ajettu pesästä ennen kuin karhu kävi näiden ”nuijien” päälle. Näitä miehiä ei voi mitenkään sanoa metsästäjiksi ja saivat ansionsa mukaan. Valitettavasti siinä kuoli myös se karhu ihan turhaan.

  6 m3 6 m3

  Häätyy muistaa että tämä ikisuosittu Denali on saari jossa nuo sudet ja hirtvet voivat harjoittaa luontaista viettiään ilman kosketusta ihmiseen.
  Mitään yhteyttä mantereeseen ei ole. Paitsi silloin kun vedet ympärillä sattuu jäätymään, jota tapahtuu hyvin satunnaisesti.

  Siis yhtä huono verrokki Suomen oloihin kuin Yellowstonekin.

  Anton Chigurh Anton Chigurh

  ”Petojen pannoitus tieteen nimissä on eläinrääkkäystä” kirjoittaa pinsiön vaari. Noinkohan on?

  Kannattaa katsoa pari pätkää hauilla:
  Denali wolf kill 1 of 2
  ja Denali wolf kill 2 of 2.

  Siinä on näkyvissä muutama tieteen nimissä pannoitettu susi. Ovat kyllä joukon aktiivisimmat. Eikä vastassa suinkaan ole täkäläinen kolmasosamoose.

  Siinä näkyy myös se hirven ydinhabitaatti, joka ei suinkaan ole metsä.

  Denalin kansallispuisto sijaitsee alaskassa mantereella ja on kooltaan 2458500, siis lähes 2,5 miljoonaa hehtaaria.

  suorittava porras suorittava porras

  Suhtautumiseni tuohon pannoituksen on hiukan varauksellinen . Kommentissani kerroin vain muutamia tosiasioita . Eläimiä ei saa pyydystää missä sattuu ja miten sattuu ilman maanomistajan ja metsästysoikeuden haltijan suostumusta.

  Viime syksynä metsästettiin pantakarhua , jonka ” omistajaa” ei tahtonut millään löytyä. Kyseisessä tapausessa oli kaksi tahoa , jotka tekivät pannoituksia. Kumpikin kiisti pantakarhun olevan omassa seurannassaan . Vasta poliisin vaatimuksesta oikea ”omistaja” löytyi. Karhu ehti tuota ennen vierailla monena päivänä ihmisten roskalaatikoita penkomassa.Jälkeenpäin kävi ilmi , että se kerkesi opettaa toisenkin otuksen pahoille tavoille. Tämäkin nalle jouduttiin poistamaan.

  Susia on seurattu pantojen avulla ja todettu joidenkin yksilöiden olevan ”pihariippuvaisia” . Toiset puolestaan pysyvät kaukana saloilla. Kovasti kuitenkin ihmetyttää , miksi näille liian kesyille yksilöille ei tehdä mitään , vaikka niiden touhut on tiedossa . Nehän aiheuttavat koko ajan pelkkää huonoa mainetta myös näille saloilla vaeltaville yksilöille . Ei ole siis lainkaan ihme , että pantatouhut ovat vähän huonossa huudossa kansan keskuudessa.

  …..siitä Oriveden jutusta kannattaa vetää lopulliset johtopäätökset vasta oikeusprosessin jälkeen. Kaikki ei ole aivan niin , kun tiedotusvälineet ovat antaneet ymmärtää…

  jees h-valta

  Tuo kuusmottisen kinaaminen on jäänyt junnaamaan jo kauan sitten ja asioiden vahvistukseen ei ole kuin omansa, sanoisko jo hiukan uupunut mielipide. Jotain uutta kehiin kuustonen tai pidä pieni preikki jotta saat edes meikäläisten omillaan ajattelevien lukuhalut sepustuksiisi jälleen heräämään.
  Näin hetkeen lukematta olleena myönteinen yllätys oli metsuri/motokuskin aika eläinystävällinen linjaus ja selvä irtiotto tuosta väsyneestä jankutuksesta jota suorittava tuntuu kyllä jaksavan beesata myös kuin ainoaa oikeaa totuutta julistaisi.

  Juippi

  Kiitos h-valta tästä piristyksestä, sain hyvät naurut. Onneksi sinä et koskaan änkkää omaa kantaasi uupumiseen asti

  6 m3 6 m3

  Tota noin, kukas se viimeksi nostikaan kissan pöydälle?
  Ja kenellähän on krammari jäänyt jauhamaan paikoilleen. Laskehan aloituksesi asiasta.

  Mielelläni suon Sinulle Jesse rakentavan puheenvuoron aiheesta.
  Vaikkapa tuosta egoistisesta lokerosta josta heittelet kommenttejasi Leevin kanssa Tikkusesta.

  Puun takaa

  Jesse ja Anton valitettavasti loistavat tällä hetkellä yhden aiheen tilastoissa.
  Kovasti tässä porukalla yritetään aloitella aivan muita keskustelunaiheita, mutta nämä kaksi herraa ovat mestareita ohjaamaan keskustelut aina uudestaan susiin, hirviin tahi myyriin.

  6 m3 6 m3

  sekoitin Denalin ja Isle Royalen saaren, jota myös on susi keskustelujen yhteyteen liitetty, hakien sieltä referenssejä.

  ”Yhdysvaltain ja Kanadan rajaseudun Suurten Järvien kokonaisuuteen kuuluu Lake Superior (Suuri Yläjärvi). Noin 240 kilometrin päässä sen luoteisesta rantaviivasta sijaitsee asumaton ja muutenkin täysin luonnontilainen metsäpeitteinen Isle Royalen saari. Se on ollut puoli vuosisataa yhdistetyn hirvi- ja susitutkimuksen kuuluisin laboratorio maapallolla.”
  ”Tuon saaren dynamiikasta puuttuu kuitenkin immigraatio ja emigraatio, joka vaikuttaa pitkällä aikavälillä tutkimustuloksiin.”

  Jahti 2/2013

  (Pahoittelen kömmähdystäni, nöyrin anteeksi pyyntöni)

Esillä 10 vastausta, 151 - 160 (kaikkiaan 160)