Keskustelut Harrastukset Susi söi naisen venäjällä. Tätäkö me odotamme Suomessakin?

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 58)
 • Susi söi naisen venäjällä. Tätäkö me odotamme Suomessakin?

  Susi söi naisen venäjällä:
  http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/
  2015040819486672_ul.shtml

  Ruotsissa nainen koiran ja lastenvaujen kanssa suden hyökkäykksen kohteena:
  http://www.iltasanomat.fi/ulko
  maat/art-2000000393047.html

  Olihan Ruotsissa kuolemaan johtanut tapauskin 2012:
  http://www.rantapallo.fi/matkail
  u/painajainen-elaintarhassa-su
  det-raatelivat-naisen-kuoliaaks
  i-ruotsissa/

  Lisäksi koiransyönti uuutinen on niin tavallinen ettei niitä lehdet enää suostu julkaisemaankaan

  Näitä uutisiako me odotamme Suomesskin. Vai tuleeko järki esille ennen niitä?

  Terveisin: Korpituvan Taneli

 • hemputtaja

  Eihän ne pedot ole mukavia lähituntumassa. Erityisesti, jos yksi niistä on anoppi.

  Tulipa vain mieleen jonkun arvio syistä. Arveli, että ei tarvitse ihmetellä, jos tuppaavat pyörimään ihmisten nurkissa. Ovat tottuneet, että ihmiset tarjoavat ruokaa.

  Raatoja ja kojuja raahataan metsään ja sitten otetaan kuvia ynnä puhuttelevia videoitakin. Ollaan myös olevinaan niin luontoihmisiä, niin luontoihmisiä.

  Pedot eivät ole tolloja. Vähemmästäkin oppivat tavoille. Ehdotankin ja odotan, että joku intohimokas luontoilija testamenttaa raatonsa karhun tai suden haaskaksi.

  Oikeastaan en itsekään pitäisi kovin pahan, jos satuisin kuolemaan metsään ja metsänväki pistelee raadon poskeensa, kuten niillä tapana on.

  jees h-valta

  Hemputtajalla tuota asennetta riittää. Mutta Tanelin asenne on kyllä jo hysteerinen. Eihän tosiaan, kuten A.J. jo mainitsikin ole mitään selkeää näyttöä susiemme epäpuhtaudesta. DNA on sentään aika satavarmaa ”dataa”. Mielestäni pedoilla ei ole maaseudun autioitumisen kanssa mitään tekemistä vaan se alkoi autioitua jo kauan ennen kuin pedoista mainittavasti edes kohistiin. Toki luonto valtaa alaa sitä mukaa kun ihminen rakenteineen väistyy mutta ei siitä silloin luontoa pidä syyttää. Kyllä kotieläimet saadaan pedoilta suojattua koska haavatkin saadaan hirviltä suojattua. Juuri kuljin sähköaitani reunaa jossa muutama haapa oli vesonut naapurin aukkoon. Aitaan asti oli taiteltu naapurin puolelta ja hänen mäntytaimensa samalla mutta yhtään sisään aitaukseen ei ollut pyritty. En usko millään että mikään eläin sietää sähköä yhtään hirveä paremmin joten aika varma aitahan tuo olisi eläinsuojaksikin. Yöksihän olisi sisäsuoja joka kotieläimelle tarpeen. Jos asiat tehdään oikein ei mkäy väärin. Teremenoa vain sinne maalle!

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Jos lauma tulee kylille, niin nimenomaan sen johtaja pitää ampua oli se sitten alfa beetta tao gamma. Mitä hyötyä on anpua joku apupoika porukasta, johtaja täydentää laumaansa ja tuo sen toistekkin kylille.
  Sallittakoon merikotkille ne haaskat, mutta nehän saa sijoitettua niin ettei susi ainakaan niistä hyödy. Kaikki kuvaus ja turistipyydyshaaskat ehdottomaan kieltoon.
  Niistä dna analyyseistä on aina kaksi eri mielipidettä. Olihan ne Perhon sudetkin kai jonkun venäläistutkijan mukaan koirasusia. Tässä taitaa olla tutkijoilla omat susisympatiat haittana tulkinnoille.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  jees h-valta

  Minua on näillä palstoilla aina moitittu venäjämyötäisyydestä mutta Tanelihan tuntuu ammentavan sieltä jopa parempia DNA-tutkijoita kuin oman maan tutkijat ovat. Onnittelut Taneli!

  JacktheRibber JacktheRibber

  Ei siellä venäjällä mitään dna:ta ole tutkittu, valokuvien perusteella se analyysi tehty.

  Rane

  Todennäköisesti se ensimmäinen susien uhriksi joutuva ihminen on lapsi.Jos sudet vievät pihoista isoja koiria niin lapsen sieppaaminen on helpompaa.Ei pihoissa liikkuvia susia enää ihmisen haju pelota.
  Susialueella asuvien vanhempien on otettava tämä huomioon.

  jees h-valta

  Olisi jo vihdoinkin pareen ettei lietsottaisi turhaa hysteriaa aiheesta joka ei anna siihen mitään aihetta. Aina on aihetta olla vanhempien varuillaan oltiin sitten kaupungissa kerrostalon pihassa tai maalla mummonmökin pihapiirissä. Ihminen on aina se pahin susi toiselle ihmiselle.

  pikkutukki

  Lajeilla on omat ns. ekologiset lokeronsa ja ravintopyramidinsä . Kaikille on paikkansa . mielestäni ihmisen paikka on ylimpänä , vaikkakaan kaiken kohdalla kyse ei ole ravinnon hankinnasta . Eli petojen lokero tulee ihmisen pitää järkevän kokoisena !

  Antonin poika

  Sudet ja koirat eroavat DNA:ltaan. Ei ollenkaan niin vaikeata kuin Jalkanen antaa ymmärtää.

  Mitä tulee Tanelin mainitsemaan venäläiseen lausuntoon Perhon susista, niin suomeksi sanottuna, sillä ei ollut tieteellisesti edes vessapaperin arvoa..Minkä oikeus täydellisesti ymmärsi.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Se dna-tutkimuksen tulkinta ei varmaan ole ihan helppoa, onhan kyse kuitenkin samasta eläinlajista: koira on suden kesy muoto, Canis lupus familiaris.

  Tutkijan kommentti:

  http://www.suomenluonto.fi/sisalto/artikkelit/onko-suomessa-vain-koirasusi/

  Ja toinen näkökulma:

  http://markolind1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/115897-meilla-on-vain-koirasusia-vastine-metsastaja-lehden-artikkeliin

  Tuon jälkimmäisen artikkelin mukaan (jossa on alussa aika paljon löysää tekstiä), koira ja susi ovat sen verran sekoittuneet geneettisesti, että erottaminen on melkein mahdotonta. Nykysusissa olisi siis aina jonkin verran koiran geenejä, erityisesti Venäjältä tulleissa täydennyksissä Suomen kantaan.

  Toisaalta sosiaalisista syistä johtuen risteymiä ei voi ihan hirveästi olla, koska koira on sudelle useammin kilpailija tai ravinto kuin kumppani.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 58)