Keskustelut Metsänomistus Suunnitteletko maanvuokrausta tuulivoimakäyttöön? – lue tämä

Esillä 4 vastausta, 11 - 14 (kaikkiaan 14)
 • ChesterC

  Kaksi eri toimijaa, jotka ovat sopimusta tyrkyttäneet samasta aluueesta eivät kyllä olleet kovin kaksisten lakimiesten laatimia. Ensimmäinen oli aivan luokattoman huono, toinen kyllä jo selvästi ammattimaisempi. Molempia sopimuksia viilattiin yhteistuumin ja ihan hyvin ottivat muutosehdotukset vastaan. 1. toimijan hanke kuivui kasaan ja 2. on  menossa toteutukseen. Oma palsta on vain ns. tuulenottoaluetta, muutama satku hehtaarilta vuodessa on mielestäni ihan jees ja ei tarvitse pelätä, että torni jää nököttämään omalle tontille mahdollisine purkuvastuineen.

  pihkatappi pihkatappi

  Akkujen varauskapasiteetista johtuen aurinko+tuuli mökin sähkön tuottajina hyvä vaihtoehto. Kuitenkin lisäksi agrikaatti vähintään 20 ampeerin muuntajalla on hyvä lisä. Kesällä pärjää aurinko energialla, kun nykyiset paneelit lataavat, vaikka aurinko paistaa johonkin muualle, käytännössä juhannuksena jonkinlainen lataaminen läpi vuorokauden. Syksyllä ja talvella pimeä aika liian pitkä ja sähkön käyttö enimmäkseen nimenomaan pimeässä, akuista voi virta ehtyä, jolloin tuuli voisi olla parempi.

  pihkatappi pihkatappi

  Meillä Chesterin kaltainen tilanne, tosin sopimus oli asiallinen heti. Koko tila tuulenotto aluetta vain ja myllyjen liikennekin jää 300 metrin päähän, eli vanha tie jää tuolta osin käyttöön. Ilmeisesti käy niin että tuo on jatkossa uusien teiden johdosta kelirikko aikaan liikennöitävä. Ja 35 vuotta on vuokrasopimus voimassa ja rahalla korvaavat. Olen tyytyväinen, palstan tuotto tuplaantuu ja tiestö paranee. Toki pelottaa että myllyjen takia taivas putoaa niskaan.

  Köppäkynsi

  Tuota noin. Millaisella tuulivoimalalla saisi aikaan hirviä karkottavan vaikutuksen? Riittäisikö ihan tuollainen mökkikäyttöön tarkoitettu? Olisi mielenkiintoista kuulla kokemuksia, kun jollakin taimikossa on mylly ollut pyörimässä.

Esillä 4 vastausta, 11 - 14 (kaikkiaan 14)