Keskustelut Puukauppa Suur-yhtiöiden klapikauppa.

Esillä 4 vastausta, 21 - 24 (kaikkiaan 24)
 • Suur-yhtiöiden klapikauppa.

  Miksi suuret yhtiöt UPM ja Stora Enso eivät valmista klapeja pien-asiakkaille? Jos kuitupuuta tulvii markkinoille liikaa, niin nämä firmat voisivat tehdä osan klapeiksi, ja isoilla koneilla. Huomattavasti pienemmillä kustannuksilla kuin nykyiset klapikauppiaat.

  Myös metsänomistaja hyötyisi kun puukaupassa voidaan roskapuulle kuten lepälle ja haavalle maksaa kunnon mottihinta.

 • saha1

  Omia puita kun tekee niin ”kiintokuutiosta” saa ihan hyvin katetta ja rahaa myydessä. Voi myydä hinnalla jolla kauppa käy. Ostajalle edullista kotimaista uusiutuvaa energiaa.

  Metsuri motokuski

  Niinmpä. Ehkä siinä on yksi syy miksi klapikauppa takkuaa monella tapaa. Kaikki valmistajat eivät ole samalla viivalla.

  Jean S

  Klapien ongelma on tosiaan varmaan pienet määrät ja jakelu minne sattuu. Pitäisi keksiä, miten hallinnoida tilauksia edullisesti ja miten kuljettaa klapeja paikalle. Tekisiköhän Lassila-Tikanoja esimerkiksi diilin yhdistetystä roska- ja klapiautosta, joka ottaisi roskiksesta roskat ja täyttäisi sen klapeilla aina kerran viikossa? Kierroksen edetessä roska- ja klapisäiliön väliseinä sitten tietysti siirtyisi autossa. Tällöin jakelukustannus olisi merkittävästi pienempi, kuin erikseen vietäessä. Lisäksi klapeista pitäisi tehdä netin kautta aina vuoden-parin toimitussopimuksia, jotta kuljetukset voitaisiin optimoida eikä tilausten vastaanottamiseen kuluisi aikaa ja energiaa.

  Visakallo Visakallo

  Eiköhän se Suomen Posti aloita kohta klapien toimittamisenkin, kun jo ruokaakin jakelevat ja jätepaperia keräävät. Ettei vain kävisi niin, että jaettava posti siirtyy suoraan jätepaperiksi, ja asiakas ei ehdi saamaan sitä ollenkaan käsiinsä!

Esillä 4 vastausta, 21 - 24 (kaikkiaan 24)