Keskustelut Metsänhoito Suuri ja kattava valkohäntäpeurakeskustelu

Esillä 10 vastausta, 2,151 - 2,160 (kaikkiaan 2,275)
 • Suuri ja kattava valkohäntäpeurakeskustelu

  Tästä ilmestyskirjan kahdeksannesta vitsauksesta kaivattiin omaa keskustelua. Todettakoon keskustelun pohjaksi, että osa Suomea on jo muutettu peuranhoitoalueeksi. Tämä on hyvin kummallista, kun kyseessä on vieraslaji, joka pitäisi joko kokonaan hävittää tai pitää ainakin kanta hyvin pienenä.

  Peurat ovat söpöjä hirviöitä, jotka syövät niin puut kuin kukkaset. Luonnon monimuotoisuus kärsii, ei synny hiilinielujakaan niin tehokkaasti kuin voisi. Ja mainitsinko jo, että ne syövät meidän perennat? Haaveeksi jää hyppelehtiminen niityllä perhosparvien seassa, ei ole niityllä kukkasia eikä näin ollen perhosiakaan, peurankakkaa vaan joka paikassa. Niin ja punkkeja!

  Seuratoiminnalla ei kantaa näytetä saavan kuriin. Olisiko järkevää vapauttaa metsästys samalla tavalla kuin kauriin kanssa? Saisin heti omaan pihaan innokkaita metsästäjiä, jos se olisi sallittua. Yksi koominen ulottuvuus on se, että ilvekselle haetaan kaatolupia sillä perusteella, että ne syövät peuroja.

  Urjalan tehokkain metsästäjä ampui viime vuonna muistaakseni 143 peuraa. Tänäkin syksynä niitä ammutaan Urjalassa tuhansia, ja silti kanta ei edes pienene, vain kannan kasvu (ehkä) pienenee. Tuollaiset saalismäärät tuntuvat suorastaan koomiselta, tuo on enemmän jotain lahtaamista kuin perinteistä metsästystä. Tyypit vetää käsittämättömät määrät ruokaa maastoon, tässä linkki yhden yrityksen sivulle: http://www.honkolahunting.fi/index.php?p=GalleryEngRus kuvateksti sanoo näin: Eight tons of carrots per week. Tämä siis yhden yrityksen tilanne vuosia sitten, kanta on sen jälkeen kasvanut hurjasti. Kuinka giganttiset määrät vedetäänkään metsiin eu-tuilla tuotettuja porkkanoita ja vastaavia luontoa tuhoavan vieraslajin ravinnoksi?

  Olisi oikein jees joku palstan valopää keksii jonkun keinon millä tähän hommaan saadaan joku tolkku.

 • rööri roope

  Ihme itkemistä joillakin metsästäjillä.Susia liikaa ja hirviä liian vähän.Suuremmat vahingot tulee hirvien vahinkoista kun susien.Se on kuitenkin faktaa.

  Taannoin jotkut hirvien suojelijat satuili et sudet päivystää päiväkotien nurkilla.Voihan sitä kirjoitella mitä sattuu mieleen tulemaan,mutta ei kuitenkaan puuta heinää jolloin hätäisimmiltä menee ruikuli pöksyyn.

  Olen ollut laskemassa helikopterista hirviä ja todistamassa n 150 hirven tuhon jäljet entisellä taimialueella.

  Täällä päin hirviä liikaa susia sopivasti.Hirvijahti ohi eka viikolla.Kyllä niitä riittää metsästäjille ja susille.Kopukkaeläinten ja auton kohtaamisia liian usein.

  Pihasudet pitää hävittää,mutta korven eläkööt.

  suorittava porras suorittava porras

  Röörille totean ,jos minua tarkoitat, että kaikki susitapaukset ovat viranomaisten tarkistamia ja se livevideo pihasuden seikkailusta oli otettu autosta ,jossa minäkin olen istunut. UltraComin kartalta voi itse kukin tarkistaa viieisen kolmen vuorokauden aikana ilmoitetut susihavainnot. Jos ko ohjelmaan yrittää syöttää väärää tietoa ,tulee lähtö ko järjestelmän piiristä.

  En pitäisi itseäni millään muotoa hirvieläinten suojelijana. Keskimäärin yksi kaato on takana vuotta kohti jokaista ikävuotta kohti. Kaatoja alkoi kertyä vasta yli kaksivitosena.

  Mitä lentolaskentojen tuottamiin hirvihavaintoihin tulee , olen osallistunut hakkuuhommiin 30 vuoden ajan paikkakunnilla , joiden yhteiseltä talvehtimisalueelta laskettiin lentolaskennassa pitkästi yli 200 hirveä ja kaadettiin paikoin vuosien ajan 4-6 hirveä tuhannelta. Nyt yksikin vastaavalta alalta alkaa olla liikaa. Vahinkoilmoitukset ovat olleet jo vuosia välillä 0-1/ vuosi koko paikkakunnalla. Maksimikannan aikaankin saatiin taimikot kasvamaan kohtuullisesti. Enemmän vahinkoa aiheutti etukasvuinen lehtipuuvesakko. Tämä riesa ei tunnu häviävän vieläkään, mikäli tilastoihin on uskomista.

   

  arto arto

  Meillä niin vähän hirviä moni lopettanut jahdin ennen aikojaan mitä sitä tyhjässä metsässä jahtaa.      jeesille näkyy niitä sielläpäin olevan  https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/hyva-pentutuotto-ja-ravintotilanne-kasvattivat-susien-maaraa-suomessa-jopa-30-prosenttia-taalla-ovat-suomen-susilaumojen-reviirit/8166464

  arto arto

  Meillä paljon pehmyttä lunta sudet käyttää liikkumiseen tieverkostoa. Viikon sisään 2 jäännyt  auton alle jo kuollut. Kumpikin auto jatkanut matkaa ilman ilmoitusta.

  Visakallo Visakallo

  Tämän päivän Helsingin Sanomissa kartta näyttää vuoden 2022 susitilanteen. Sen mukaan Turun ja Porin välisellä alueella on selvästi eniten susia koko valtakunnassa. Järvi-Suomi on edelleenkin lähes tyhjä susista.

  Rukopiikki

  Susi ei olekaan vesieläin.

  Gla Gla

  Eikä valkohäntäpeura.

  suorittava porras suorittava porras

  Aika reilusti näyttää olevan Tackerin safety- kartalla alle kolme vuorokautta vanhoja susihavaintoja kolmiossa Tampere-Turku-Pori-Tampere. En laskisi koiraa metsään noilla tienoilla. Ei ihme ,jos hirviä jää kaatamatta ja valkohäntiäkään ei kaikin paikoin voi metsästää koirien avulla. Susi puolestaan pitää sorkkaeläimet liikkeellä ja törmäyskursseilla autojen kanssa.

  Gla Gla

  Virallisia kaatotilastoja ei taida olla vielä  julkaistu, mutta hevosmiesten mukaan päästiin reiluun 65000 kaatoon eli hiukan kahta edellistä vuotta alemmalle tasolle. Näistä n. 80% on yleensä ammuttu kyttäämällä, joten koirien osuus peuroista on onneksi aika pieni.

  Pahimmilla tihentymäalueilla on ilmeisesti saatu kantaa jo leikattua viime vuonna, mikä selittäisi kaatojen määrän laskun. Toivottavasti kyse ei ole turnausväsymyksestä.

   

  jees h-valta

  Noita isoja laumoja hirviä kulkee nyt teiden varsia napsien niiden pusikoita. Ja jos sattuu sopiva taimikko tien lähellä se ”siivotaan” saman tein. Susista ei jälkeäkään. Etumatka tuntuu olevan satoja kilometrejä hirvien eduksi.

Esillä 10 vastausta, 2,151 - 2,160 (kaikkiaan 2,275)