Keskustelut Puukauppa Syitä kuulua Metsäliitto Osuuskuntaan?

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 57)
 • Syitä kuulua Metsäliitto Osuuskuntaan?

  Merkitty: 

  Aloitteleva metsänomistaja taas kyselee. Oon saanut metsää perintönä, ja Metsäliitolta on tullut postissa kirje (”rekisteriote”), jossa on kerrottu osuussijoitusvelvoiteen suuruus, saldo yms., sekä:

  ”Avoin osuusmaksuvelvoite XXX € tulee maksaa tilillemme… …tai tulevilla puukaupoilla.”

  Löysin googlella tämän sivun jossa kerrotaan mikä ko. osuuskunta on.
  Mulla ei kuitenkaan oo mitään hajua siitä, onko mulla varsinaisia syitä jatkaa osuuskunnan jäsenenä. Ilmeisesti jäsenyydestä on etua, jos tulevista tarjouspyynnöistä Metsä Group tekee parhaan tarjouksen, ja heidän kanssaan tulee kaupat?

  Mites noin muuten? Jos ootte jäseniä, miksi?
  Jos ootte olleet tilanteessa että jäsenyyttä on ehdoteltu teille, mutta ette ole alkaneet, niin miksi?

  Kiitos etukäteen asian valaisemisesta!

 • Nuakka

  Edellä tuli jo paljon etuja. Myös Mg:n metsäverkko on aika hyvä, ja jos menee vielä pidemmälle ja tekee hoitosopimuksen saa lisää etuja. Eikä sekään tarkoita pakkohakkuita eikä estä myymästä paremmin tarjoavalle.

  A.Jalkanen

  Ihan hyviä retkiä järjestäneet, esimerkiksi risteily Riikaan. Tapiolan metsäpäivä myös oikein hyvä, vieläkö järjestetään? En ole jyvällä kun en ole nyt jäsen. Siksi kun hakkuumahdollisuudet ovat niin pienet.

  puutuomas

  Kun eivät muuten puuta ostaneet niin tein osuussijoituksen minimimääräisenä. Tuleehan sieltä sätkätopan verran korkorahoja vuodessa ja lehti. Vain omaa aikaansaamattomuuttani en ole ottanut osuuksiani pois.

  mehtäukko

  Palstalaisista osalla on kokemusta tuottaja-osuuskuntaan kuulumisesta. Päivittäin tapahtuva elannon markkinan varmistaminen siten on/oli melkeimpä pakollinen henkivakuutus. Puukaupat eivät ole tietenkään niin ”päivittäisiä”, mutta onhan se hyvin vahva selkänoja. Isoilla pinta-aloilla kaupan nysiä kuitenkin tuppaa, kun hyvin hoidettu metsä ”näyttää lihovan pakkasellakin”  🙂

  Kun osuussijoituksia on kuusinumeroinen lukema, sätkätoppa on sen mukainen.

  Korpituvan Taneli

  Jo toisessa polvessa olen jäsen. Jäsenmaksulle ja muullekkin rahalle maksavat hyvää korkoa. Pitää sitä olla edes yksi henkireikä johon saa kuituharvennukset kaupan. Stora-Enso ei osta täällä ja UPM:n tarjouksia ei ole näkynyt, vaikka olen kysynyt

  En ole huomannut mitään närästystä Metsäliitolta päin vaikka tässä meni useampi vuosi ettei kaukkaa sinneppäin tullut, kun oli senverran tukkia ja pikkutukkia että kelpasi sahalle. Aivan samoin tuntuvat suhtautuvan kuin muutkin, kun kilpailun häviävät, odottavat vain seuraavaa kertaa.

  Ei sitä jäsenmaksua tarvitse maksaa, muualta kuin puutilistä. Toisaalta jos on irtonaista rahaa, niin jäsenmaksun kannattaa maksaa heti, saa hyvää korkoa.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Metsäkupsa

  Metsäliiton jäsenmaksu on tuottava sijoitus ja sen saa  erotessaan takaisin tai perillisille siirtyy. Yleensä  yhdistysten ym. jäsenmaksut ovat vuosittaisia rahanmenoja, joista ei rahalista takaisin saantia ole.

  Reima Muristo

  Nämä jäsenedut on kilpailun puuttuessa itse maksettu. Sama on FSC ja pefc lisien kanssa. Mielikuva jostakin edusta.

  Korpituvan Taneli

  Ei maksettu korko ole mikään mielikuva, eikä se että saa kuitunsa edes johonkin kaupaksi, jäsenyyden turvin.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Reima Muristo

  Eikö tuo:”saa kuitunsa edes johonki kaupaksi”, kerro että kartelli on ja pysyy.

  Korpituvan Taneli

  En tiedä onko kartellia ettei S-E osta täälläpäin ja UPM on hyvin näkymätön myös.

  Minä vain olen reaalipolitikko ja myyn kuituni sille joka tarjouksen edes tekee. Realismia on myös se että ML:n on tässä tilanteessa olla jäsenenä. Näin turvaan kuitukauppaani ja saan kohtuullista korkotuottoa.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 57)