Keskustelut Puukauppa Syitä kuulua Metsäliitto Osuuskuntaan?

Esillä 7 vastausta, 51 - 57 (kaikkiaan 57)
 • Syitä kuulua Metsäliitto Osuuskuntaan?

  Merkitty: 

  Aloitteleva metsänomistaja taas kyselee. Oon saanut metsää perintönä, ja Metsäliitolta on tullut postissa kirje (”rekisteriote”), jossa on kerrottu osuussijoitusvelvoiteen suuruus, saldo yms., sekä:

  ”Avoin osuusmaksuvelvoite XXX € tulee maksaa tilillemme… …tai tulevilla puukaupoilla.”

  Löysin googlella tämän sivun jossa kerrotaan mikä ko. osuuskunta on.
  Mulla ei kuitenkaan oo mitään hajua siitä, onko mulla varsinaisia syitä jatkaa osuuskunnan jäsenenä. Ilmeisesti jäsenyydestä on etua, jos tulevista tarjouspyynnöistä Metsä Group tekee parhaan tarjouksen, ja heidän kanssaan tulee kaupat?

  Mites noin muuten? Jos ootte jäseniä, miksi?
  Jos ootte olleet tilanteessa että jäsenyyttä on ehdoteltu teille, mutta ette ole alkaneet, niin miksi?

  Kiitos etukäteen asian valaisemisesta!

 • Rane

  ”vaikka rahat tarvittaisiin kipeästi.”

  Jos tarvitsee rahat kipeästi (=nopeasti?) niin silloin ei pidä laittaa niitä Metsäliiton jäsenyyteen.Tämä on tosin selostettu liityttäessä että ei pitäisi tulla yllätyksenä.

  Puuki

  Jos ”pekuloidaan ” vähän ML:n osuuksien %:illa niin kaikkiaan 3 vuoden korko osuussijoituksen jälkeen (lisäosuus mukana) olisi n. *11,5 % /v. (*korj. 5 vuodelle jaoteltuna) Siinä siis mukana 15 % korotus ja 15 snt/motti lisä(vuosi)bonus ja 75 % veroton osuus.    Sitä voi sitten vaikka verrata muihin mahdollisiin sijoitustuotoihin tai ostajien maksamaan kantohintaan.

  Edellytyksenä tietysti että firma pysyy pystyssä. Mutta aina on riskinsä sijoituksissa olipa ne missä tahansa.

  Per Ä Reikäs

  EDIT

  Rane

  EDIT

  Per Ä Reikäs

  EDIT

  Apli

  Tämä on totta jos tykkää ns nopeasta rahasta esim osakkeista joista saa rahat pois 3 päivässä riippuen pankista, kestää rahojen palautus osuuskunnista todella pitkän aikaa, osuuspankista vaihdoin nordeaan niin osuusmaksun palautus meni 2 vuotta.. Itse aina välillä ajatuksena paluu metsäliittoon, nyt 2 heidän kilpailijansa metsäpalvelusopimus ja 2 mhy jäsenyys.

  Puuki

  Osuuskunnissa on oma hitautensa mutta niin on esim. Nordeassakin.  Niin byrokraattinen ja hidas laitos kuin olla voi tietyissä tilanteissa.

Esillä 7 vastausta, 51 - 57 (kaikkiaan 57)