Keskustelut Puukauppa Syitä kuulua Metsäliitto Osuuskuntaan?

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 57)
 • Syitä kuulua Metsäliitto Osuuskuntaan?

  Merkitty: 

  Aloitteleva metsänomistaja taas kyselee. Oon saanut metsää perintönä, ja Metsäliitolta on tullut postissa kirje (”rekisteriote”), jossa on kerrottu osuussijoitusvelvoiteen suuruus, saldo yms., sekä:

  ”Avoin osuusmaksuvelvoite XXX € tulee maksaa tilillemme… …tai tulevilla puukaupoilla.”

  Löysin googlella tämän sivun jossa kerrotaan mikä ko. osuuskunta on.
  Mulla ei kuitenkaan oo mitään hajua siitä, onko mulla varsinaisia syitä jatkaa osuuskunnan jäsenenä. Ilmeisesti jäsenyydestä on etua, jos tulevista tarjouspyynnöistä Metsä Group tekee parhaan tarjouksen, ja heidän kanssaan tulee kaupat?

  Mites noin muuten? Jos ootte jäseniä, miksi?
  Jos ootte olleet tilanteessa että jäsenyyttä on ehdoteltu teille, mutta ette ole alkaneet, niin miksi?

  Kiitos etukäteen asian valaisemisesta!

 • mehtäukko

  ”…Eikö tuo:”saa kuitunsa edes johonki kaupaksi”, on enempi kuin ontuva väite. MG:lla se kun on jäsenyyden antama markkinatakuu.

  Tälläkin saitilla on ollut kova murina, kuinka mo:n omistama oma putiikki ei taas ja taas maksa ”parhainta” yksikköhintaa siitä ja tästä kaupasta, mutta kokonaisuutta ei ajatella.  Unohdetaan sujuvasti se kysynnän ja tarjonnan markkinalaki, jossa se samainen markkina määrää hinnat. Ei kai hallinnon ja vuorineuvosten tehtävänä ole pelata nolla-summapeliä, jossa markkinahäirikön vaihtokaupoilla ei olisi mitään merkitystä? Maailman mitassa moni asia on kytköksessä toiseen.

  jees h-valta

  Samoilla linjoilla mehtäukon kaas. Ja kyllä nykyisellään hinnat ovat aivan kelpoista vartailussa. Ainut taho joka vetää kuidun hinnan paremmaksi on yleensä e-puun tarvitsijat jotka kyllä nyt maksavat harvennuksilta jopa käsittämättömän hyviä hintoja. Ainakin Satakunnassa.

  Metsäkupsa

  Jessekin on palannut, ehdin jo hiukan huolestua kun tauko oli ennätyspitkä.

  Apropoo

  Kah, täällähän on pitempi keskustelu! Pitää koittaa ehtiä lukea ajatuksen kanssa, toivottavasti jo nyt viikonloppuna. Viikonloppuja!

  Apropoo

  Palasin näin puolentoista kuukauden viiveellä ajattelemaan ääneen tänne.

  Mainitsemani avoin osuusmaksu velvoite tuli siitä, kun ovat tarkastaneet kasvullisen metsämaan pinta-alan metsävaratiedoista, ja jäsentiedoissa oli aiemmin ilmoitettuna pienempi pinta-ala kuin mitä avoimissa metsävaratiedoissa on.

  Mutta noin muuten; kun pyysin taannoin tarjouksia ensiharvennuksista, niin MG:n tarjous oli sen verran selvästi pienempi voittajaan verrattuna, että ei nuo osuuskorot riittäneet syyksi myydä heille. Vaikka osuuskorko onkin kieltämättä hyvänsuuruinen, harmi että sinne ei voi sijoittaa muuta kuin MG:n maksamia puukaupparahoja. 😀  (Sain siis tarjoukset kaikilta kolmelta isolta sekä MHY:n korjuupalvelulta, ja niistä kolme oli aika samantasoista ja yksi muita parempi).

  Köppäkynsi

  Avoimen osuusmaksun saa siis maksaa suoraan tilille, ei ole pakko olla puukaupasta.

  jees h-valta

  MHY:n vedätys piilee siinä että kuluja ohjataan huomattavasti rankemmin puunmyyjälle eli sieltä tulee joka liikkeestä lasku ja joka liikkeen suunnitelustakin lasku. Ainakin täällä suunnilla jopa koivutukin rahti peritään puun myyjältä. Aika iso lovi puukauppatiliin. Tarjouksen hyväksymistä ennen kannattaa soittaa paikalliselle toimarille ja pyytää lista kuluista jotka he laskuttavat. Sillähän MHY elää. Isojen ja keskisuurten ostajien ei tarvitse tuollaista näpertelylaskutusta pitää vaan he antavat nuo kulut ikäänkuin kaupan kylkiäisinä.

  Puuki

  Kantohinnoissa kulut on huomioitu isoilla toimijoillakin ikäänkuin kaupan kylkiäisinä hyvinkin.

  mehtäukko

  ” jopa koivutukin rahti peritään puun myyjältä…” Korjuupalvelussahan kaikista ptl peritään erikseen autorahti. Samoin kaikista muista risauksista.

  Siten tarjouskisassa on pluffia pelissä.

  Per Ä Reikäs

  EDIT

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 57)