Keskustelut Puukauppa Syitä kuulua Metsäliitto Osuuskuntaan?

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 57)
 • Syitä kuulua Metsäliitto Osuuskuntaan?

  Merkitty: 

  Aloitteleva metsänomistaja taas kyselee. Oon saanut metsää perintönä, ja Metsäliitolta on tullut postissa kirje (”rekisteriote”), jossa on kerrottu osuussijoitusvelvoiteen suuruus, saldo yms., sekä:

  ”Avoin osuusmaksuvelvoite XXX € tulee maksaa tilillemme… …tai tulevilla puukaupoilla.”

  Löysin googlella tämän sivun jossa kerrotaan mikä ko. osuuskunta on.
  Mulla ei kuitenkaan oo mitään hajua siitä, onko mulla varsinaisia syitä jatkaa osuuskunnan jäsenenä. Ilmeisesti jäsenyydestä on etua, jos tulevista tarjouspyynnöistä Metsä Group tekee parhaan tarjouksen, ja heidän kanssaan tulee kaupat?

  Mites noin muuten? Jos ootte jäseniä, miksi?
  Jos ootte olleet tilanteessa että jäsenyyttä on ehdoteltu teille, mutta ette ole alkaneet, niin miksi?

  Kiitos etukäteen asian valaisemisesta!

 • Apropoo

  Joo, vaikka tuossa mollasin kategorisesti kaikkia metsäyhtiöitä noista etuohjelmista, niin totta kai mun on helppo olla samaa mieltä siitä että Metsäliiton osuuksien korot on hyvät.
  Ainoa vain, että tarjoukset saatuaan pitäisi tehdä laskutoimituksia, eli miettiä paljonko myyntitulosta voisi sijoittaa lisäosuuksiin, ja missä ajassa ne kasvaan korkoa -ja korolle korkoa- minkäkin verran.

  Jos taas toinen ostaja maksaa selvästi paremman hinnan, niin saa heti kauppojen myötä käteen selvää rahaa, jonka voi sijoittaa johonkin kasvamaan. Eli siinä saa vähän ajallista etua. Mutta sitten taas nykytilanteessa on tietysti hankala löytää sijoituskohteita, joilla olisi hyvä ja varma korkotuotto.

  mehtäukko

  ”..sijoittaa johonkin kasvamaan…” Pankeissa oli nolla-korot ja lehtitiedon mukaan rahastosijoituksen kolusivat miinuksilla.

  Kun minulla on kasvunsa lopettanut tukkikuusikko,laitan nutulleen ja sijoitan vaikka 40% Metsä1-osuuksiin. Ne tuottavat korkoa korolle, (viimevuonna 6%) ja jos nostan ne 5:n vuoden kuluttua, kantohinnan turpoaminen on taattu. Samalla ajalla uudistettu ala on taas uudessa kasvussa…

  Apropoo

  Sitähän minä just sanoin, että hyvät sijoituskohteet on tällä hetkellä harvassa. Kulta ja metsämaa saattavat olla yhdet varmimmista…

  Mutta nyt kun pikaisesti laskin kuuden prosentin korolla, niin MG:n maksama hinta pitäisi sijoittaa kokonaisuudessaan viideksi vuodeksi, että se kasvaisi samaan summaan kuin saamani paras tarjous.
  Nämä laskelmat on tietysti hypoteettisia, kun vasta hakkuiden jälkeen näkee paljonko tuotto oikeasti on, mutta saahan näistä osviittaa.

  Siinä viidessä vuodessa tietysti inflaatio syö rahan arvoa samaan aikaan.

   

  mehänpoika

  Olen läheltä seurannut tilannetta, kun pitää lopettaa Metsäliiton jäsenyys. Sitten alkavat vaikeudet. Sain sellaisen käsituksen, että koron laskenta päätyy samalla ja varojen palautuuksessa on ylivoimaisia vaikeuksia, vaikka rahat tarvittaisiin kipeästi.

  Liekkö sellainen käytäntö yleistä?

  mehtäukko

  ”..palautuuksessa on ylivoimaisia vaikeuksia.” Siellähän sopimuksessa on selvät säännöt ja aikataulut kerrottu.

  mehänpoika

  Aikataulut voi muuttua yllättäen ja säännöt on luettu kymmeniä vuosia sitten ja unohdettu tai hävinneet. Vanhoille jäsenyyksille pitäisi olla erivapauksia.

   

  markules

  Taitaa olla että jos nyt eroaa niin kesäkuun lopussa -24 sais rahat. Eli 6kk sen tilikauden päättymisen jälkeen, jonka aikana irtisanoo. Samansorttisia sääntöjä muissakin osuuskunnissa, esim. OP.

  Apropoolle huomioitavaksi jos ei jo ole huomioinut, että osuuskorosta 75% on verotonta ja 25% maksetaan pääomavero. Näin siis 5000€ asti.

  Per Ä Reikäs

  EDIT

  Reima Muristo

  Osuuskunta on kommunismia, mikä siinä kiehtoo?

  mehtäukko

  Se tieto kun ei kuulu kenellekään syntiselle.

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 57)