Keskustelut Metsänhoito Syväauraus

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 40)
 • Per Ä Reikäs

  Ei ole linnuilla enää oksaa istua tuollaisessa entisessä metsässä taimillakin selviämistä auringon yhä alati lisääntyvässä paahteessa

  https://www.google.fi/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://journal.fi/tt/article/download/58254/19915/&ved=2ahUKEwjKjY_A0PbjAhVXwsQBHdP7AY04ChAWMAl6BAgBEAE&usg=AOvVaw3jBtWpHjfg99gA_1FkH5UZ

  Puuki

  Onhan tuo  ruman näköistä noin alkuun varsinkin.  Tasoittuu muutamassa 10 vuodessa, pohjoisessa ehkä hitaammin.  Olisko kuitenkin kyse säätöaurauksesta. Kun aikoinaan mittailin  syväaurattuja alueita, niin parhaimmat (pahimmat) auratut urat oli liki 2 metriä syviä. Kasvavat kyllä hyvin puuta ja alkuun monesti marjojakin, metsävattuja ja mesimarjojakin sen levinneisyys alueella.

  mehtäukko

  Vähenevä vaihto-ehto muiden joukossa. Täytyy olla ” perusteltu syy” tänä päivänä käyttää, kun kymmeniä vuosia on ollut kehiteltynä muita hyviä menetelmiä,- sanoisin.

  Kalle Kehveli

  Aivan ylivoimainen maankäsittely tavoista ja puu ja marjat kasvaa aivan pöljänä.

  pihkatappi

  Meilläkin oli kerran raakkuvesien valuma-alueella mustikkapaikka hakusessa. Syväauratulla alalla palteissa mustikkaa oli parhaiten ja keruu onnistui lähes kumartelematta.

  A.Jalkanen

  Tuolla Hesarin keskustelussa joku geologi ihmetteli miksi maata käännetään niin syvältä. Eihän podsolimaannoksessa humuksen ja alla oleva huuhtoutumis- ja rikastumiskereos olekaan kovin ravinteikas. Puiden juuristojen pääosa kasvaa pinnan lähellä humuskerroksessa jossa maatuva karike vapauttaa ravinteet. Ilmeisesti kerrosten sekoittaminen on kuitenkin eduksi: maa lämpenee ja on ilmava.

  mehtäukko

  Liika kuopiminen on turhaa. Paikkoihin joista liika vesi on saatava pois, on tottakai tarpeen.

  Mutta kaikenlainen liikkuminen, raivaus, hakkuu jne on kuppaista kanto-,kivi- ja murrokkomeressä.

  Perassic Park

  Noilla seuduilla metsästäessä ainakin oma arkikokemus on ettei auratuissa metsissä oikein riista viihdy. Jos ja kun ne ovat kamalia ihmisen kulkea, samoin hyvät riistapaikat alkavat sieltä missä aurattu alue päättyy.

  Ojituksilla on kielteinen vaikutus kanalintukannoille, mutta onko tutkittu miten auraukset vaikuttavat kanalintukantoihin?

  Itse Kuusamon Yhteismetsän osakkaana soisin aurauksien jäävän historiaan kun metsähallituskin taitaa olla niistä luopunut.

   

  pihkatappi

  Raivaussaha, reppu ja 5 litraa bensaa matkassa syväauratun alan vakojen yli kuljettuaan raivuutyö tuntuu kevyeltä. Eikä nuo urat häviä 30 vuodessa, ajokoneellakin varmaan inhottava vielä ensiharvennuksen aikaan kulkea. Mutta kasvu on kova.

  A.Jalkanen

  PP: avohakkuussa muuttuu niin moni asia kanalintujen kannalta että muokkaustavan vaikutus hukkuu kohinaan. Noin arvauksena voisi sanoa, että auraus vaikuttaa negatiivisesti mustikan peittävyyteen ja sitä kautta varvustoissa  viihtyviin lintuihin.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 40)