Keskustelut Luonto Syyt maaseudun autioitumiseen

Esillä 10 vastausta, 471 - 480 (kaikkiaan 556)
  • Syyt maaseudun autioitumiseen

    Maatalouden koneellistuminen,tilakoon kasvu ja vähemmän työvoimaa vaativat viljelymenetelmät.

    Myöskin metsätalouden koneellistuminen on yksi merkittävä tekijä.

    1950-luvulla ihmiset alkoivat muuttaa työnperässä kaupunkeihin.

    Syitä on varmaan muitakin,mutta Susi ei kuulu niihin syihin.

     

  • mehtäukko

    On hyvin paljon todennäköistä, että maaseudulla asumisen olo ja elo näkee uuden renesanssin. Tutkimustuloksetkin siihen viittailevat. Kaupungeissa asuu ja asukoon kuka haluaa tai on pakko, mutta maaseudun ympyröitä e i  v o i t a  m i k ä ä n ! Sen ovat enenevässä määrin huomanneet myös muut sitä miljöötä arvostavat. Elämä kun on kuitenkin aika lyhyt vauhti, ja se kannattaa elää väkevästi kevät kosken kuohujen tai metsälammen lumoissa. Työ on siinä välimaastoissa…

    Remie

    Maalla asuminen on geeneissä, ihminen on van vähän aikaa lorvinut kaupungeissa.Työkin kaupungissa on ihan keinotekoista ja hyvin vähän siitä hyödyttää yhteiskuntaa millään tavalla. Työhän on loppujen lopuksi vain oman perheen elannon ja asunnon hankkimista, muu on aivan turhaa hössöttämistä.

    Rane2

    Nyt olisi mielenkiintoista tutkia aiheuttaako näiden 50:nen ihmisen saavuttama taloudellinen vapaus muuttoliikkeen kaupunkiin vai ryhdytäänkö ostelemaan hienompia kiinteistöjä maaseudulta.

    https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006215658.html

    Tolopainen

    Nyt joku Oksaharju laskeskeli, miten voitot kannattais sijoittaa osakkeisiin ja alkaa kituutella mitättömillä osingoilla, sehän olisi sama kuin ei olisi mitään voittanut. Tietenkin rahat kannattaa käyttää itse ja laittaa ne makeaan elämään, kun käyttää 100k€ vuodessa seuraavat 20v menee mukavasti, sen jälkeen voi muuttaa vaikka kunnan vuokrataloon ja elellä yhteiskunnan varoilla. Maksa on kuitenkin sitten jo siinä kunnossa, että viinat on juotu.

    Musta miäs

    Työn määritelmähän on: Sarja nälän aiheuttamia pakkoliikkeitä. Tottakai elannon ja elämisen kustannusten kattaminen sekä säännöllinen tulovirta on tärkeää ja välttämätöntä mutta työllä on muutakin merkitystä elämälle. Arkirytmi, hyvä työyhteisö jos sellainen on ja se että tykkäät työstäsi ovat kuitenkin paljon muutakin kuin pelkkä rahan takia työn tekeminen. Onko jatkossa enää pitkiä jopa koko työuran saman työnantajan palveluksessa olevia työpaikkoja kun astut työelämään. Maalla elämiseen vielä että eräs sanoi kun olin pikkupoika ja lähipellot oli istutettu kuusentaimilla 70- luvulla että vielä joskus tulee aika että nuokin pellot otetaan uudelleen viljelykseen. Niin voi käydäkin vaikka sadan vuoden päästä.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Hesarissa tänään hyvä kirjoitus Kainuusta. Kannattaa lukea ellei ole maksumuurin takana.

    Kalle Kehveli

    No ei sinne maalle tulevaisuudessa ajaudu muita, kuin syrjäytyneitä, sosiaalisesti eristäytyneitä yksilöitä.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Ainakaan Kainuun kohdalla ei mene noin. Muun muassa uusi supertietokone tuloillaan ja sen yksi sijoitusperuste on viileä ilmasto. Luontomatkailu kasvaa ja työllistää myös, kun etelämpänä käy ilmat liian kuumiksi kesäisin. St1 laajentaa ehkä biojalostamoa ja tuleeko myös Paltamon investointi?

    Kalle Kehveli

    No eipä se sitten maaseutua olekaan, vaan teollisuusaluetta.

    rööri roope

    Ei niillä lottorahoilla haudassa mitään tee.Kannattaa nauttia ja hävittää eikä kituuttaa.Muinoinen isä sanoi kolmelle pojalleen ,että hänen arkkuun pitää kaikkien poikien laittaa miljoona markkaa rahaa.Kun aika tuli 2 poikaa laittoi arkkuun miljoonan kumpikin.Kolmas otti povestaan sekkivihkon ja kirjoitti 3 milj markan sekin laittoi sen arkkuun ja otti arkusta 2 milj markkaa itselleen.

Esillä 10 vastausta, 471 - 480 (kaikkiaan 556)