Keskustelut Metsänhoito TARKOITUSHAKUINEN TUTKIMUS

 • Tämä aihe sisältää 34 vastausta, 15 ääntä, ja päivitettiin viimeksi sitten Visakallo toimesta.
Esillä 4 vastausta, 31 - 34 (kaikkiaan 34)
 • TARKOITUSHAKUINEN TUTKIMUS

  Keskisuomen Metsäkeskus.Miten meni niinkuin omasta mielestä? ”Tutkitte” Jyväskylän ympäristössä harvennustyömaita ja kiirehditte julkisuuteen tekeleenne kanssa, julkaisussa Metsälehti oli hyvin aktiivisesti mukana. Hyvät otsikot ja julkisuutta saitte. Lyttäsitte  konekuskien ja yrittäjien ammattitaidon sekä loitte  metsänomistajille epätietoisuuden tunteen joka vaikuttaa kielteisesti myös puukauppaan. Edistääkö tämä metsätaloutta jota muutenkin lyödään  metsien suojelun nimissä? Nyt on selvinnyt että tuo tutkimus sisältää isoja virheitä. Vahinko on kuitenki jo tapahtunut. Silti metsänomistajien edusmies Tiirola kiirehti Kalajoella puolustelemaan ko tutkimusta. Olisiko tutkijoiden  aika myöntää rehellisesti virheensä- Asia kuormittaa kovasti konekuskeja jotka kyllä yrittää tehdä parhaansa  osin hankalissa olosuhteissa jja syö koneyrittäjien muutenkin laihaa tulosta.

  Pienmetsänomistaja

   

 • isaskar keturi

  Jovain, tuon Metsäkeskuksen tiedotteen esille noston tarkoitus oli näyttää, että aika lakonisesta tiedotteesta, jossa ei kyllä syytelty ketään, kenttä riehaantui täysin. Eli olisiko niin, että se koira älähtää, johon kalikka kolahtaa.

  Kieltämättä onhan se jännää, että viranomaisen tekemien tarkastusmittausten tuloksia ei kerrota toimijoittain, kun vastaavat Traficomin tekemät tarkastukset esim. katsastusasemista kerrotaan asemittain. Onkohan nuo kuitenkin viranomaisen asiakirjoina julkisia?

  Tässä pähkinä purtavaksi: kumpihan pysäyttää tehokkaammin veli venäläisen panssarin – riukuuntunut metsä vai harva tukkimetsä? 🙂 Joidenkin mielestä Lapin tienvarret pitää pitää pusikkona, etteivät porot tule juoksemalla tielle ja toisten mielestä reunat pitää raivata, että näkee. Etelän mieshän ei kyllä kuitenkaan katsele tiensivuja…

  Visakallo

  Eikö suorittava ymmärtänyt lukemaansa? Juurihan minä kerroin, että voin näyttää eri tavalla hoidettuja ja toteutettuja kohteita. En minä lämpimikseni näitä täällä kirjoittele.

  suorittava porras

  No kuinka monta kohteistasi näytti samalta ,kun lähettämässäni kuvassa ensiharvennusta odottava männikö? Siihen mennessä oli käytetty vain raivaussahaa eikä korjuuvaiheessa tarvita hakkuupään joukkokäsittelyominaisuutta. Tarve jälkimmäiseen on merkki puutteista taimikonhoidossa.

  Vielä kohteista ,jotka olivat päätyneet tarkastuksessa ”mustalle listalle ”… Olivat pääasiassa hoitotoimien osalta laiminlyötyjä kuusivoittoisia nuoria metsiä.

   

  Visakallo

  Ei mene suorittavalle perille, vaikka mitä kirjoittaisin. Taidan jo luovuttaa.

Esillä 4 vastausta, 31 - 34 (kaikkiaan 34)