Keskustelut Metsänomistus TES

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 85)
 • TES

  Tänään 29.11. R Aalto ilmoitti TV1:n aamuteeveessä, että ”kun tilauskirjat ovat täynnä ja osinkoja näyttää olevan jaettavissa omistajille, työntekijöille kuuluu tästä siivu”…

  Heitetään nyt yksinkertainen kysymys, mihin perustuu tuo logiikka?

 • A.Jalkanen A.Jalkanen

  Pitäisi vertailla ostovoimaa eikä nimellispalkkoja. Norja on paljon kalliimpi maa kuin Suomi.

  Husgumies

  Mehtäukolle, alan ammattiliitto valvoo kyseisen alan jäsenistön etuja.

  Ei se ole mikään solidaarisuus järjestö jonka kuuluu valvoa myös muiden etuja, jos näin olisi maassa ei tarvita kuin yksi ainoa liitto.

  Liitto on tasan niin vahva kuin sen jäsenet.

  Siipeilijät valittaa ja haluavat aina vahvimman liiton edut.

   

  Metsänmies

  Kurki:”Hallituksen pääministeri on hiljaa, kun Venäjä hamuaa Suomea ja Ukrainaa  etupiirinsä.” ja :” Onneksi presidentti Niinistö avasi suunsa ja otti sitä presidentiltä vietyä valtaa takaisin roppakaupalla.”

  Suomen perustuslaissa sanotaan seuraavasti:”Suomen ulkopolitiikkaa johtaa tasavallan presidentti yhteistoiminnassa valtioneuvoston kanssa.” Koska presidentti manitaan ensimmäisenä, siitä voi olettaa, että hän on edelleenkin ensisijainen johtaja. Presidentti on myös puolustusvoimien ylipäällikkö.

  Onkin siis parempi, että Venäjän suhteita ja mahdollista sieltä tulevaa uhkaa, Nato kysymystä, kantaa Ukrainan tilanteeseen ja muita meidän turvallisuuteen vaikuttavia asioita kommentoi edelleenkin Suomen ulkopolitiikan korkein johtaja, Suomen puolustusvoimien ylipäällikkö, Suomen tasavallan presidentti. Hän on ainoa oikea kommentoija, eikä siihen muita tarvita sähläämään.

  Kurki

  Kaksin kertainen palkkakustannus euroissa Norjan metsissä työskentelevillä Suomeen verrattuna edellyttää sitten Norjassa sitä, että lopun tuontantoketjun (kuljetus tehtaalle, tehdas työ, toimitus satamaan) palkkakustannukset ovat tuon verran pienemmät kuin Suomessa.

  Jos olisi niin, että koko tuotantoketjun palkkakustannukset olisivat 2-kertaisia euroissa, norjalaisen sellutehtaan pitäisi saada tuottamastaan sellusta n. 2-kertaaa kalliimpaa hintaa (oletan puun hinnan samaksi kuin Suomessa), jotta sellutehdas olisi kannattava.

  Toinen selitys 2-kertaiselle palkkakustannustasolle koko ketjussa voisi olla, että norjalainenn tuotantoketju kannolta satamaan olisi  2-kertaa tehokkaampaa  eli tehtäisiin puolella henkilomäärällä Suomeen verrarruna ja se on utopiaa.

  Sellussa kuten missä muussakin metsäjalosteessa maailmanmarkkinahinta määrää tuotantoketjun palkkatason.

  Joku saattaa luulla, että palkkojen suuruutta ei määrää mikään, vaan voisivat olla moninkertaiset nykyiseen.

  Kurki

  Koska presidentti manitaan ensimmäisenä, siitä voi olettaa, että hän on edelleenkin ensisijainen johtaja.

  No joo.

  Ulkopoliittinen valta on jaettu valtioneuvoston ja presidentin kesken. Olisi odottanut hallituksen pääministeriltä jotain sanottavaa. Nythän ulkoministeri jupisi jotain.

  Vuonna 1999 eduskunta hyväksyi uuden perustuslain, joka tuli voimaan 1. maaliskuuta 2000 Suomen ensimmäisen naispresidentin Tarja Halosen ensimmäisen presidenttikauden alussa. Hallitustunnustelijan nimittäminen siirrettiin presidentiltä eduskunnalle.Ulkopoliittinen valta jaettiin presidentin ja valtioneuvoston kesken, kun aikaisemmin se oli kuulunut vain presidentille.

  Lainaus Wikipediasta.

  Teufelin Zumi

  Suomalaisten verotuksen keventäminen voidaan aloittaa hyvin lopettamalla täysin turha maataloustuki jonka maksavat veronmaksajat täysin. Siihen sisältyy kiero mekanismi joka pitää raaka-aineiden hinnat ylhäällä ostamalla ylituotannon joka markkinatalouden toimiessa alentaisi hintoja, senkin maksavat Suomalaiset veronmaksajat täysin. Pahimmillaan tämä ylituotanto jollain vientituella lahjoitetaan Venäjälle tai Kiinaan, senkin maksavat Suomalaiset veronmaksajat täysin.
  Moninkertaisen verojen ja maksujen periminen alkaa parhaiten lakkauttamalla MTK kokonaan, Maa- ja metsätalous ministeriö pitää jakaa ja perustaa oma Metsätalousministeriö joka ajaa aidosti puunmyyjien asioita eikä keksi lisää veroja ja tulonsiirtoja kuten tämä nykyinen parasiittipesäke.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Olen samaa mieltä siitä että elintarvikevientiä ei pidä tukea veronmaksajien rahoilla, ylituotanto pitää myydä markkinahinnoilla ulos.

  mehtäukko

  Huskumies saa olla ihan mitä mieltä hyvänsä, se ei muuta mielipidettäni.

  Metsuri motokuski

  Uskon että Anneli siinä tapauksessa elintarvikkeet saa hävittää. Eipä ne maailmalle mene kuin sillä hinnalla mistä niitä muualtakin saa.

  Tuo elintarvike on kohtuullisen vaikea ala ja tulos on paljon siitä kiinni mikä on vuoden sato. Joskus isotkin pinta-alat antavat huononkin tuloksen jos ilmat eivät ole suosiolliset. Kaikki tuotteet jotka ovat sään armoilla niin oikean määrän haarukointi on hankalaa. Välillä hyväkin sadon tuotteet joudutaan dumppaamaan maailmalle huonollakin hinnalla.

  Rane

  ”Metsätalousministeriö joka ajaa aidosti puunmyyjien asioita”

  No nyt Teukka idean keksi.Ikiliikkuja seuraavaksi?

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 85)