Keskustelut Puukauppa Tiedustelua hankintakaupoista

 • Tämä aihe sisältää 47 vastausta, 17 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 3 vuotta sitten AvatarJätkä toimesta.
Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 47)
 • Tiedustelua hankintakaupoista

  Oletteko tehneet hankintakauppoja loppuvuodelle tai ensi talveksi ja mitä hintaa on eri puutavaralajeilla? Itsellä suunnitteilla ensiharvennusta ja tielinjan hakkuuta.

 • mehtäukko

  Aloittaja teki ”tiedustelua”. Jos meinaa avata oikein rekkatielijaa, se 13 metrinen hotu ja sen päässä 35 metrinen pisaran muotoinen rinkula.S iinähän on eh:n lisäksi tekemistä noin aluksi.

  Tolopainen

  Niin Harjavalta sopii ennakolta hankintahakkuusta, mutta ei itse sitä tajua. Kun sanoo ilmoittavansa ostomiehelle ennakolta. Jos osaisi käyttää Metsäverkkoa sen tarjouspyynnön voi tehdä sinnekin.

  Kalle Kehveli

  Totta hemmetissä kannattaa sopia kaupat etukäteen. 200 m3 tienvarressa lahoamassa ei naurata.

  pihkatappi pihkatappi

  Ne on nuo käteismiehet erikseen.. Ei silti, olen itekin tehnyt käteiskaupan kerran. Kyllähän se toimii, kun on saman tien varteen tehnyt hankintapuuta joka talvi.

  Kannattaa kuitenkin tehdä hankintasopimus, missä puiden varastopaikka sovittuna ja puutavaralajien mottien osalta hieman alakanttiin arvio. Tuo varastopaikka on tärkeä sopia ennakkoon ja sen kelpoisuus, kelirikko – kesä – talvi.

  jees h-valta

  Minulla ei käytännössä ole metsäpalstaa johon ei menisi kesäkorjuukelpoinen tie. Pyrkikääpä siihen!

  pihkatappi pihkatappi

  Siinä on tietysti järkeä, että metsäkuljetusmatka on lyhyt ja kantatien varteen saa pinota. Omien teiden rakentamisen järkevyys on tilannekohtaista, jos laitat 50000 euroa johonkin sijoitukseen, pitäisi sen tuoda vähintään 100000 lisää tuloja 30 vuoden periodilla, 1000 motin kasvulla 50000 euron tie on jo mahdollinen sijoitus. Talvitieltäkin puut lähtee, pystykaupat kun metsät on kunnossa, hankintapuukin kun niin sovitaan.

  Tolopainen

  Metsäautotiet on tehty yhteishankkeina jo 70-luvulla meillepäin, itse en ala murskeita metsään ajattaa kuin tilapäistarpeissa.  Kyllä noiden palstalla olevien rekkaväylien käyttö jää hyvin vähäiseksi, jos metsiä hoidetaan järkevissä kokonaisuuksissa.  Ei niitä hakkuita joka vuosi tehdä samalla alueella hehtaari kerrallaan kuten Harjakylässä. Nykyisin telakoneet hyvin pääsee palstalla liikkumaan kesälläkin ei ojatkaan haittaa mitään.

  Puuki

  Entistä painavammat rekat vaatii paremmat tiet kesäkorjuukohteilla. Uusi tie kustantaa kuulemma jo n. 30 -40 k€/km. Perusparannus puolet siitä.  Tukea saa n. puolet kuluista(-verot tuesta). Mutta  kuoletusaika on piiitkä ellei ole paljon kesäkohdepuuta tienvarsilla myytävänä.

  mehtäukko

  Virallisen mt teko maksaa kyllä maan pirusti. Jos/kun tien teko olisi tähdellistä, kannattaa ehdottomasti (jos ei itsellä taito riitä) ottaa kokenut kaivinkonemies eväs reppusille. Kartta kourassa tutkailla kovilla mailla linjaukset ja pykätä tie. Ei pystyyn vaan pitkälleen…

  Tolopainen

  Ei se kannata, päätehakkuusta 200 kiintoa keskihinta 45 €, uudistsukustannukset 1k€ ja monet raivaukset ja 40v odotus uudesta tilistä. Kukaan yksityinen ei puhu, että tekisi pelloille rakan kestäviä teitä, vaikka tuotto moninkertainen hehtaarilta.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 47)