Keskustelut Puukauppa Tiedustelua hankintakaupoista

Esillä 7 vastausta, 41 - 47 (kaikkiaan 47)
 • Tiedustelua hankintakaupoista

  Oletteko tehneet hankintakauppoja loppuvuodelle tai ensi talveksi ja mitä hintaa on eri puutavaralajeilla? Itsellä suunnitteilla ensiharvennusta ja tielinjan hakkuuta.

 • Tolopainen

  Jätkä on saanut  liikaa sähköä jo heti aamusta, kun puhuu tukinteosta niin kuin olisi itse niitä joskus tehnyt. Miten sitä metsätön mitään tukkia tekee. Jätkä vois tehdä linnunpöntön ihan omasta päästään.

  Remie

  Jos Tolopaisen tieto oikea niin se selittää jätkän asenteen . Jätkä kopioi suoraan muiden kirjoituksia ja uskoo sokeasti niitä , iman itsellä minkäälaista kokemusta. Jätä puhelikin koko ajan VC paperin tuottamisesta eikä arvometsän kasvatuksesta. Nuo kaksi asiaa ei kulje käsi kädessä. Suomella on hyvät mahdollisuudet tuottaa hyvälaatuista puuta ja unohtaa koko paperiteollisuuden korostaminen. Kannatan paperin tekemistä vain siinä tapauksessa että rungosta jää sellaisia osia joita ei voi missään muualla hyödyntää. Paperi on nykyään turhake josta pitää pyrkiä kaikin keinoin eroon. Kun ajatellaan tuotteen elinkaarta niin se on todella onneton ,ei oikeastaan kainkaan pidetään kädessä noin 5sekuntia ja pudotetaan pyttyyn. Vanhoja rakennuksia on mailmassa paljon jota ovat 100 vuotta vanhoja. Kannattaako kasvattaa puuta tuota 5 sekuntia varten. Ja mikä työ ja vaiva mokoman takia. Myös monta muuta asiaa tehdään paperista joita ei tarvita enää.

  Jätkä

  Näyttää Remie olevan tietojensa puolesta Tollon tasolla. Eli ei kannata kiinnittää kummankaan mölinään mitään huomiota.

  Musta miäs

  Meillä myös metsäkoulussa kaadettu runko ensin karsittiin ja sitten porukalla pohtimaan katkaisukohtia. Silloin oli ja kun aloitin työt 1985 valtaosa hakkuista manuhakkuuta. Mät pituudet 31-55 joskus 61 asti ja kuusella 37-55. Vanerikoivut 31-67. Kyllä nykyäänkin omilla hakkuilla ensin karsin ja sitten vasta apteeraus. Onko tietoa käytetäänkö vanerien välivähennystä motohakkuussa?

  Metsuri motokuski

  Ei sitä sillai käytetä kuin manuhakkuussa kun motomitassa ei vähennystä voi suoraan tehdä kuutioinnissa. Yleensä laadusta johtuvat välivähennykset aiheuttavat tukin lyhentämisen tai siirtämisen kuituun.

  pihkatappi pihkatappi

  Vanerikoivu pölkyissä sai aikoinaan Keskisuomessa Mg:n hankintakaupoissa olla kelvottomia välipätkiä ja koko pölkky meni ilman varsinaisia vähennyksiä samalla huippu hinnalla. Uskoisin että tuo erinomainen menettelytapa on muuttunut, muistaakseni v 2009 tein viimeksi hankinnalla vanerikoivuja.

  Jätkä

  Vaneritukissa sai tehdä välivähennyksen kanssa täyspitkiä tukkeja, kunhan vähennyskohdan kummallekin puolelle jäi vähintään 15 dm sorvauskelpoista pölliä. Tällä menetelmällä sai esim yli kolme metriä tukkia, joka osa olisi muuten mennyt kuituun.

  Havutukissa, nimenomaa tyvessä oli ”natsamenetelmä”, jossa tyvessä oleva tukiksi kelpaamaton pala (max 120 cm) sai jäädä tyvipäähän kiinni, kunhan se oli merkattu latvapäähän. Kuitenkaan pölkky ei saanut olla kokonaisuutenaan kuin max 61 dm.

Esillä 7 vastausta, 41 - 47 (kaikkiaan 47)