Keskustelut Metsänhoito Tiheät kuusikot

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 85)
 • Tiheät kuusikot

  Sukuni metsässä on paljon tiheitä kuusikon ryppäitä. Kuuset kasvavat lähekkäin ja vievät toisiltaan oksa- ja latvatilaa. Ovatko tällaiset kuusikot pelastettavissa myyntipuuksi?
  Ja toinen kysymys. Kuulemma linnut viihtyvät tiheissä kuusikoissa, pitääkö tämä paikkansa?

 • Jätkä

  Sattumalta EN ole nähnyt kirjanpainajan jyrsimässä puussa sinistymiä, eli ei niissä ole sinistäjäsientä ollut.

  Isotkaan kuuset, joissa nävertäjät ovt kirjoneet koko puun pinnan, ovat olleet aivan kunnossa puuainekseltaan ja niistä on saatu erinomaista sahatavaraa.

  Kirjanpainaja elää ja työstää nilakerroksessa kalvaen kuoren alla olvan nila ja jälsin ympäri puuta poikki, jolloin ”elämänvirta” puussa pysähtyy.

  Joiltakin tutkijoilta on tämä saattanut jäädä huomaamatta, varsinkin, kun määrärahat ovat olleet niukat, taikka aihe on liian rajattu.

  Tikaskuoriainen muistaakseni jyrsii toisen tapaisia käytäviä, jotka suuntautuvat puun ydintä kohti. Näihin käytäviin ne munivat ja istuttavat sinistäjäsienen kehittyvien toukkiensa evääksi.

  On siis erilaisia kuoriaisia, eikä samat ohjelmat sovi kaikkien kehitykseen.

  Sinistäjäsieni tulee erinomaisen herkästi kostean ja lämpimän ajan koittaessa. Se iskeytyy puissa leikkauspintoihin, eli oksanlaikkuihin, kuorettomiin kohtiin ja katkaisupintoihin.

  Sahailin Erästä männyn tyvitukkia, joka kuului parhaaseen A – ryhmään. Aloite tuli, kun kahdessa viikossa tyvileikko oli täysin sinistynyt, eli puu oli pilalla. Sinistäjä oli siinä vaiheessa kokonaan vallannut tyven n. puoleen metriin asti ja siitä eteenpäin oli tunnustelijat jo kymmenien senttin päässä.

  Jossain vaiheessa huonekaluntekijät sinistivät laadukasta mäntyä käyttäen kuivaamoja apuna, jolloin kosteus ja lämpö saatiin sopivaksi. Saatiin elävää pintaa!.

  kaapo123

  Kirjanpainaja kantaa sinistäjäsientä,joka tuhoaa nilaa ja voi olla mustaa tai sinistä.Kirja Timonen–Valkonen:.Sienten biologia,nilaa tuhoaa ja eläviä soluja,mutta ei lahota puuta

  kaapo123

  Jos pakkanen yllättää ja pääsee vaikuttamaan kirjanpainajaan,niin kirjanpainaja kuolee,jos pakkasta 0n -28,jos pakkanen pääsee vaikuttamaan

  kaapo123

  sinstäjäsieni ei kehity jos lämmöt alle + 5,ei sitä sillon värjäytymistä ole.Kuoraisten kehitys jää puussa kesken,jos lämmöt alle +5 ja ne sillon talvehtii pystypuussa

  Jätkä

  ”Kirjanpainaja kantaa sinistäjäsientä,joka tuhoaa nilaa ja voi olla mustaa tai sinistä.Kirja Timonen–Valkonen:.Sienten biologia,nilaa tuhoaa ja eläviä soluja,mutta ei lahota puuta”

  Ja höpn paskat. Kaikkien ”tutkijoiden” tutkimuksia ei pidä ottaa täydestä. Joku toinen tutkija tulee erilaiseen johtopäätökseen. Miksi kirjanpainajan vioittamaissa kuusissa EI OLE sinistymää?

  Selitäppä se. Miksi puutavara sinistyy, vaikka kirjanpainajista ei näy merkkiäkään?

  A.Jalkanen

  Sinistymistä aiheuttavat monet sienisuvut jotka eivät suinkaan kaikki tarvitse kuoriaisia kantajikseen, vaan voivat levitä itiöiden avulla tuulen mukana.

  kaapo123

  no kaarnakuoriaisten keskuudessa tutkimuksissa esiintyy sinistymistä enemmän tai vähemmän tutkijoiden mukaan kuten Luken tutkijat kertovat netissä ja nyt 28.4.2023 tuli uusi ennätys,co2 425.01 ppm( sinistyminen esiintyy mustanakin)

  kaapo123

  Kirjanpainaja nimenomaan kantaa sinistäjäsientä ja tutkimuksissa on havaittu,että lähes kaikki ,kaarnakuoriaislajit kuljettavat  sinistäjäsientä,osa siis kuljettaa.Minä olen kertonut vain kirjanpainajan sinistymissienestä, eli on vähemmän haitallisia tai tuhoisimpia kaarnakuoriaislajeja sinistäjän sienen kanssa,heillä on symbioosi

  kaapo123

  Sinistäjäsieeni on yleisnimi ja sen rihmasto kasvaa kun on kosteutta 30–120% ja lämpö +22—– +28 ja kasvulämmön rajat +3—-+40 eli nyt olen kertonut vain kirjanpainajan sinistäjäsienestä.Kaarnakuoriaisia,lajeja tunnetaan nyt 60 Suomessa

  sikari

  Lintujen taajama ruokinta pitäisi lailla kieltää. Linnut pysyisi metsässä ja söisivät toukkia ja muita kuoriaisia. Nyt meillä on tulossa tosi iso ongelma kun linnut, oravat ja jänikset on houkuteltu helppoon ruokapöytään. Niiden perästä tulee pedot. Tai on jo tullut.

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 85)