Keskustelut Metsänhoito Tiheät kuusikot

Esillä 5 vastausta, 81 - 85 (kaikkiaan 85)
 • Tiheät kuusikot

  Sukuni metsässä on paljon tiheitä kuusikon ryppäitä. Kuuset kasvavat lähekkäin ja vievät toisiltaan oksa- ja latvatilaa. Ovatko tällaiset kuusikot pelastettavissa myyntipuuksi?
  Ja toinen kysymys. Kuulemma linnut viihtyvät tiheissä kuusikoissa, pitääkö tämä paikkansa?

 • kaapo123

  Eläimet ovat kyllä tappaneet myös ihmisiä myös ja vahingoittaneet myös ihmisiäkin

  Gla

  Kerran vielä tämän otsikon alla.

  Punkki ja ampiainen tai kärpänen autossa voi olla riski. Muut pedot ei ole taajamassa, kun eivät sitä ole maaseudullakaan. Tämä on ihan selvä asia, vai onko kaupungissa ihmiset pedoille houkuttelevampia kuin maalla.

   

  Nostokoukku

  Kaupungissa pedoille saattaa käydä kuten ihmisille, menee hermot. Silloin molemmat ovat vaarallisia. Ihmisten vaarallisuudesta ovat lehdet taas olleet esimerkkejä täynnä.

  pv

  Aihe on vielä elossa.
  Tänään löysin linnunpesän. 2 nuorta kuusta kasvoi lähekkäin aukiolla. Poistin sen huonomman ja sieltä löytyi pesä. Eli niitä pesiä voi olla kai missä vain.
  Noita aloitusaiheen tiheitä kuusikoita olen raivannut urakalla. Sinänsä hienoa nähdä kuinka luontainen pimeä kuusikko on syntynyt, mutta niistä pitää raivata tilaa kasvua varten.
  Kävin naapurin mäntymetsällä ja hieman kävi kateeksi. Kuusikkoa on vaikeampi hoitaa ja hahmottaa harvennusmitat.

  narisija

  Lähipiirissä on 35 vuotta sitten kiviseen maahan syväauratun auran palteeseen istutetun kuusikon ensiharvennus tapetilla. Hiki tulee jo kun ajattelee tekijöitä, taitaa metsäkone olla paras vaihtoehto.  Siinä ilmeisesti lähtee ajouran vuoksi aina yksi rivi kuusia. Ainoa omalla kohdalla aurattu kuvio, siihen aikaan oli vielä tehtävä se mitä ylhäältä esitettin jos aikoi uudistushakkuun tehdä.

Esillä 5 vastausta, 81 - 85 (kaikkiaan 85)