Keskustelut Metsänomistus Tontilta luvatta kaadetut puut

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 36)
 • Tontilta luvatta kaadetut puut

  Mhy kaadatti oman merkkausvirheensä vuoksi meidän omakotitalotontilta 24 puuta (7,13m3). Talo sijaitsee taajamassa kaava-alueella (tontti 2000 m2).

  Kuusitukkia 5,13 m3
  Kuusikuitua 1,43 m3
  Lehtikuitua 0,57 m3

  Minkä suuruisella kertoimella puun hintaan olisitte tyytyväisiä?

 • kisi

  En oikein usko, että kovin moni tavallinen omakotitalotontin omistaja suhtautuu tonttipuihinsa ”ainespuuna”. Puilla välittömässä asuinpiirissä on paljon erilaisia merkityksiä ja tehtäviä, joita ei edes tule ajatelleeksi ennen kuin jostain syystä puut on menetetty. Entä luvattomasta puunkaadosta aiheutunut kipu ja särky (henkinen), onko muita lääkkeitä kuin raaka raha?

  jees h-valta

  Tuo kisin lääkitys voisi tietysti olla paras vaihtoehto monelle.
  Tuo vaikka tölkin olutta jokaisesta kaadetusta.
  Isommista vaikka oikeen isohko joku erikoislager.

  oikeudenmukaistako

  Katso KKO:1976-II-27

  Peräkylän Tarzan

  Ketjun aloittaja ei ole kertonut mitään lisätietoja tapauksestaan.
  Kysymyksessä saattaa siten ola pelkkä provo.

  Nimimerkin ”oikeudenmukaistako” on syytä varautua huomattavasti pienempään korvaukseen mistä on täällä meille kertonut.

  Puun takaa

  ”Koko oikeudenkäynnin hinnaksi voi tulla 70 000 e tai enemmän kuluineen. Älkää levittäkö väärää tietoa asiasta, josta ette mitään tiedä.”

  Tämä kuuluisi oikestaan nimimerkin ”oikeudenmukaistako” omaan ketjuun. Jotenkin tuntuu erikoiselta, että ensin meiltä kysytään mielipidettä ja näkemystä korvauksen suuruudesta, ja kun vastaukset eivät vastaa kysyjän omia, suoraan sanoen epärealistisia odotuksia, alkaa moittiminen ja vähättely. Täällä palstalla on varmasti lakimiehiä, lautamiehiä, ja paljon niitäkin, jotka ovat olleet vastaavissa tilanteissa oikeudenkäyntien osapuolina. Jos olemme antaneet elämänkokemuksillamme vastauksia, ei niitä pitäisi kovin paljon alkaa moittimaan. Jos vastaus ei miellytä, onko se välttämättä vasataajan vika?

  Peräkylän Tarzan

  Käyhän rööri roope kuuntelemassa käräjät. Kerro sitten meillekin!

  Sentteri

  Kiitoksia kaikille asiallisesti vastanneille. Mhy;n eka ”tarjous” oli puun hinta 1,5 kertaisena. Eikä mitään muuta.

  Emme ole oikein tyytyväisiä ”tarjoukseen”.

  Puun takaa

  Paljonko aiotte pyytää?

  Torpanpoika

  Seuraavassa on tapaukseni, jossa on osallisena ainakin seitsemän eri henkilöä ja rajapyykkien hävittämisiä on viisi kappaletta.

  Naapurimme metsässä eräällä pörssiyhtiöllä oli hakkuuoikeus. Se hakkasi viime keväänä Tapani-myrskyn kaatamia puita, jolloin metsurit ajoivat rajapyykin ylitse jollain koneella ja pyykki peittyi maan sisään.

  Kesällä tuli kaksi leimikon merkitsijää. He eivät löytäneet rajapyykkiä ja käyttivät gps:ää. Seurauksena he merkitsivät meidän tontillemme. Toisella rajaviivalla he merkitsivät rajaan mutkan tonttimme puolelle.

  Sitten puut kaadettiin meidän puoleltamme kahdesta eri paikasta. Puun kaatajat ajoivat vielä toisenkin rajanpyykin (merkityn) ylitse hävittäen sen näkyvistä.

  Löysin pyykit metallinpaljastimen avulla. Ilmoitin metsäyhtiölle, että meidän puitamme on kaadettu. Leimikon merkitsijät kävivät paikalla uudelleen ja merkitsivät löytämäni rajapyykit, mutta jättivät poistamatta puussa olevan väärän merkin.

  Yllätys oli melkoinen kun seuraavaksi tonttimme äestettiin metsä-äkeellä. Jälleen peitettiin rajapyykit ajamalla niiden (molemmat merkittyjä) ylitse.

  Eikä tuossa vielä kaikki vaan taimikonhoitajat ajoivat pihanurmikollamme kahteen kertaan autolla. Samassa yhteydessä vietiin puuvajasta kirves. Taimikonhoitajilla ei kuulemma pitänyt olla mitään tekemistä tontillamme edes.

  Lisäksi tie ja sen alitse kulkeva siltarumpu rikottiin. Metsäyhtiö on sen hoitanut kuntoon. Ehkä siksi, että tien omistajana on sen asiakas.

  Nyt on tontti uudelleen mitattu ja rajapyykit jälleen selvät. Metsäyhtiö maksoi Maanmittauslaitoksen kustannukset.

  Äestyksestä olen saanut korvaukset. Auki ovat äestyksessä hävitetyn pienpuuston korvaukset ja tukkipuiden kaadosta maksettavat korvaukset.

  Uskon että pääsemme niistä sovintoon ilman oikeudenkäyntiä, koska olemme niin lähellä toisiamme. Kävin neuvottelemassa yhtiön pääkonttorissa ja selitin mitä on tapahtunut. Eiväthän ne tiedä todellisuutta, koska kentällä toimivat eivät kerro virheistään.

  Torpanpoika

  jatkoa…

  Käytän täälläkin esillä ollutta Maanmittauslaitoksen korvaustaulukkoa. Ensiksi käytin VTO 83 laskentakaavaa erään asiantuntija suosituksesta. Se antaa varsin suuria korvaussummia. Toinen tapa laskea korvausmäärä on KAM 07. Tietääkseni molempia on käytetty oikeuksissa. Kunnat mm käyttävät niitä jos kunnan puita kaadetaan luvatta.

  Kirjoitan tästä omasta tapauksestani siksi, että ko metsäyhtiö on varsin piittaamaton (ainakin 7 henkilöä tehnyt virheitä ja virheiden toistuminen) ja epäilen syyksi, että luvatta kaadetuista puista metsäyhtiö maksaa niin pienen korvauksen, että tulee halvemmaksi olla piittaamatta. Yhtiön edustaja tuntui jopa kehuskelevan kokemuksellaan yli sadasta rajanylityksestä per vuosi.

  Uskon itse, että metsäyhtiöiden omakin etu on toimia laadukkaasti. Ei se lopulta maksa enempää kuin piittaamattomuuskaan, mutta edellyttää, että henkilökunnalta ja urakoitsijoilta vaaditaan huolellisuutta.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 36)