Keskustelut Metsänomistus Tontilta luvatta kaadetut puut

Esillä 6 vastausta, 31 - 36 (kaikkiaan 36)
 • Tontilta luvatta kaadetut puut

  Mhy kaadatti oman merkkausvirheensä vuoksi meidän omakotitalotontilta 24 puuta (7,13m3). Talo sijaitsee taajamassa kaava-alueella (tontti 2000 m2).

  Kuusitukkia 5,13 m3
  Kuusikuitua 1,43 m3
  Lehtikuitua 0,57 m3

  Minkä suuruisella kertoimella puun hintaan olisitte tyytyväisiä?

 • ensolainen evakko

  Olettehan aika synkän ympäristön asumukselle kehittäneet,

  Jos joku vahingossan moisen avartaa, niin tyytyisin kaksinkertaiseen puunhintaan. Missään tapauksessa en lähtisi käräjöimaan.

  Visakallo

  Aloittajalle: Kaksinkertainen hinta pyöristettynä ylöspäin eli 600 euroa.

  oikeudenmukaistako

  Jatkuu
  7. Jos yhtään näyttää siltä, ettei mielestäsi asiallista kohtelua vahingonaiheuttajan taholta tule ja saadaksesi kohtuullisen korvauksen joudut turvautumaan oikeuteen, käytä vahingon arviointiin suoraan tarpeeksi pätevää arvioijaa eli tavallinen kiinteistövälittäjä ei riitä, ovat liian yksioikoisia. Sekä kaadetut puut että kiinteistönarvon ja maisemahaitan ( määritetään % arvona kiinteistönarvosta ) pystyy arvioimaan Arviointikeskus ( Oulu, aluejohtaja ) tekee arviointia koko maassa ja pätee oikeudessakin.

  8. Jos epäilet, että asiassa on tapahtunut rikos, sinun pitää tehdä rikosilmoitus. Asianajaja tietää, tarvitsetteko kuulustelut. Älä lannistu, jos poliisi hannaa vastaan. Pyydä tarvittaessa poliisilta perustelut kirjallisena, miksi toimitaan, niin kuin toimitaan. Meidän tapauksessa tarvittiin poliisikuulustelut, jotka johtivat esitutkintaan ja rikossyytteiden nostamiseen. Asia käsitellään Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa 18-19.12. Oikeudenkäyntiä ja sen tulosta voit seurata meidän ketjussamme.

  Ps. Laittaisitko omaan ketjuusi tagit luvaton puunkaato ja laiton hakkuu. Silloin muut vastaavan vahingon kärsineet löytäisivät nämä molemmat ketjut helpommin ja saisivat ehkä jotain neuvoja tilanteeseensa.

  Voimia Sinulle ja perheellesi

  oikeudenmukaistako

  Soita Ouluun. Kaksinkertainen hinta ei riitä. Maisemahaitta määritellään % arvona kiinteistön arvosta. Ja muista merrkitä käyttäsi aika ja asian selvittämisestä aiheutuvat kulusi tarkasti ylös, koska vahingonaiheuttajan on myös ne korvattava.

  Metsäkupsa

  Jos kaadetut kuuset olivat esim.näkösuojana ja kaadon tuloksena menetitte ”pyhät”puut,joita ei enään pystyyn saa.Laskin korvauksen tältä pohjalta ketjun alkupuolella.Jos puut olivat Teille pelkkää tontin perämetsää,niin silloin haitta paljon pienempi.Eli silloin nm.Visakallion tuplahinta minimi.Tontinne puuston palautumiseen entiselleen vie vuosikymmeniä,joten paljonko haittaa vuottakohti tulenee?.

  Visakallo

  Joko aloittaja on päässyt korvauksesta sopimukseen, vai alkaako käräjöinti?

Esillä 6 vastausta, 31 - 36 (kaikkiaan 36)