Keskustelut Metsänhoito Trico

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 42)
  • Trico

    Merkitty: 

    ”Trico-hirvikarkote torjuu todistetusti tehokkaasti hirvituhoja”

    Eikö olisi parempi termi, hirvikarkote siirtää tuhot toisaalle.

    Eihän se hirvi syömättä elä, syö jälkeensä vaikka puunjuuria kuten sanotaan Pohjois-Korealaisten syövän tai kirjallisuudessa  kerrotun vankileirien saariston asukkaiden syöneen ja varmaan sotavangit nälissään söis tänäkin päivänä puun parkkia jos ois miotä söis sellilöissään.

    Kansantaloudellisesti ei ole muuta ratkaisua jota voin kannattraa kuin että hirvikanta pudotetaan (30 000) kolmasosaan talvehtivaan yksilöön.  Jatkossa vuosittaiseksi vasaverotus prosentiksi 70 … 90.  Ja siltä joka ampuu geneettisesti arvokkaan uroshirven metsästyslupa ja aseet ikuisiksi ajoiksi pois.  Komeita uroshirviä ihailen.  Nykyinen metsästys kohdistuu liiaksi oikeastaan täysin niihin ykksilöihin joihin luontaisissa populaatioissa saalistuspaine on lähes olematonta.

     

  • Puuki

    Pysyykö Trico esim. ra-koivujen taimissa vaikuttavana miten pitkään, jos keväällä tai syksyllä levittäisi ?  Kesällä söivät tod.näk. hirvet ra-koivikossa melko pienten taimien latvat lyhyiksi.   Ei pitäisi istuttaa ra-koivuja minnekään metsäisille kohdille mutta ei sitä näköjään opi kerrrasta, kun kuvittelee että jospa eivät löytäisi sillä kertaa pientä koivulle sopivaa kuvion reunaa hirvet.  Kyllä ne löytää.

    Gla Gla

    Itselläni on nyt säästynyt taimet, kun ruiskutin ne ennen juhannusta ja loppukesällä uudestaan. Koivun kasvu on niin kovaa, etten luota yhteen käsittelyyn vuodessa. Kauden aikana tulee pitkä pätkä tuoretta hyvän makuista latvusta.

    Osa Tricosta jää runkoon, jolloin se toimii ainakin periaatteessa kasvukauden jälkeekin. Voi olla, että toistuvasta ruiskutuksesta jää koko alueelle paha haju. Suuri osa sumustahan menee ohi ja laskeutuu taimen ympärille maahan.

    Hämis

    Luke ja Ruokavirasto kehoittaneet poistamaan lehden jutut . Viranomaisten kunnia-asia ?

    Metät kunnossa!

    20 litraa odottaa jo ruiskuttajaa. Hyvä aine!

    Gla Gla

    Suorittava: ”Tricon käyttäminen ei välttämättä johda vahinkoihin muualla. Jos hirvi siirtyy aterioimaan kuusentaimikkoon tunkevaa vesakkoa , on kyseessä myönteinen asia. Männiköistä kertyvien hakkuutähteiden mutustelukaan ei maata kaada.”

    Kerro tuo niille metsästäjille, jotka lehden artikkelin mukaan ovat huolestuneet ravinnon riittävyydestä, kun käsitellyn kuvion kenttäkerroksessa ei ole syötävää.

    suorittava porras suorittava porras

    No kerrotaan sitten tässä ,että en allekirjoita huolta ravinnon loppumisesta Trico kösittelyn seurauksena . Jos kerran on konsti pitää hirvet pois taimikosta muutamat kriittiset vuodet ,sitä on mielestäni maanomistajalla oikeus käyttää keneltäkään kysymättä. Virkahenkilötkin voisivat keskittyä tärkeämpiin kysymyksiin.

    Raivausta ei kuitenkaan kannata unohtaa. Lehtipuut on pidettävä reilulla takamatkalla havupuihin nähden.

    Gla Gla

    Harmi, ettei artikkelissa tarkemmin kerrottu, keitä nämä huolestuneet metsästäjät olivat. Kerrottiin vain metsästäjien suhtautuvan nuivasti. Tuo käsite on aika laaja. Jos kyse oli jonkun organisaation nimissä annetusta lausunnosta, se pitäisi julkaista. Jos taas mielipiteen takana oli jokunen rivimetsästäjä, joiden tavoitteena on maksimoida sorkkaeläinkanta vastoin ”yhteisesti sovittuja” tavoitteita, silloin kyse on 1/300000 painoarvolla esitetystä kahvipöytäkeskustelusta. Toki sitäkin voi Tricon levitykseen nuivasti suhtautuvat hyödyntää, kun tällainen ”fakta” on julkisuudessa esitetty.

    Enää puuttuu ympäristöjärjestöjen kielteinen kanta asiaan. Eiköhän sekin saada, kun siellä metsäalan keskustelua seurataan tarkasti. Toisaalta ympäristöväki haluaa päästä eroon peuroista, mutta eläinten tappamisesta ei saa puhua.

    Itse en pidä mahdollisena sitä, että metsänomistajat alkaisivat niin ahkerasti Tricoa ruiskuttaa, että asialla olisi merkitystä hirvieläinten ravinnon saatavuuteen. Vaikka käsittely pitää uusia vuosittain, vanhemmatkin käsittelyt saattaa jotain silti vaikuttaa. Kun kuitenkin menetelmässä laimennetaan aine vedellä, se heikentää tehoa ja aluskasvillisuudessakin tapahtuu uudistumista. Kukaan ei ole esittänyt tältä pohjalta huolta siitä, miten tiheät kuusikot vähentävät kenttäkerroksen tuotantoa ja siten sorkkaeläimille tarjolla olevaa ravintoa ja näin kannustanut metsänomistajia kasvattamaan kuusikoita harvemmassa.

    Se on ihmeellista, että aiheen parissa puhutaan vanhasta tottumuksesta vain hirvistä, vaikka peuroja on laajoilla alueilla vähintään kymmenkertainen määrä hirviin verrattuna.

    Visakallo Visakallo

    Onkohan metsästäjät seuraavaksi huolissaan siitä, että myös taimikkojen raivauksilla vaarannetaan sorkkaeläinten ravinnon saanti? Vaaditaan varmaan kohta riistatiheikköjen lisäksi jättämään 10-20% taimikon pinta-alasta raivaamatta?

    suorittava porras suorittava porras

    Taas tehty joutavasta jutun juurta. Raivaushan on pelkästään hyvä asia kaikkien kannalta. Taimet kasvavat raivauksen seurauksena elinkelpoisina ja maistuvuutta heikentävien haitta-aineiden tuotanto on maksimissa. Myös kenttäkerroksen marjakasvustot vahvistuvat eivätkä lehtipuuaineksen latvukset  karkaa hirvien/ hirvieläinten ulottumattomiin. Kantovesat ovat ”laillista” ja hyvää ravintoa. Niitä joutaakin syödä , samoin runsaana pysyvää mustikanvarvustoa ,jota sakeassa kasvavassa risukossa ei esiinny. Onkivavoiksi kasvaneiden lehtipuuriukujen merkitys hirven ravintona ei ole kummoinen ,kun eväs on liian korkealla .

    Siis raivaukset rankalla kädellä ja Tricoa taimien niskaan ,jos muu ei auta.

    Gla Gla

    Metsästäjät on yhtä vaikea termi kuin metsänomistaja. Olen kuullut metsästäjältä taimikkotuhojen syynä olevan raivauksen. Kun ei muuta ravintoa kuviolla ole, pitää syödä kasvatettavat taimet. Suorittavan kanssa olen kuitenkin samaa mieltä, että raivaamattomuus lisää riskiä. Jotta asia ei olisi yksinkertainen, taimikkoa pitää kuitenkin kasvattaa tiheänä ja raivata se lopullisesti vasta 5 m pituudessa. Älytön määrä turhaa työtä suorittavan kertoimilla +10%/vuosi, mutta näin Suomessa talouden kilpailukyvystä pidetään huolta.

     

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 42)