Keskustelut Metsänhoito Trico

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 42)
 • Trico

  Merkitty: 

  ”Trico-hirvikarkote torjuu todistetusti tehokkaasti hirvituhoja”

  Eikö olisi parempi termi, hirvikarkote siirtää tuhot toisaalle.

  Eihän se hirvi syömättä elä, syö jälkeensä vaikka puunjuuria kuten sanotaan Pohjois-Korealaisten syövän tai kirjallisuudessa  kerrotun vankileirien saariston asukkaiden syöneen ja varmaan sotavangit nälissään söis tänäkin päivänä puun parkkia jos ois miotä söis sellilöissään.

  Kansantaloudellisesti ei ole muuta ratkaisua jota voin kannattraa kuin että hirvikanta pudotetaan (30 000) kolmasosaan talvehtivaan yksilöön.  Jatkossa vuosittaiseksi vasaverotus prosentiksi 70 … 90.  Ja siltä joka ampuu geneettisesti arvokkaan uroshirven metsästyslupa ja aseet ikuisiksi ajoiksi pois.  Komeita uroshirviä ihailen.  Nykyinen metsästys kohdistuu liiaksi oikeastaan täysin niihin ykksilöihin joihin luontaisissa populaatioissa saalistuspaine on lähes olematonta.

   

 • Visakallo Visakallo

  Yleensäkin asetelma harrastajat/omistajat on aika mielenkiintoinen. Kun omistan metsää, harrastajat edustajineen käytännössä hyvin pitkälle päättävät, miten siellä harrastetaan.  Kun omistan vesialueita, harrastajat eivät vaadi, päätä, saatikka harrasta siellä yhtään mitään. Aivan kaikesta pienimpiä yksityiskohtia myöten he joutuisivat sopimaan suoraan minun kanssani.

  Gla Gla

  Kyllä siellä kalastetaan ja veneillään sinulta mitään kysymättä.

   

  Nostokoukku

  Visan heitto harrastajista osuu varmaankin hirvenmetsästystä harrastaviin. Metsästys ei ole jokanaisen oikeus. Älkää vuokratko maitanne metsästykseen, niin loppuu huoli maittenne käytöstä.

  Visakallo Visakallo

  Toki Gla veneellä voi kulkea yksityisilläkin vesillä kuten jokainen metsässä, mutta ulkopuolisilla ei sitten muuta sanomista olekaan tekemisiini vesilläni. Yhteisen vesialueen kalastuskunnan istuttamat kalat kun eivät rajoja tunne, voin nostaa ne ylös haluamallani tavalla silloin kun siltä tuntuu. Jos joku kasvattaa vaikkapa sorsia, ja jos ne tulevat vesilleni, ne ovatkin silloin minun, rapujen kanssa sama juttu, mutta varjele, jos joku muu toisi pyydyksiä minun vesilleni, niin minähän nostaisin ne ylös ja takavarikoisin, ja ne voisi sitten noutaa minulta vain kovaa maksua vastaan, ja jos oikein huonolla tuulella olisin, niin ei kun käräjiin!

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Yksityinen vesialue on kyllä Suomessa harvinaisuus. Yleensä ne ovat aina kalastuskunnan hallinnoimia ja jos ovat niin sieltä ostetaan myös kalastusluvat silloin kun niitä tarvitaan. Meni otsikosta sivuun, mutta tietämättömille tiedoksi. Pilkkiminen ja mato-onginta kuuluvat jokaisenoikeuksiin.

  Visakallo Visakallo

  Ei ne yksityiset vesialueet niin harvinaisia Suomessa ole. Niitä on järvissä ja myös merissä.

  Gla Gla

  Minä voin kalastaa valtion kortilla Visakallon järvessä.

  Visakallo Visakallo

  Ainahan sitä kalastaa toki voi, mutta se vesialueen omistajan lupa pitää kuitenkin olla sen valtion kortin lisäksi, pilkkimistä ja mato-onkimista lukuun ottamatta.

  Gla Gla

  Valtion kortti riittää yhdellä uistimella kalastamiseen. En tarvitse sinulta mitään lupia.

  Visakallo Visakallo

  Juu, tuon yhden uistimen tosiaan unohdin.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 42)