Keskustelut Metsänhoito Trico

Esillä 2 vastausta, 41 - 42 (kaikkiaan 42)
 • Trico

  Merkitty: 

  ”Trico-hirvikarkote torjuu todistetusti tehokkaasti hirvituhoja”

  Eikö olisi parempi termi, hirvikarkote siirtää tuhot toisaalle.

  Eihän se hirvi syömättä elä, syö jälkeensä vaikka puunjuuria kuten sanotaan Pohjois-Korealaisten syövän tai kirjallisuudessa  kerrotun vankileirien saariston asukkaiden syöneen ja varmaan sotavangit nälissään söis tänäkin päivänä puun parkkia jos ois miotä söis sellilöissään.

  Kansantaloudellisesti ei ole muuta ratkaisua jota voin kannattraa kuin että hirvikanta pudotetaan (30 000) kolmasosaan talvehtivaan yksilöön.  Jatkossa vuosittaiseksi vasaverotus prosentiksi 70 … 90.  Ja siltä joka ampuu geneettisesti arvokkaan uroshirven metsästyslupa ja aseet ikuisiksi ajoiksi pois.  Komeita uroshirviä ihailen.  Nykyinen metsästys kohdistuu liiaksi oikeastaan täysin niihin ykksilöihin joihin luontaisissa populaatioissa saalistuspaine on lähes olematonta.

   

 • kim1

  Huomenna on pakko aloittaa trico hommat…,voinee olla ettei lauantaina pysty hommaa jatkamaan…,ensi viikonloppuna kenties aika märkää…,haasteellista sinällänsä kun arkipäivät kuluvat reissuhommissa…,tosiaankin glan:n linjoilla…,ettei kauheasti kannata kikkailla noissa trico asioissa..Anneli:ne kokeilut kannattaa suorittaa naapurin taimikossa..,heh..

  Kuitupuunkasvattaja

  Tricon yksi ongelma on, että siihen on pitänyt laittaa biosidi mukaan, että lampaanrasva tms. säilyy varastointiketjun ajan. Kuvittelisin, että tämä biosidi on syynä siihen, että viranomainen on niin kielteinen massalevitykseen.

  Kasvinsuojelulainsäädäntö on EU:ssa/Suomessa valitettavan byrokraattinen. Vain hyväksyttyjä kasvinsuojeluaineita saa käyttää ja myydä.

  Aikoinaan mm. mäntysaippuaa käytettiin kirvantorjunnassa. Nyt ei saa käyttää, koska ei ole kasvinsuojeluaineeksi rekisteröity.

  Lainsäätäjän ja byrokraattien logiikka kuitenkin ontuu:

  Käyttämällä biotorjunta-aineita päästäisiin ihan tyydyttävään lopputukokseen ilman myrkkyjä. Eli parempi tulos olisi käyttää aineita, jotka eivät nykyään pääse kasvinsuojeluaineeksi.

Esillä 2 vastausta, 41 - 42 (kaikkiaan 42)